Допинг скандалът в руската атлетика набира скорост

УАДА отне акредитацията на местната им лаборатория
10 ное 2015 16:30, Красимир Ангелов
48
Допинг скандалът в руската атлетика набира скорост
Снимка: БТА

Световната антидопингова агенция УАДА отне акредитацията на руската лаборатория за антидопингови изследвания, съобщават световните агенции.

Причината е, че от УАДА имат съмнения за правдоподобността на предоставените им данни от тестовете на спортисти в Москва, след като независима комисия към централата публикува доклад, в който се твърди, че руската лаборатория манипулира резултати и крие положителни проби на местни лекоатлети.

Независимата комисия към УАДА също така препоръча налагане на доживотни наказания на петима руски лекоатлети, на четирима треньори и на лекаря Сергей Португалов, шеф на медицинската комисия на руската лекоатлетическа федерация.

Предложените за санкции състезатели са олимпийската шампионка от Лондон 2012 в бягането на 800 метра Мария Савинова, както и бронзовата олимпийска медалистка на 800 метра в британската столица Екатерина Пойстрогова, както и Анастасия Баздирева (400 и 800 метра), Кристина Угарова (1500 метра) и Татяна Мясина (800 метра).

От специалистите от наказания са заплашени Алексей Мелников (старши треньор на бегачите на дълги разстояния), Владимир Казарин (треньор в националния отбор за бяганията на 800 метра), Владимир Мохньов (треньор за бяганията от 1000 до 3000 метра) и Виктор Чегин (старши треньор на националния отбор по спортно ходене).

Още новини за скандалa в леката атлетика четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Koki преди 8 години
От край време няма да спре спекулацията във големия спорт.туку виж се появи някой голям шампион и става неудобен.Ние няма да го оправим този проблем ама нека да видим какво става в България.Жалко е,че се не се отпускат пари и се закриха спортни бази и прочие! Оште по жалко е обаче,че човека прославил България вместо да стои здраво зад спорта го затрива именно Стефка Костадинова
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По Cnn казаха че целия олимпийски *** на рашките ще бъде отстранен от олимпиадата.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До защо?В над 300 страници е обяснено защо налагат наказания.
25
4
 
3
 
! Отговори
защо? преди 8 години
Защо УАДА не представя никакви доказателства? Защото такива няма?
24
2
 
0
 
! Отговори
до 37 от славянин преди 8 години
Първо прочети и ако можеш осмисли какво съм написал по-долу и тогава пиши за ''болни мозъци'', ''демократично'' тъпанарче! Ама очевидно е че не си в състояние да осмисляш прочетеното!
23
3
 
1
 
! Отговори
до 32 от славянин преди 8 години
Ами от аргументно безсилни и примитивни ''демократи'' каква друга пропаганда очакваш, колега!?
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обама,Сорос и пирамидите са виновни !
21
3
 
4
 
! Отговори
славянин преди 8 години
А помня съвсем ясно как навремето мутантите натопиха Бен Джонсън, че е взел допинг и така е победил техният ''непобедим'' Карл Люис, на което Джонсън съвсем откровено им отговори, че всички в спорта отлично знаят, че всички са допингирани и че без допинг е невъзможно да се дадат такива спортни резултати и да се издържа на натоварването, но се ''откриват'' само неудобните! Така че нека пишешите тук невежи ''демократчета'' не бълнуват, че руснаците били допингирани, а западняците били ''чисти''!
20
4
 
8
 
! Отговори
стига! преди 8 години
Стига с тази примитивна антируска пропаганда!
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Западная политика, построенная на лжи, ничего кроме омерзения не вызывает.....но...Доброе слово с помощью СУ-34 доходит быстрее
18
2
 
2
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Чета тук писанията на ''посветените'' в професионалния спорт и се радвам на глупостта и наивността им! Аз съм бил 5 години в спортно училище, между 11-тата и 16-тата година на живота си и от личен опит знам, че на всички спортисти от всички възрасти треньорите дават стимуланти! На нас, пубертетите, тогава през ден ни даваха по около половин шепа хапчета, които трябваше да глътнем пред треньора и на въпросите ни какво ни дават, те дежурно ни отговаряха - ''витамини и минерали за възстановяване''!
17
3
 
2
 
! Отговори
УАДА преди 8 години
На пресс-конференции Госдепа: - США это голубь мира и демократии. Голос из зала: - Только гадит везде....
16
6
 
4
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Миналия петък РФ отне лиценза на фирма Боинг за операции на територията си.Мисля, че това е отговора, или поне един от отговорите.Моля тези, които си мислят че тази акция не е политическа да пият повече витамин Б12 и гинко за мозъка.
15
2
 
8
 
! Отговори
кленбутерол преди 8 години
Това с допинга е ,като да отидеш в бардак и да четеш морал !Всички взимат допинг ,но ако хванат някой се възмущават как е могъл ! Няма ,повтарям няма професионален спорт на високо ниво,в който атлетите да използват допинг !Не са хванати просто ,защото са успели да се изчистят или използват стимулант, който не е регистриран, като забранен..
14
9
 
12
 
! Отговори
Руската любов ръжда преди 8 години
ах тази беззащитна Русия ,милата тя всички са против нея а тя милата нищо не им е направила и седи кротко избива си Путин опонентите веднъж с плутоний,веднъж с разстрел,инсценира си убийства на опоненти, промени така закона,че да няма възможности за протести, милите те нападнаха Украйна ,превзеха Крим абе как така виж колко са мили ...скапани комунистически пияници
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГДР го правеше с плувците си ,ние с щангистите ,а руснаците по всичко!
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това за руснаците си го имаше още по време на комунизма като имаше цял отдел за него!Само наивниците си мислят че Русия е печелила честно.
11
2
 
9
 
! Отговори
Владо преди 8 години
Целият професионален спорт е пропит с допинг. Гонят се като куче и котка федерациите и антидопинг лабораториите през цялото време...открива се нов допинг и след няколко месеца започват да го "разпознават"...а този скандал понамирисва по принцип...след толкова време.
10
13
 
9
 
! Отговори
анев преди 8 години
В никоя друга държава по света няма такива мошеници и манипулатори ,като руснаците ! Как не се умориха да лъжат за всичко и да си съсипват великата някога страна ...??? ТЕ НАИСТИНА ЖИВЕЯТ В СВОЙ ИЗМИСЛЕН И ФАЛШИВ СВЯТ !!!
9
13
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ПУТИН , КГБ И КРЕМЪЛСКИТЕ ШАРЛАТАНИ ЛЪЖАТ ДЕНОНОЩНО ПО ВСЯКАКВИ ВЪПРОСИ И ТЕМИ !! ОТ 20 ГОДИНИ НЕ СА КАЗАЛИ НИТО ВЕДНЪЖ ИСТИНАТА ЗА ВАЖНИ СЪБИТИЯ ! ЛОШО Е. ,ЧЕ ПОВЕЧЕТО РУСНАЦИ СА НАУЧЕНИ ОТ 100 ГОДИНИ КОМУНИЗЪМ И ИЗПЪЛНЯВАТ И ВЯРВАТ НА ВСИЧКО, КОЕТО БАЩИЦАТА КАЖЕ !!!!!!

Спонсорирани публикации