Гришо след загубата: Не можех да си обуя чорапите от болка

Не обичам да се отказвам, призна първата ни ракета
16 фев 2021 14:01, Красимир Ангелов
49
Гришо след загубата: Не можех да си обуя чорапите от болка
Снимка: БГНЕС

Контузия в гърба е спряла Григор Димитров за втори полуфинал на Откритото първенство на Австралия. Българинът спечели първия сет срещу Аслан Карацев от Русия, но в крайна сметка отстъпи след 6:2, 4:6, 1:6, 2:6.

"Няма смисъл да крия каквото и да било. Проблемът се появи вчера при обикновено движение. След това болката се повтори в началото на мача, продължи да се развива и стана постоянна. Не можех да обуя чорапите си преди мача, така че знаех, че ще бъде трудно", призна първата ни ракета.

Още по темата
"Пробвах, защото това е Големият шлем, адреналинът, бях в много добра форма преди това. Рядко съм бил в толкова добра форма в турнир от Шлема. Но това е спортът. Уважение към Карацев, бореше се през цялото време и правеше това, което трябваше. Това беше неговият ден. Нека продължим напред", заяви Димитров.

"Не обичам да се отказвам. Аз съм състезател. Когато си на корта, понякога не мислиш ясно. В края на третия сет просто не можех да се откажа, такъв съм. Ясно е, че съм разочарован, но мога единствено да приема положителното, да си почина няколко дни и да се върна на корта", заяви цитираният от БНР Григор Димитров на пресконференцията след мача.

Всички новини от Australian Open четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
9
 
! Отговори
мишо бирочето преди 3 години
големи понзавачи на травми. де му беше травмата първия сет? защо не извика доктора още втория сет а се "мъчи" до края на третия. защо не се отказа а се дундуркаше два сета и половина? мъжка постъпка не беше щото дори не си правеше труда да се просяга за топките дето падаха близо до него. доста демонстративно поведение. дано не се за бъркал с некои букита че ще се изкендза и на малкото което ще остане след него. да се жени за милионерката и да не се показва повече.
21
5
 
6
 
! Отговори
пак разочарован преди 3 години
Да не беше излизал - като не можеш да се справиш с травмата. Жалко - не се реализира и този шанс. И не мога да не направя паралел с Ноле - не само техника, ами характер се иска в тази игра.
20
9
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До Анонимен 20Спомням си един мач преди няколко години, май на Аустрелиун Оупън:СЕрина срещу Плишкова. Сетове - 1:1. Резултат в третия сет - 5:1 за Серина, която сервира за мача и можр би за титлата. Резултат в третия сет - 30:0 за Серина. Едно подхлъзване явно породи контузия на Серина, която от 5:1, загуби сета с 5:7 и с това загуби и мача.Та стават такива неща...Я оплюващите Григор да оплюят и Джокович, той падан от Чекинато в Рим, помните ли , хейтъри !!!
19
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ми е, тук пишещите колко време биха издържали на корта със толкова болезнена травма.Жалко, беше по добрият но се случват и такива неща в спорта.
18
3
 
9
 
! Отговори
Край преди 3 години
Нищо бе - върни и го на Османова. Тя нали може да си обуе чорапи.
17
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз кат си сецна кръста не моа си обуя чорапите от болка, ама никой не ме пита и не пише за мен. Обувам и отивам да се трудя. Щотоако не отида на работа - няма заплата. Като няма заплата, няма пари за нови чорапи.Бачкай гришо.
16
4
 
14
 
! Отговори
КРАЯТ НО БОЛКАТА преди 3 години
Горещ поздрав от група АРМЕНЦИ заложили на Каранцев след 1-вият сет!
15
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а сутиенът не го ли е стискал
14
9
 
12
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Днес, колко пъти на ден ще пишете за този "герой"? За какво след чорапите му ще бъде утрешната история? Ниско, много ниско, днес!
13
9
 
19
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Браво, Гришо, Българите сме с теб !!!Оправяй се бързо и продължавай с победите !!!
12
6
 
7
 
! Отговори
БОЛКАТА ОТЗАД преди 3 години
Очакваме снивки на младите от Ваканцията в Мексико и ЛИПСАТА НА БОЛКА!
11
1
 
15
 
! Отговори
Кобрата преди 3 години
"Това беше неговият ден. Нека продължим напред", заяви Димитров."Продължаваме напред!
10
10
 
12
 
! Отговори
L. преди 3 години
Е, и ние сме се сецвали, но не е било световен проблем.
9
11
 
19
 
! Отговори
ъ преди 3 години
Глигоре тя тая работа не е като оная работа !
8
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе погледнете истината в очите. чорапите та чорапитечисто и просто Г Димитров непожела да играе финал защото усети че победата му ще бъде гербирана заради изборите. нищо чудно точно ГЕРБ за следващия мач, ако изобщо има такъв, да му свият всички не само садраните чорапи, които така демонстративно огорчиха цяла България, партия ГЕРБ и лично Борето от Иванкя
7
16
 
20
 
! Отговори
Непозната преди 3 години
Малко са хората, които умеят да се държат достойно, когато губят и очевидно Григор не е от тях. Просто да беше поздравил опонента си затова, че е бил по-добрият играч.
6
11
 
21
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Споко, Гришка, важното е, че като подари победата на руснака - Лолита ще те чака със събути чорапи...
5
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Позитанец след третата ракия:Аз щях да го бия тоя, аз съм най добрия тенисист в блока.
4
21
 
28
 
! Отговори
Плужек преди 3 години
Да беше играл без чорапи...
3
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато другите не се контузят, Гришо се контузи.