Триумф! Григор срази Гофен и грабна титлата в София

Българинът успя да се разправи с белгиеца в два сета
Обновена: 12 фев 2017 20:13 | 12 фев 2017 18:58, Анисия Иванова
146

Снмка: Олег Попов, Dnes.bg

Григор Димитров отново се разправи с Давид Гофен със 7:5, 6:4 и по този начин триумфира на турнира, на родна земя, от сериите ATP 250 в София.

Това е шеста титла в кариерата на българина и втора за тази календарна година, след като в началото на 2017 година той спечели и турнира в Бризбън, който също бе от сериите 250.

Така доминацията на нашето момче над белгиеца продължава и Григор има пет победи от пет мача срещу него.

Двамата се срещнаха и на Откритото първенство на Австралия, където Гришо стигна до успеха, но неговият противник така и не успя да си вземе реванш днес.

Със сигурност триумфът на Григор ще бъде с по-особен привкус заради факта, че за първи път има честта да играе официален турнир пред родна публика.
 

Подробности за мача четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На вас мозъка ви е сгазен!
93
1
 
5
 
! Отговори
Miks преди 7 години
Благодаря на Григор за емоциите! Респект за труда, който полага и за дисциплината, която проявява. Респект и към семейството му за лишенията и възпитанието. Беше много емоционално натоварен на този турнир с много очаквания, прасконференции,интервюта. Беше много повече от тенис.
92
3
 
7
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Макар че сме бедна и малка по население страна, която все повече обезлюдява, показваме на света, че имаме едни от най-големите спортисти, че сме талантлив, можещ и кадърен народ. Григор Димитров - топ тенисист.Кубрат Пулев - топ боксьор.Радослав Янков - топ сноубордист.Националният отбор по волейбол - сред най-добрите в света.Лудогорец - 1 на Балканите, а вероятно и в цяла Югоизточна Европа.Коя друга страна с нашето население може да се похвали с толкова големи спортисти?
91
4
 
9
 
! Отговори
яна преди 7 години
До АнонименМомчето--от--малък-е-по-турнири--не--общува-там-с-българи--и-мисълта-му--тече--на-англииски
90
3
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Чудесно е, че българите имахме възможността да наблюдаваме Григор и другите тенесисти на живо в България. Турнирът бил от нисък клас, намало никой значим в публиката, Григор говорел с акцент, участвали слаби тенесисти - явно има доста "българи", които се изживяват като по-българи от другите, но не ценят нищо българско. Няма нищо по-ценно от това един спортист да играе пред собствена публика и да усеща подкрепата им, както и за публиката да подкрепя свой спортист от сърце. Благодарим за емоцията
89
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ШикагоУбърДрайвърИнтересно,аз живея от 23 години извън България и говоря свободно два чужди езика но говоря български без акцент.Мои приятели и познати които също живеят извън България от много години също говорят без акцент.Нищо лични срещу Гришо,радвам му се въпреки че не гледам тенис,просто не ми харесва като спорт.Но човека е постигнал много в този спорт,как той си знае,поздравявам го но това с акцента идва малко прекалено.
88
9
 
11
 
! Отговори
ШикагоУбърДрайвър преди 7 години
За селяците в БГ, които плюят Григор, че говори с акцент, пояснявам: когато владееш свободно повече от 1 език, мозъка автоматично избира, в зависимост от темата на разговора, на кой език да мисли... И когато насилствено се говори на друг(език) се получават аномалии и почваш да "мешаш" двата езикаНи Вие, Селяни в БГ, едва ли ще проговорите свободно на друг език, така че няма как да знаете Кво е
87
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСТИГА С ТЕЗИ НЕГАТИВНИ КОМЕНТАРИ БЕ ,НЕ СЕ ПОСТИГАТ УСПЕХИ КАТО СИ СТОИ В БЪЛГАРИЯ. ТЕНИСА ИЗИСКВА МОМЧЕТО ДА ЖИВЕЕ ТАМ КЪДЕТО МОЖЕ ДА СЕ РАЗВИВА . АЗ СЪМ ДОВОЛЕН ,ЧЕ ОТЧАЯНА БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ЗАРАДВАНА ОТ ТОВА МОМЧЕ ! ТОЙ Е СКРОМЕН БЪЛГАРИН СТИГНАЛ ДО ВЪРХОВЕТЕ НА ТЕНИСА И НИЕ БЪЛГАРИТЕ СЕ ГОРДЕЕМ С НЕГО !
86
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не мога да го понасям с този английски акцент та той ни обижда нас като българи прави се че е забравил българският излага се като кифладжия
85
5
 
6
 
! Отговори
аааааааааааа преди 7 години
Гришо требе да си намери българска мома! ааааааааааоти с родния език го е закъсал, аааааааааате така, аааааааааааа
84
3
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 7 години
Браво Гришо, номер едно си!!!
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хмммтоп 20 е на 11 място преди григор
82
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Nikoi normalen tenisist nqma da doide poveche v Sofia.Tova ne e publika,a besni i kompleksirani selqni, koito si mislqt che sa na boksov mach.Ne se pravi taka,tozi sport e druga bira.
81
1
 
7
 
! Отговори
Честито! преди 7 години
Харесва ми устремът му към успеха, честитка и още много победи, заслужава заради таланта и упоритостта си. : )
80
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле, леле, леле... чета коментарите и ми се гади. До какво дъно са се докарали някои... Горките.
79
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе накрая стана леко цирк, ама нейсе.Браво на момчето, ама да вземе да хване Пиронковата, да не забравя българския.Има хора по 20 години ги няма в държавата - забравят някоя и друга дума, ама чак толкова да си чупят езика , не.
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май тазгодишния турнир в София ще си остане едно голямо изключение с присъстивието на толкова много класни тенисисти. Разбира се полуфинала на Гришо в Астралия е доста по-голямо постижение от спечелването на този турнир от серията 250.
77
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако, случайно, следващата година някой тенисист над 100 АТП се излуже да дойде...ще е добре.А, аз лично повече няма да стъпя на тенис мач в България. Само да се срамувам от селяните, които се надпреварват да изкрещят "Айде, Гришо!".
76
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм чул Григор да реве за пари от държавата, това, че поредният пишман политик, харчи бюджетни пари за собствен имидж, не задължава по никой начин Гришо да участва в постедствени за тениса турнири, като,,Дейвис" и олимпиадата, а който не разбира това, по-добре да си пие пърцуцата с вкиснало зеле, и да гледа футбол и КУбрат !
75
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гришо не трябваше да играе в София, защото напълни залата с публика, заради която повече силни тенисисти няма да идват в София.