Григор Димитров със загуба на старта в Мадрид

Българинът бе победен от участник с "уайлд кард"
3 май 2016 18:40, Елка Василева
96
Григор Димитров със загуба на старта в Мадрид
Григор Димитров. Снимка: архив, Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби в първия кръг на турнира на червени кортове от сериите "Мастърс" в испанската столица Мадрид с награден фонд с награден фонд 5,72 милиона евро и ще изпадне от топ 30 на световната ранглиста за първи път след почти три години.

24-годишният хасковлия претърпя поражение от участващия с "уайлд кард" представител на домакините Пабло Кареньо Буста с 6:7(3), 3:6 след 101 минути игра.

Испанецът, който в неделя загуби финала на турнира в Ещорил, проби за 5:4 и сервираше за първия сет, но Димитров успя незабавно да върне пробива. В последвалия тайбрек обаче 28-ият в света българин допусна изоставане от 1:4 точки и не успя да навакса.

Във втората част Кареньо Буста, 46-и в класацията на АТП, набързо дръпна с 3:0. При 3:5 хасковлията имаше три възможности за връщане на пробива, но не се възползва и испанецът затвори мача с втория си шанс.

Димитров завърши двубоя с 26 печеливши удара срещу 22 на съперника, но направи и 25 непредизвикани грешки, докато Буста допусна едва 17.

Българинът достигна до четвъртфиналите на турнира през миналия сезон, а ранното му отпадане днес означава, че той ще загуби мястото си в топ 30 на световната ранглиста за първи път от юли 2013 година, като в понеделник ще запише и най-слабото си класиране от края на март същата година, когато беше 35-и в света.

Спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: МадридГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами то тая работа не е като оная. Въпреки че се съмнявам и в оная да го бива много. Изглежда ми прекалено женствен и все се крие под полите на някакви лелки.
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле, и сега другата седмица *** ще осъмне след 35 място (разбирай тотален аутсайдър).*** нема такъв кев да го видя селския клоун с увиснал нос да подпира оградата в Асково.Тоя е ТОТАЛНО СВЪРШЕН!
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледам си тениса от Мадрид с кеф.Анди Мъри, Нишикори, Ноле и куп други ЗВЕЗДИ но най ме кефи че не виждам грозната селска мутра на асковкото недоразумение.
48
0
 
5
 
! Отговори
Клецо преди 7 години
А колко ракети е счупил този път?Най - добре е да пропусне следващите няколко турнира да смени треньора и да започне да тренира. В ужасна форма е и физическа и психическа. Ако продължава така до година ще отпадне и от топ 100. Ако няма да играе тенис да си се прибира в Хасково и да отглежда овце...
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-хубавото е че поне няколко седмици няма да слушаме за тоя клоун.
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СтрахилЩом интелектуалецът Страшко казва - няма как Григор да е какъвто и да е талант. Просто е е един случаен човек, който абсолютно случайно е стигнал до ТОП 10 на световния тенис. А там / и Баба знае/ е пълно с абсолютни некадърници като Гришо!;)
45
0
 
6
 
! Отговори
Страхил преди 7 години
Никога Дришка не е бил талант,от малък играл само по турнири да няма конкуренция и свикнал да го хвалят,в тенис среди никой не го харесва защото Жиголо и Алфонс.
44
0
 
6
 
! Отговори
Дежавю преди 7 години
Да продължи напред
43
0
 
11
 
! Отговори
razgradski pop преди 7 години
това момче си пропиля таланта...
42
0
 
8
 
! Отговори
дедо гоше преди 7 години
'Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш' - Николай Хайтов
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ме яд,че не бие..яд ме е че като пада го прави грозно, не се бори..не виждам че иска да победи! Никой не умаловажа успехите на Григор, но като гледаш Джовокович (тъй като все пак ни е съсед)..как се държи и как играе..мда на неговите години (на Григор) и Джоко "псуваше" и се държеше по балкански, но се разви..и играта и държанието и маниерите и отошението към спорта! Когато виждаш талант как се упропастява..не ви ли е яд?!
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Mi to da iskash da si pyrvi i da mojesh granicata e dosta dale4,kakto toi se iskaza minalata godina shte stana pyrvi v ran klistata qvno dosta e bil nadrusan che da go kaje pred tolkova narod..
39
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече и втори кръг неможе да стигне, резил.
38
0
 
17
 
! Отговори
Жалко падение преди 7 години
Изпада от топ 30, намаляват или спират парите от рекламни договори, спират приходите от наградни фондове ... забравят те като тенисист и на 24 години приключваш кариерата безславно. Такава е съдбата на онези които нямат сърце и психика на голям спортист. Само с визия и талант не става.
37
0
 
17
 
! Отговори
Фен преди 7 години
След безумното му поведение на финала в Истанбул и показаното неуважение към съперник и публика, тази загуба идва съвсем логично. Това момче има много да учи на тема възпитание и поведение. С хъшлашки прояви на корта не се става голям тенисист. Жалко за пропиления талант. Дано до Рлан Гарос щабът му да намери правилния път поне да го възпита.
36
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 52Смешен си.Престани да се излагаш на дърти години!Глупавите хора се досещат че трябва да си мълчат защото така не си личи много че са глупави.Би трябвало поне това да научиш за толкова години................ ама ти НЕ та НЕ.
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До чичо Митко 48Много се обясняваш, дърто.Не ти е чиста работата.А в нета от къде дойде през декември?От гората ли?Я стига с тези провинциални сказки че сте толкова смешни.
34
1
 
12
 
! Отговори
Извод преди 7 години
Хубаво момче спортистче, ама не много умно.
33
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До чичо Митко 39Ей дъртия, ако за теб да си шут и клоун (тенисист) е успех то за мен такива като ***, Азис, Божинката са НИКОЙ.Един индивид от провинцията който не може две думи на кръст да каже не е пример за нещо добро.Схващаш ли или да ти пратя Джокер?!
32
1
 
5
 
! Отговори
Др. Ох преди 7 години
С тоя поглед на снимката има самочувствие на боклуджийска кофа. Така е, който ходи с изхабени булки.