"Златните момичета": Ще се борим за Цвети и живота й!

Ще посветим играта си на нея, казаха състезателките
Обновена: 15 юни 2016 21:29 | 15 юни 2016 21:17,
116
"Златните момичета": Ще се борим за Цвети и живота й!
Снимка: Булфото

Националният ансамбъл по художествена гимнастика отправи призив да не се спекулира със състоянието на Цветелина Стоянова и отборния живот на състезателките.

"По повод ситуацията с Цвети искаме да кажем, че последните няколко седмици бяха тежки за нея. Беше изтощена, изморена и тренировките й бяха трудни за издържане", посочват "златните ни момичета", цитирани от БНР. 

Още по темата

"Преди Европейското първенство тя заяви, че иска да се откаже и да спре със състезателната си дейност. Направихме всичко възможно да я убедим и да я върнем, както ние, така и нашите треньори. За нас беше най-важно тя да е щастлива и да се чувства спокойна, борихме се за нея докрай, но тя взе своето решение да напусне", казаха още те.

Момичетата помолиха да не се спекулира със състоянието на Стоянова и отбелязаха, че в момента тя има нужда от подкрепа.

"Искаме да ви помолим да спрете с лъжите, както заради нас, така и заради нея и нашите треньори. Тя има нужда в момента от нашата и вашата подкрепа, но не по този начин. Изпращаме й цялата си сила и ще играем и ще посветим играта си за нея на това Европейско. Трябва да сме силни и да подкрепим както Цвети, така и Любомира, и заедно ще продължим напред да се борим за нашата цел... ще се борим за Цвети и нейния живот. Няма да позволим нищо да ни повлече надолу", категорични са спортните надежди.

Към позицията на момичетата се присъединиха и треньорският екип - Ина Ананиева и Даниела Велчева, както и президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Те са категорични, че Цвети е взела решението да се оттегли от тренировъчния процес.

А лекарският екип на отбора съобщи, че националната състезателка е имала различни физически оплаквания и е била консултирана с различни специалисти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
Неа преди 7 години
"Не мога да спя" не е като" ще се самоубия ! " Нали се сещаш ?! Освен това какво точно е казала едва ли ще изтече като информация , за отношенията вътре в отбора също , така че ....?! Ти как мислиш че всички много са се обичали ?! Да бе!
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виж какво, при Нешка имаше много "материял". Имаше деца и деца. И като види , че някой се чупи - аут. Сега има много малко деца , хеле някой с много талант като това момиче. Има огромна разлика. Нешка си е във времето си. Сега времето е друго. Войници са и сега. Как мислиш се поддържа това ниво. Пък и какво знаеш дали няма посегнали си момичета тогава, дали не е имало анорексички, булимички и т.н. Нешка какво сега - обвинява самото момиче. Това е което прави. По добре да не казва нищо..
11
0
 
2
 
! Отговори
Неа до 11 преди 7 години
Да , абсолютно и това не пречи . Не се е чувствала оценена от значимите за нея хора . А в отбора може да е подценявана, за да и се окаже натиск да се откаже сама или друга да я замести . От къде знаеш че не е така ,а ? Ти кефиш !
10
0
 
6
 
! Отговори
види преди 7 години
Това момиче трябва да живее защото има близки които не могат без нея а виновните има кой да ги съди . Пожелавам на това дете много сили за напред и да знае че има хора макар и непознати които и пожелават много здраве и само положителни емоции !
9
1
 
10
 
! Отговори
до 14 преди 7 години
Нешка голяма разбирачка на души.... Страшен треньор , но и валяк на психики. Детето е загубило майка си на 12 годишна възраст. Кой знае как се е стекъл след това животът и. Това е огромна трагедия за всеки, особено за дете навлизащо в пубертета. Може би спортът е било това в което се е вкопчила , а болката е останала вътре в нея , непреодоляна, неизплакана. Тихите води са най-мътни са казали хората и не напразно....
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано да се оправи. Защо, как , къде, кой сега надали има значение. Важното е да се оправи, след време ще мисли по друг начин.
7
4
 
13
 
! Отговори
Неа преди 7 години
По скоро мисля че треньорките не на я оценили , може и да са отстранили зарази тяхно момиче . Тя не е успяла да преглътне това . Не е напуснала сама със сигурност . Вай много ме навежда на мисълта че е това факта че е пробвала да се самоубие в деня на заминаването на ансамбъла . Тя се е обвинявала за нещо , не е срещала разбиране в близките си и любимия човек . Не е могла да преглътне нещо което се е случило и не е било по нейн избор .....
6
2
 
5
 
! Отговори
Пенка преди 7 години
Оф , наистина стига вече всякакви версии и варианти.Дано да се оправи момичето , пък само ще разкаже какво и как е било. И най-вече да има сили да подреди живота си оттук нататък . Тези момичета от ансамбъла по художествена гимнастика много пъти са ме радвали мен , а предполагам , че и повечето от вас. Сега едно от тях има нужда от нашата подкрепа. Нека го подкрепим , стига вече от интриги и кой какъв бил в българската художествена гимнастика. Мисля , че в момента това няма никакво значение.
5
3
 
4
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Казват че , имала страхова невроза , без да уточняват каква . После казаха че имала паник атаки , да но те се получават от силен стрес , не са трайно психично нарушение , а по скоро неразположението , което дори може да се контролира , а и напълно изчезва с течение на времето . Сиреч не е нещо сериозно и няма как заради това или по време на присъп да скочиш от където и да е , както твърдят някой . Здравословен проблем също не вярвам да е причина , нито лична любовна драма
4
0
 
15
 
! Отговори
blume преди 7 години
На Раева ще тежи на съвеста.
3
0
 
20
 
! Отговори
Неа преди 7 години
О аз следя тази история просто защото мисля , че има доста гнило и тази привидна загриженост много ме дразни . Пасивността на вниманието към момичето също . Казват , че има психичен проблем . Това обаче се установява от психолог или психиатър . Той обаче поради спецификата си на работа , не може да споделя с 3 - ти лица състоянието на посетилите го . Подсъдно е ! Ето защо леко ме издразни и изказването на психоложката на министерството на спорта
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дъра бъра.... Избърсват си ръцете.
1
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миличките, дано имат силата да излязат и да си изиграят съчетанието. Толкова труд , трябва да излязат.