Търново в траур за загиналите работници, отменят празника на града

Двама работници загинаха на незаконен строителен обект във Велико Търново
21 мар 2008 21:00,
34
Търново в траур за загиналите работници, отменят празника на града
Инцидентът стана на незаконен обект на улица "Зеленка". Снимка: БГНЕС

Във връзка с днешния трагичен инцидент, при който загинаха двама наши съграждани, а друг е приет в реанимация, изказвам съболезнования на семействата и всички близки на загиналите. Това се посочва в декларация на кмета на Велико Търново Румен Рашев.

В документа се посочва, че по повод трагедията се отменят всички прояви от програмата за утрешния традиционен празник на града.

Със заповед на кмета е създаден кризисен щаб, който в момента обсъжда план на неотложни действия за укрепване на изкопа, за да може да бъдат извадени телата на загиналите.

При станалото днес срутване на земна маса в изкоп на строителен обект в центъра на Велико Търново загинаха двама работника, а трети беше изваден след двучасова спасителна операция.

Третият работник е настанен в болница. 21-годишният Казъм Джаферов е без опасност за живота. За да се стигне до него, се наложи спасителните екипи да издълбаят дупка с лопати.

Инцидентът стана на незаконен обект на улица "Зеленка" в града около 14.30 часа днес.

Тримата работници са от сливенското село Абланово.

Строежът във Велико Търново, където днес бяха затрупани трима работници, е бил спрян с предписание от Строителния надзор, заради поредица от нарушения. Това съобщи главният архитект на Велико Търново Елена Абаджиева.

Санкцията е била наложена на 19 февруари, след като от Строителния надзор са установили, че възложителят - фирма "Вимар", не разполага с планове за укрепителни дейности на строежа.

В следващите седмици общината е санкционирала строителната фирма с още няколко предписания.

Въпреки това строителството на площадката е продължило в нарушение на всички закони, съобщи главният архитект на Велико Търново Елена Абаджиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
справка Жан виденов, все едно го е нямало, е да ама го имаше, и трябваше да ви бършеме , докога , вижте си премиера, дето мятка малки ръчички насам натам(няма ли PR да го посъветват, че е смешен), купете си по едно мерцедесче да се разтушите духовоно
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
вие оядени комсомолци, правителството ви скоро ще падне и ще се срамувате че сте го поддържали
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
темата по традиция стана просташка, смирете се пред паметта на невинно загиналите оядени комсомолци
10
0
 
0
 
! Отговори
rr преди 16 години
abe edno naistina zemi pro4eti taq istoria(za 9 klas). vtori to Sofia stana selo za6toto doidohte vsi4ki selqani ot vsi4ki krai6ta na BG
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
номер 1 да прочете малко история, ако иска дe
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
гладувахме с надеждата да влезем в Европа, не е ли така, защо влязохме? - сега неграмотници правят каквото си искат, а цивилизиваните хора - бедни или богати гледат и се чудят какво е това?
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
със строителство се занимават хора перачки, а не от бранша
6
0
 
0
 
! Отговори
buba4ko преди 16 години
Ами тия строителни предприеами чи съсипват от работа :-(, а и хора на 21г не могат да се пазарят...Най ме е яд че съвестните хора си отиват :(
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
в парка Ксилифор, където търновци се разхождат през почивните дни, съответните строителни лапачи изхвълят самосвали от изкопни работи, и си имаме инспекция за опазване на природата от корумпирани лапачи
4
0
 
0
 
! Отговори
Annnnn преди 16 години
Същият инцидент стана в Благоевград само преди няколко месеца. Само, че загиналите бяха трима... В България стават ли чудеса се питам?
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
В Търново стават странни неща, един завод денонощно преработва незаконна дървесина и замърсява въздуха (ЕС) изсичане на горския фонд и застрояване, незаконна продажба на парцели, детски площадки, паркове, залесени площи, и всичко това се управлява от странни бизнесмени, здравей ЕВРОПА!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
kk преди 16 години
Че Търново е невероятно, така си е. Ама все пак София си остава по-голямо село.....
1
0
 
0
 
! Отговори
jj преди 16 години
Търново е невероятно село,преписки ала-бала и хората си копат,нема проблеми.Жалко