Руски клубове с жалба в КАС срещу решението на УЕФА да ги извади от Европа

Това са Зенит, Динамо Москва, Сочи и ЦСКА Москва
13 май 2022 13:26, Красимир Ангелов
39
Руски клубове с жалба в КАС срещу решението на УЕФА да ги извади от Европа
Снимка: БГНЕС

Зенит Санкт Петербург, Динамо Москва, Сочи и ЦСКА Москва подадоха жалба в Спортния арбитражен съд в Лозана срещу решението на УЕФА да отстрани руските отбори от европейските клубни турнири.

"Информираме ви, че нашият клуб, както и три други клуба от руската Висша лига - Зенит, Динамо и Сочи, подадоха жалба в Спортния арбитражен съд в Лозана срещу решението на УЕФА от 2 май 2022 г. за отстраняване на руски отбори от европейските турнири", заявиха от ЦСКА Москва.

"Всички клубове искаме бързо разглеждане на жалбата. Надяваме се, че спортният принцип ще бъде спазен.

ПФК ЦСКА се стреми да играе в европейски турнири и ще се бори за призовите места в първенството до самия край. Подаването на иск преди края на сезона е свързано с кратките срокове за обжалване на определени решения на УЕФА - 10 календарни дни“, съобщиха от пресслужбата на ЦСКА на клубния сайт.

На 2 май УЕФА реши да извади руските клубове и национални отбори от международния календар за сезон 2022/2023 заради военната инвазия на страната в Украйна. Руските представители през следващия сезон няма да могат да участват в европейските турнири, Лигата на нациите, Европейското първенство до 21 години, Евро 2022 за жени, както и в квалификациите за Световния шампионат за жени 2023.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
..и 32, един въпрос с повишна трудност - ти би ли причнил на твой съсед нещо, от което и ти ще теглиш последствията под една или друга форма?! Жокер - ако му подпалиш колата и си паркирал до него, твоята ням ли да изгори?
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
32 явно си недорасъл, прекалил си с цкането на американското ГМО мляко, и филмите стил Рамбо. Най-добре да идеш да се прегледаш, защото Русия не е заплашвала Европа дирекнто. Цялата драма я раздуха ЕС преса и лидери, предимно да за всеят страх в хората, че да могат да правят каквото си поискат, но вече не им вярват. Живея в центъра на ЕС и изобщо не се чувствам заплашен. Прсото чета на няколко езика.. включително и руски.
31
1
 
7
 
! Отговори
do 31 преди 2 години
А Русия какво общо има с Израел и Австралия, че ги сравняваш? Не съм чувал някоя от тях до толкова да мрази Европа, че да я заплашва с ядрено унищожение, че даже открито планове по телевизията да разискват. А руснаците точно ни мразят и искат да ни унищожат. Защо им е да имат общо с нас на културни, спортни или каквито и да е мероприятия?
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
28-ми, а Израел какво общо има с Европа, че да играе там? Постоянните нападения над Палестина не са ли вид война, в която също загиват невинни? Какво правят в Евровизия държави отявлено в Азия, Австралия?
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали спорта е де-политизиран? Е може би, някога е бил, сега и там е политика, като най-много върлува сред допинга. Кое е жалко както за спортистите, така и за самият спорт. Децата на демокрацията, нямя как да го разберат.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върнете ги, за да ги лупаме от бой.
27
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, нито един русофил не се появи да ни обясни разумно, защо Русия е необхоимо да играе във вражеска Европа? Само дежурните минуси.
26
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спретнете си лига на "приятелските държави" - Русия, Беларус, Сирия, Еритрея, Венецуела и си се състезавате. Защо искате да се мешате с "неприяятелските държави"?!
25
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си играят в азиатските първенства. Там с Китай, Индия, Иран и Северна Корея.
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европейски отбор няма да играе на руска територия, защо вие ще искате да играете на европейска?
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще играете в първенството на родната ви Планета на маймуните :)
22
3
 
10
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
дрОгаре рашки спортисти, ако вие играете в Европа, то вашият вожд путин няма да може да изпепели Европа с атомни бомби като сте там ... Майтап , бе, на путин му е през оная работа за вас, него жертвите не го интересуват !!!___Но защо искате да играете в Европа, нали се готвите да ни бомбардирате ?!
21
3
 
12
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Тези жалки руски отборчета с тях и без тях все тази в Европейските клубни турнири:):):)Кой ги набара ги спуква от бой:):):)Преди години Динамо Киев измиваше срама на руския футбол,а сега Путин им разруши стадиона с ракети:):):)Жалки комунисти:):):)
20
4
 
10
 
! Отговори
карачанаков преди 2 години
Там на Червения площад си спретнете едно турнирче и поканете Вовата,Шойгу Кокошинков и т.н.,макар че в случая спортистите нямат вина,но пък те и агитките им не предприемат никакви мерки да си потърсят правата от управляващите. Лесно им беше на времето когато всички отбори от изток трябваше да полягват Датата е 7 НОЕМВРИ 1984 Днепр-Левски 2:0 и дузпа за Левски ами сега ако я вкарат продължават-,,Емо Спасов не щял да бие дузпата...,,и все пак той засилва се и я подава на вратаря ЗАЩО ЛИ?
19
5
 
16
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Питайте Путин. Къде се бутате между "неприятелските държави". Нали имате газ и бомби, карайте си кефа и стойте в блатото
18
5
 
14
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Каква Европа за диваците-убийци? Да си играят в *** и да радват алкохолиците там
17
4
 
12
 
! Отговори
do Говарит Решетнико преди 2 години
А защо и е на Русия да играе в Европа? Аз не виждам причина. Та те не искат да са европейска държава, заплашват ни с ядрени оръжия, мразят ни. Моля, някой русофил ще обясни ли, каква е причината?
16
5
 
12
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Руските клубове следва да обжалват решението пред Негово Светейшество католикос Карекин II Нерсисян, върховен патриарх на всички арменци.
15
15
 
8
 
! Отговори
Говорит Решетников преди 2 години
Отстраняването на руските спортисти от международни турнири е абсолютно незаконно и няма аналог в световната история. Гротеска. Нима американските спортисти бяха отстранени по време на инвазията в Ирак през 2001 г.? Или по време е на виетнамската война? Същото се касае и до британските спортисти. Защо британските футболни отбори не бяха изключени от Шампионска лига заради британската военна агресия срещу суверенна държава-Либия по време на свалянето на режима на Кадафи?
14
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
70 години тези правят едно и също - с едната ръка тропат по масата, а с другата просят