Ясен Петров: Не ни достигнаха 10 минути срещу Франция

Само може да се печели от мачове с такива противници
9 юни 2021 08:23, Елка Василева
53
Ясен Петров: Не ни достигнаха 10 минути срещу Франция
Снимка: архив, БГНЕС

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Ясен Петров заяви след загубата от световния шампион Франция с 0:3 в контрола на "Стад дьо Франс", че отборът може да извлече само поуки от трите приятелски срещи, които изигра в последната седмица. "Лъвовете" завършиха 1:1 със Словакия и загубиха от Русия с 0:1 преди това.

Още по темата

"Огромен респект. Играхме срещу много силен отбор. Рано прибегнахме до смените, защото предварително знаехме, че имаме шест смени и трябва да ги направим по-рано. Имаше умора в играчите. Франция е силен отбор и добре подготвен. Ние имаме полза от мачове срещу такива отбори. Пак не ни стигнаха десет минути, за да кажем, че сме се представили добре. Играхме срещу фаворита на Евро 2020. Заслужена победа на домакините. Имахме един добър шанс при 1:0. Не казвам, че ако бяхме вкарали, щяхме да завършим наравно, но не мога да кажа, че футболистите не се стараха. Само можем да печелим от мачове с такива противници. Играхме на 1-ви, 5-и и 8-ми юни. Ние знаехме класата на Франция. Знаем, че Вальо Антов няма игрови ритъм, но момчето изкара три мача по 90 минути. Петко Христов също игра три мача", коментира Ясен Петров след мача в Париж.

"Класата си е класа. Срещу нашите халфове имаше страхотни футболисти. Тук нещата са от друга величина. За нашите момчета това е безценен опит. Горе-долу знаем къде ни е нивото. Докоснахме се до това да срещнем силни отбори. Обстановката беше прекрасна. Само можем да извлечем поуки от всички тези мачове и да вървим напред", каза още Петров, цитиран от БНР.

Спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Акъл и спортно технически качества не ви достигат, треньорче!
31
2
 
2
 
! Отговори
КОаЧ преди 2 години
Не ни достигнаа 10 маймуни срещу банана.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аахахахахах Палячовци футбол тръгнали да играят !!!Да си пийте хапчетата в чашките момчета , ако треньора не ви дава ...Ще ми пийте от "***" Дано повече мачове да не видите !!!
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
......тогава излезте 10 мин. преди началото на срещата и ги почвайте.....вкарайте им десетина гола и времето ще ви стигне ....мекотели ритнитопковци.....
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До св. опашкаТогава за какво играят с Франция. Целта е да се види какво куца и се оправи. Ако са толкова слаби, няма смисъл да играят с тях и служебно 0-3 а ще играят с Малта или Ирак.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До св. опашкаТова са приятелски. А във важните 0-3 за Швейцария за 5 минути. Не е само с Франция че има проблеми в защита. Няма как силен отбор, ако за 5 минути 2-3 гола пускаш.
26
7
 
3
 
! Отговори
св. опашка преди 2 години
Да така е ,нормално е феновете да са нервирани след загуба с 3-0 . Но с кого играем господа - със световният шампион,който и психичски и физически се готви да завоюва европейската титла . Нашият защитник не можел да спре Мбапе,ми той Серхио Рамос не може да го спре дето струва 100 милки , искате нашия да го спре. Дайте да не сме максималисти. Отборът на БГ според мен бе съставен от млади момчета и до 20 мин. от 1-во полувреме стоеше добре на терена . Иска се обиграване и добра физ. п-ка.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За нас европейското приключи с тези контроли.Изводът е ясен,ако това беше група на Европейско.1 т. с 1:5 г.р..Тоест пак сме си последни.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Munchen_DEУелс играха с 10 човека срещу Франция миналата сряда и пак 0-3 паднаха. Нашите и с 11 едва издържаха.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И квалификациите са през 3 дни и трябва да тичат всеки мач по 100 минути с продъллжениетп. Не може да се правиш на контузен и лежиш по терена. Сериозни грешки на Антов и срещу Русия и срещу Жиру, както и Турчев отдясно не можа да спре Бапе. Турчев стоеше до Грисман и го гледа как бие към Чочев вместо да го блокира. Квалификациите нямат шанс и ще отпаднат но трябва да вземат поне равни срещу Италия и Швейцария за да се види че са готови за следващите за 2024.
22
0
 
8
 
! Отговори
Munchen_DE преди 2 години
Бившият треньор на леЦки не си ли дава сметка, че за още 10 минути резултатът щеше да е поне 5:0? Силите им бяха окончателно свършили. Да се благодари, че французите са джентълмени и не ги подпукаха както те си знаят! Все пак срещата беше приятелска.
21
0
 
8
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Полеви играчи все едно нямаме и не се виждат реални алтернативи. Добре поне, че Наумов беше на вратата с Татин Ники щяхме да паднем поне 6:0.
20
0
 
10
 
! Отговори
Защо преди 2 години
не се закрие този порочен БФС, националният ни отбор, и да се почне на ново? Така и така с нашите пери се издържат тия недоразумения, поне да се започни на чисто. От детско-юношеските школи и да се гради стабилно с мисъл. Колко резил трябва да берем за да се разбере, че от тия нищо не става?
19
0
 
13
 
! Отговори
gio преди 2 години
направо е трагично положението в БФС и футбола ни. Пораженчско мислене, ниско самочувствие, нисък интелектуален капацитет. То така като изброявам това се отнася и за 99% от населението ни.
18
1
 
15
 
! Отговори
Саксофонов преди 2 години
Бобчето Михайлов що не си подаде оставката? Не му се пуска кокала, ще стои там до дупка.
17
0
 
17
 
! Отговори
До всички с 10мин преди 2 години
10 минути сили не са им стигнали за да остане резултата 0:1....... Да пуснат предложение към ФИФА - мачовете не повече от 80 минути, и да се забрани предната вече да има отворени заведения и дискотеки, че само пречат на футболистите да се съсредоточат и отпочинат за мачовете. Ама какво е това нещо бе - хем на дискотека, хем мачове, ми уморява се човек. На запад затова нямат дискотеки за да не се уморяват хората!
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясен си взе беля на главата с тези ритнитопковци. Толкова ниско национално ниво не сме имали никога във футбола. И Зидан да ги тренира, все тази. Те просто случайно са станали футболисти. За тази игра освен талант се изисква и много труд, както и лишения от баровски живот.
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо не разбрах, хем не ни достигат 10 мин, хем почнали смените по-рано, че момчетата били изморени. За какво не са тигали 10мин, Франция да вкара още 3 гола ли. Не ни стигат дисциплина и сериозна игра в платеното ни първенство.
14
0
 
14
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Поуката от мача е, че Българският футбол е мъртъв, нещо което го знаем отдавна !!!....А следствието - перукан и неговите *** на съд и конфискаскация на поне половината имущество - това е справедливост - другото е корупция !!!
13
1
 
15
 
! Отговори
Алтер преди 2 години
Така е, като назначавате DJ за треньор, все нещо няма да Ви достига.