Фекалии осмърдяха варненския плаж

Замърсяването на Офицерския и на Южния плаж заплашва да провали активния летен сезон
15 май 2008 10:03,
77
Фекалии осмърдяха варненския плаж
Снимка: БГНЕС

Двата варненски плажа – Офицерския и Южния са с влошени микробиологични показатели на водата, които не съответстват на задължителните стойности заложени в наредбата за качеството на водите за къпане.
 
Това показват първите проби на морската вода, взети през април, преди началото на активния сезон, съобщи д-р Веселина Божилова, главен инспектор в РИОКОЗ-Варна.

"Въпреки, че няма видими следи, може да се говори за фекално замърсяване на Офицерския плаж", каза още Божилова.

На този етап не се налага да бъдат взети мерки за забрана на къпането на двата плажа, коментираха от здравната инспекция на града.

Евентуалните причини за замърсяването са фекалиите, които изтичат от Шокърския канал в Морската градина, както и пробита канализация в следствие на многобройните строежи в близост до плажната ивица.

Необходимо е да се вземат спешни мерки, за да не се провали сезона, коментират експерти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
- преди 16 години
Не виждам какво общо има тука гражданството и селячеството. Във водата плуват фекалии - потресаващо и ужасно!
55
0
 
0
 
! Отговори
k преди 16 години
абе луди ли сте кой бил шоп кой бил моряк няма такива глупости секи иде от "крива поляна" или от "горско нанадолнище" *** айййде да има приказка за комплексарите!
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Angel, a zashto tozi niakoi reshi da napravi neshto hubavo za Varna na 9tata godina ot rukovodneto na grada? Inache, naistina e pohvalno, ako e taka! Vse pak mojeshe niakoi da otide i da obiasni na protestirashtite za kakvo stava vupros, a ne niakakvi hora da se razhojdat s plakati 'Spasete gradinkata' iz celia grad...
53
0
 
0
 
! Отговори
Ангел преди 16 години
Прието е решение, според което заведенията по плажовете в района на Варна (тези, които са разположени върху пясъка) ще бъдат премахнати напълно. Тази година започна премахването им, а догодина трябва да бъде завършено на 100%. За сезона в момента възстановяват Евиния плаж, прави се паркинг, реставрират се баните от 1912г., преасфалтира се плажната алея и се разширява. Някой беше споменал из коментарите по-рано, че се била провела варварска сеч в градинката край сп. Севастопол. Сечта бе за да се премахне опасността от инциденти, от постоянно падащите клони на старите акации. Планираше се да се залеси с екзотични храсти и дървета, устойчиви на климата край морето и на вятъра. Престарелите акации щяха да се превърнат в произведения на изкуството, а по-младите да бъдат подрязани и оставени да растат. Но стигнаха само до премахването на бараките от "улицата на глада" и тези на ъгъла с дрехите и дрънкулките, подмениха се бордюри и плочки. И защо? Защото необразовани "еколози" ревнаха, че някой се опитва да направи нещо хубаво за Варна!
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
...Варненци, не гонете хората от града си! Те сами ще си тръгнат като разберат какъв е манталитета на съгражданите им...
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ти пък! Грам не съм се обидил! То да те нарекат женски екземпляр не е обидно! :) Иначе с право ходиш на море извън БГ. И аз се принудих да го правя. Мисля, че е крайно време да изселиме тия дето се гаврят с българската природа! Да си ходят те на море в чужбина, а не ние! Иначе големите градове в България са в толкова окаяно състояние, че няма повече накъде! Все едно тези 20 години преход минаха за миг - и изведнъж управниците осъзнаха, че урбанизацията не е само странно звучаща капиталистическа думичка...
50
0
 
0
 
! Отговори
ice007 преди 16 години
hahaha Unknown prav si! i az za poreden pyt se ubejdavam kolko prost narod e bulgarskiq. Jalki sme eiiiii, do nikyde nqma da stignem taka!
49
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
48,Правилно! Същото се отнася и за пришълците в Шопия! И те да се разкарат от там- я какъв човешки град беше Шопейско по време на празниците - тихо, спокойно, дори на места красиво! Ще се усетите вие, че многото на брой жители не са голяма гордост де:)
48
0
 
0
 
! Отговори
Варненка ІІ преди 16 години
Варна беше прекрасен град допреди няколко години, когато цяла Североизточна България реши да се премести тук. Градът ни се превърна в клоака, пълна с невидели селяци-евтина работна ръка. Много ви моля - всички, които не ви харесва, да се разкарате по най-бързия начин от родния ми град! А на останалите - не идвайте през лятото, намерете си друго място за почивка!
47
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
44, сори де, сбъркал съм , явно не си клекопикаещо:) А и аз не съм варненец, споко - не ходя никога на варненския плаж, даже и на море не ходя в България:) Така, че не ме мисли:) Но вместо да се засягаш, трябваше да се поласкаеш от коментара ми де... Явно и ти като повечето варненци, не умееш да четеш между редовете:)А иначе, шопейците да не се бият много в тумбаците, щото пък Шопия я е цъфнала и завързала:) Получава се малко работата "присмяла се чунка на кратунка", ама нейсе карай- нали сме от столицата-едните от лайнянат* , а другите от гувнянат* ..:) Аз пък съм от истинската:)
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Всички сме много зле, само ти дето се открояваш като най-добре!!!
45
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
42,Ами искайте го - сабирайте подписки, идете пред общината, протестирайте... Ама никой няма ви чуе, защото във варна работата е ужасно дебела... Иначе си напълно права, така е да... Но пък и вие варненци проявявате нечувана търпимост към всичко това... Ще каже човек, че ви харесва...
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Женските екземпляри са в главата ти? Явно спешно ти трябва женско. Дано не се къпеш на варненския плаж, че така най-много някой сифилис да хванеш и смърдейки на обичайното си - жена няма да набараш. Можеш най-много някой сифилис да хванеш, така приятелите ти поне ще мислят, че имаш редовен плов живот...
43
0
 
0
 
! Отговори
Unknown преди 16 години
Nau4ete se pyrvo da pi6ete i posle obvinqvaite! Ujasno prosti ste vsi4ki tuka...a i neznam za kakvo e taq voina mejdu sofianci i varnenci?!? no kakvo da se pravi,tova e PROSTA6KIQ bulgarski mantalitet! qzyk, 4e sme evropejci....!
42
0
 
0
 
! Отговори
varnenka преди 16 години
Това , че общинарите са алчни, каква вина имаме ние варненците.Лично аз на градския плаж не съм ходила повече от 15 г. Още веднъж повтарям заведенията 90 % и повече не са на варналии, а основно те замърсяват морето. Дано всичките да ги махнат!!!
41
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Я виж ти!При чифтосването между варненка и шопеец, се получавало мислещ биологичен екземпляр, макар и женски:) Трябва да се опитам да се замисля по въпроса, ако сивото ми вещество е достатъчно за да успее да смели високоинтелектуалната материя на темата за Лайнeстания:)
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Искам да ви каже, че по принцип Варна е любимия ми град и е ми се струва много по-добър за живеене от София. Само че като остана малко по-дълго време там и усещам как злобата започва да ми влияе. Единственото неприятно в този град са хората (забележете, казвам го въпреки, че съм половин варненец!) .. Абсолютно не се изненадвам, че плажа им е нас..ан! И това не е първия път. Случвало ми се е да плувам на варненския плаж и да осъзнавам, че ... "Това до мен не е дърво!" ! Пълна гадост - да съсипят такъв красив град със злобата си и невероятната си алчност!!!
39
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
37,Умрял ви някой за гувнения град... Ние тук си имаме канализация и не си друсаме рециклираната храна в септични ями или в реката, като вас ;)
38
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
"Необходимо е да се вземат спешни мерки, за да не се провали сезона, коментират експерти." - с Общинска заповед, да се забрани дефекацията в града по време на турстическия сезон!
37
0
 
0
 
! Отговори
varnenka преди 16 години
Хубаво беше някога във Варна, когато всичките тези селяци които сега се заселиха в града ни ги нямаше. Не знам защо обвинявате варненците за морето. Колко от заведенията покрай плажа са на варненци?! Ще дам пример за едно такова- Планета Пайнер, хм..бивша съблекалня...кой с*ре там питам аз? Не мислите ли , че това са чалгаджийките, гостите на града и т.н.Абе , като не ни харесвате, защо не се разкарате от града?! Тъкмо и задръстванията ще намамлеят.