Гришо вдига летвата: Ще играя все по-добре!

Промените на и извън корта отвлекли вниманието му от целите
18 окт 2015 19:29,
21
Гришо вдига летвата: Ще играя все по-добре!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров призна, че не е показал най-добрата си игра през годината и се надява да избегне грешките през следващия сезон.

Той заяви, че загубата на осминафиналите на Откритото първенство на Австралия от британеца Анди Мъри с 4:6, 7:6(5), 3:6, 5:7 се е отразила върху увереността му, а последвалата промяна на параметрите на ракетата, с която играе, също е оказала влияние върху представянето му.

"Целите ми са да играя все по-добре. В Австралия имах своите шансове срещу Анди, но не се възползвах. Може би след този мач загубих малко увереност. След това работих върху новата ракета и ми трябваше време да свикна".

"Като цяло направих доста промени на и извън корта. Това отне голяма част от вниманието ми и ме отклони донякъде от целите ми и от това къде исках да бъда през тази година. Нивото на тренировките и физическата ми подготовка падна малко".

"Това бяха едни от ключовите фактори защо на моменти не играех добър тенис. Това ще ми бъде добра поука и се надявам да не допускам същите грешки отново. Предстои ми много работа в предсезонната подготовка".

"Ще се опитам да направя нещо по-добро. Имам възможността да пробвам нещо различно с нов треньорски екип и искам да се възползвам", коментира Димитров в интервю за официалния сайт на турнира в Стокхолм, който започва в понеделник.

24-годишният хасковлия спечели първата си титла именно в шведската столица през 2013 година, а през миналия сезон той достигна до финала.

В настоящата кампания Димитров е поставен под номер 5 и ще започне срещу квалификант, а още на четвъртфиналите може да срещне водача в схемата Томаш Бердих (Чехия), от когото именно загуби мача за титлата през 2014 година.

"Винаги е хубаво да участваш в турнир, който си печелил. Познаваш корта, познаваш хората. Знаеш какво е работило за теб и можеш отново да го използваш. Публиката е страхотна. Получавам сериозна подкрепа. Чувствам се много добре тук", каза още 22-ият в световната ранглиста българин.

Повече за света на спорта четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: тенисГригов Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Каква летва?! Той да не е сменил тениса с овчарски скок
16
1
 
1
 
! Отговори
противен преди 8 години
А не,не.Бездруго не ставате за перфектен спортист.Много ви съжалявам.
15
0
 
7
 
! Отговори
2015 преди 8 години
А дано,ама надали!
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мачкай ***! Друго не ти остава!
13
4
 
5
 
! Отговори
11 преди 8 години
Успех в Стокхолм, Гришо!
12
1
 
1
 
! Отговори
Avoka преди 8 години
Zelen kostum s reglan rakavi, zelena lenta za kosa, zeleni obuvki i ste specheli.:-)
11
8
 
6
 
! Отговори
тт преди 8 години
***
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DOLU GRISHU--HRANI SE OT BALGARSKATA DARGAVA--200 000
9
9
 
16
 
! Отговори
Ангелин преди 8 години
Българинът сутринта мрази себе си, а следобед - целият свят. Аз лично съм разочарован от това негово пропадане, но това не означава, че ще спра до го подкрепям. Мисля, че човек научава много повече от загубите, отколкото от победите. Никой няма право да съди Григор, защото никой Не е на неговото място. Единствен съдник е човекът, сам за себе си. Дерзай, Григор и успех от мен!
8
9
 
10
 
! Отговори
Путев преди 8 години
Гришката е едно позьорче, живеещо в Монако.
7
6
 
11
 
! Отговори
мммм добре преди 8 години
Гришо, играй си бе бате, играй си за себе си. Успех !
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VMESTO OT TERASATA SHTE SERE OT POKRIVA.
5
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да ни пускате тоя некадърник, защо не пуснете статия за Новак Джокович от днес как завоюва 25-та титла от мастърс сериите?
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 6Вярно е че като се залюби с Маша нашия започна да мачка наред и стигна до 9-то място в света, а след като се разделиха започна пропадането му.
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не му публикувате наглото изказване от преди няколко дни, че бил готов до 2 години да спечели титла от ГШ?Викате вече ви дойде много да го оплюваме? Знам!
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тоя продължава напред.
1
6
 
9
 
! Отговори
да преди 8 години
смешно