Лошо представяне в Рио? Напротив – вървим нагоре!

Завършихме на 65-о място с три медала
22 авг 2016 09:22,
24
Лошо представяне в Рио? Напротив – вървим нагоре!
Снимка: Reuters, архив

България спечели три медала на завършилите 31-ви летни олимпийски игри, провели се в Рио де Жанейро.

Така страната ни се нареди на 65-о място с три медала - един сребърен на Мирела Демирева в скока на височина и два бронзови на ансамбъла по художествена гимнастика и на Елица Янкова по борба. Най-много отличия грабнаха САЩ - 121 медала.

По този начин България регистрира седмото си най-слабо класиране в историята, но изпреварва с едно отличие Лондон 2012, където Тервел Пулев взе бронз, а Станка Златева сребро.

По-слаби представяния имаме в периода Атина 1896 – Хелзинки 1952, където печелим първия си медал.

Най-доброто представяне на България е от Москва 1980 с 41 медала, което ни отрежда на 3-то място в крайното класиране. После вървим само надолу, преди да дойде Рио.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
7
 
! Отговори
Към Мария Нестерова преди 7 години
Били сме 63 ти на миналата олимпиада, сега сме 65 ти. Как вървим на горе, че не ми е ясно ?
16
0
 
9
 
! Отговори
фен преди 7 години
Абсолютен провал са и двете олимпиади. На следващата завършете без медал, за да вървите "нагоре" на по-следващата с едно 4-о или пето място в някой спорт, от който никой не се интересува. Разбирам да нямахме традиции, а ние до вчера сме били световна спортна сила. Това ли е вървенето нагоре? И икономическите данни ги гледате през същия крив макарон.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност медалите от Лондон са 3 (има хванати с допинг по вдигане на тежести и ще вземем един медал). Не виждам с кое е по-добре сега. Пак толкова.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МетодиСкъпи другарю Методи, не "при демокрацията е така", а само при демокрацията, направена от бивши комунисти!
13
3
 
6
 
! Отговори
боби преди 7 години
Аз пък съм доволен, преди олимпиадата бях сигурен, че и един медал няма да вземем. Слава богу не се оказах прав, но това не променя картинката, както взехме 3 медала, така можеше и нито един да не вземем. Спорта е в кофата и докато управниците и федерациите са ни тези - никакъв шанс за нещо ново.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе вие нормални ли сте - вървим нагоре. Три медала със зор. Да са честити на медалистите, ама хайде да слезем на земята. Колко български спортисти взеха квоти за олимпиадата; колко се представиха и се бориха за достойно представяне - малцина. Не че имам против олимпийският принцип - по-важно е участието.Но другите държави отиват и се борят за медали и от сребърни и бронзови отличия не изпадат в олигофренични празненства.
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде пак комунизъм и капитализъм. Абе преди 1944 г. България ПРОИЗВЕЖДАШЕ самолети, а не да чака от СССР за бракмите им.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Олимпиадата е една езическа традиция.То и съвременният спорт не струва. Ако имаш пари имаш лаборатории и там ти мешат най-новите субстанции, които след една година ще са забранени, но в момента още не са "хванати".Изкуствена работа.
9
1
 
11
 
! Отговори
Гелемезиев преди 7 години
Хората са прави - демокрацията унищожи спорта. След 500 години турско робство и 45 години социализъм, народа е изгубил навика да се самоупрвлява завинаги, и сега му трябва да има някой който да му сложи чатала на врата за да върви в правия път. Тъй като никой не се наема с тази тежка задача, народа криволичи из задъдени улици.
8
0
 
12
 
! Отговори
Крачка напред преди 7 години
Това ми звучи болезнено познато :" Преди тая Олимпиада бяхме на ръба на пропастта, но сега вече направихме голяма крачка напред !" А си е провал...
7
8
 
16
 
! Отговори
просто човек преди 7 години
Ухаааа, Москва с 41 медала! Били сме некви хегемони тогава :D Ясно, че половината страни не са участвали, ама пак ми е трудно да си го представя................................................На родените в *** на демоНОкрацията им е невъзможно да си представят много неща. Например, че имахме 300(ТРИ-СТА) най-модерни за тогава самолети. Повече отколкото има "обединена" Германия, днес.
6
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ухаааа, Москва с 41 медала! Били сме некви хегемони тогава :D Ясно, че половината страни не са участвали, ама пак ми е трудно да си го представя.
5
3
 
19
 
! Отговори
балама преди 7 години
89 г. на Олимпиадата в Сеул бяхме на 8-мо(ОСМО)място. Тогава медалите се печелеха с кофи и които не бяха златни, никой не ги броеше за медали.
4
9
 
8
 
! Отговори
реалист преди 7 години
До Вичо в Раша как е бе на 150 милиона -54 медала БГ на 7 милиона 3 медала като ги разделиш на калпак дори идва по зле но тъй като имат и златни да кажем Същата работа
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
65 място по медали. Бая път ни чака нагоре.
2
1
 
40
 
! Отговори
Веско преди 7 години
Абе, чий болен мозък е писал заглавието? Или цитирате някой управник, дето е същото? Положението е трагедия! Няма деца, половината са неграмотни, другата половина друса чалга. Какви спортни успехи кви медали са ви в главите? Няколко талантливи деца с амбициозни родители могат да се намерят в трите големи града. Останалите се убиват!
1
1
 
35
 
! Отговори
Вичо преди 7 години
Представянето е "отлично". Според министър Крал / ев/-51 милиона са отишли за 2 медала! И това е грандиозно представяне! От тия 51 милиона-половината аса се върнали по старата схема в джоба на различни чиновници. Та-истината е в името на министъра, без последните 2 букви-министър крал...здраво!

Спонсорирани публикации