Абаджиев и Янев в ДАНС за ислямизирането на Рибново и Сатовча

Директори заставят деца и учители да ходат забрадени в училищата
4 мар 2009 07:04,
226
Абаджиев и Янев в ДАНС за ислямизирането на Рибново и Сатовча
Деца със забрадки в училището в Рибново. Снимка: БГНЕС

Рибново, Община Гърмен

Директорът на училището Феим Иса е установил пълен диктат над учителския колектив и насилствено заставя учителите да ходят с облекло, което да не е светско.

Настоява учителите да насърчават ученичките да ходят със забрадки и арабски носии.

Директорът подкрепя действията на Мурат Бошнак, представен и назначен от него като учител по религия, който задължава родителите насилствено да подписват заявления, че искат техните деца да изучават задължително избираем предмет (ЗИП) – ислям.

Бошнак настоява децата да се обръщат към него вместо с господин с ага.

Родителите, които не приемат ислямските порядки на Мурат, ги наричат гяури и по време на службите в местната джамия ги проклинат.

Сатовча, област Благоеврад

Директорката на местното училище Айша Ушева редовно ходи на обучение по радикален ислям в незаконно фундаменталистко училище в село Сърница, Велинградско.

Ушева в момента е в отпуск по майчинство и за да държи под контрол "описаните порядки", е назначила съпруга си на длъжност и.д. директор на училището – Исмет Ушев, който е учител по религия.

И в двете селища живеят само българомохамедани, говорещи единствено български език.

Двата скандални случая, подкрепени от видеоматериал и снимки, бяха оповестени от Димитър Абаджиев и лидера на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев, които се зарекоха да сигнализират ДАНС за порядките в тези региони.

По този начин в България се взривяват европейските ценности и се проправя път за фундаментализма в Европа, категорични са и двамата.

"Въпреки членството на България в ЕС някой региони на страната имат нужда от повторно освобождение – не от турско робство, а от засилващия се фундаментализъм и радакален ислям", каза Яне Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
0
 
! Отговори
nqq takova преди 15 години
tepurva predstoi spoko jamii tyrski yniversiteti tyrski sela posle gradove zabradki v y4ili6tata sa ysmihnah ironi4no v momenta..mm taka si e ;) i nas BG 6na iskarat izvun 4yjbina nakraq,ko na iska i nqkoi nakraq...tva ve4e e prekaleno tctc
164
0
 
0
 
! Отговори
турчин преди 15 години
Ей, българи! Не се оставайте да ви насъскват срещу нас! Ние сме братя, вие сте тюркски народ, омесил се по-късно със славяните! Когато бяхме една държава не сме ви пипали нито език, нито вяра, нито култура! Прочетете си истинската история, защото Москва ви мътеше главите понеже бяхме в другия лагер, а сега Куклус клан АТАКА продължава промивката. МИСЛЕТЕ, та да има мир и благодат за всички!
163
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tova v Bg li e?????ujas
162
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Лошо! Сега са забратките, но какво ще последва? Те дори в самата Турция водеха големи спорове относно тези забратки и май забраниха носенето им в училищата и в университетите, защото Турция е светска държава, ама ние сме по-зле и от тях! Луди хора! Като толкова искат да живеят в Средновековието да се изселят в Иран!
161
0
 
0
 
! Отговори
Караибрахим преди 15 години
Много са хубави децата.Да може батко да ги облече и възпита както си знае, какви пари ще изкара с тях, ах, ах!Сериозно - тези са потомците на славянските племена, по - точно племето смоляни.Крадено и променяно е през вековете етнос и вяра, за да могат други да изглеждат по-добре.Самият ислям е завоевателна религия.Затова позволява многоженството.Един спахия опложда сто жени, смятайте след поколения какво става.Обратното - на техните не им дават да мръднат, камо ли да погледнат друг мъж.В арабските страни ги убиват с камъни.В самата Турция съвсем до скоро женската изневяра беше подсъдна.
160
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Жалко за тези деца с промити мозъци! Те ще платят "сметката" вместо "издуханите" си родители и прародители!!!
159
0
 
0
 
! Отговори
сър мустафа преди 15 години
Те от крадене нямат време да управляват!
158
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 15 години
Мили управляващи,ще дойде време да не сте такива!Помислете тогава какво ще правите.Как ще гледате близките си в очите?Как ще им обясните,че живеят в България ,а не в анадола?
157
0
 
0
 
! Отговори
Златистия преди 15 години
На това братята от ДПС му викат училище.Алооу Велчев(министъра на образованието)я моля те изпрати тия от Инспектората да проверят това училище колко деца учат,как ходят облечени,по каква програма учат,въобще знаят ли български език и т.н.
156
0
 
0
 
! Отговори
Fani преди 15 години
Emi te djamia v sofia 6te struiat ot na prolet ta nema v nekakvo si selo sas zabratki da odat . Skoro o4akvam i v centara na sofia da ne moje6 bez zabratka i feredje ako ne be6e tragi4no 6te6e da e mnogo sme6no
155
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе какво се пулите вашия любим кмет Борисов пусна турците да си построят нова джамия в Бургас неговия кмет разреши джамия а тия хора се натискат и ще си купят от същите тези *** и турци абсолютна власт . Така че ни чака и по добро .
154
0
 
0
 
! Отговори
vanko преди 15 години
Турция е светска държава и носенето на забрадки в училище е забранено. Изключва се от училище, влиза се в затвор
153
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Отговор на първите ти 2 въпроса : турци във властта;турски кметове;новини на турски;купени преси и телевизии от турци;турски училища и турски джамии;турски мераци за университети и вилаети ! И на това ако не му се вика заробване - здраве му кажи !.....
152
0
 
0
 
! Отговори
151 преди 15 години
Де да можех да накарам дъщерите си да сложат забрадка. Бих бил шастлив. Но забрадка насила не се носи и не се слага. Момичето със забрадка е като БЕЗЦЕНЕН БИСЕР в днешното общество.
151
0
 
0
 
! Отговори
zarko преди 15 години
"Директорът на училището Феим Иса е установил пълен диктат над учителския колектив и насилствено заставя учителите да ходят с облекло, което да не е светско." В Турция такива ги разстрелват!!!
150
0
 
0
 
! Отговори
omurtag преди 15 години
Кубрат дошъл в тези земи за да направи велика България, но Борис обърква цялата нация. Вместо да се обедини със своите братя той ги разделя от прадедите си. Грешката на Борис трябва да се оправи, за да се обединяват всички българи, а не да се разединяват. Има един бог и то е АЛЛАХ.
149
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 15 години
Ха ха ха! Ти ме разсмя, ама истински!!!Доколкото ми е известно, от времето на кръстоносните походи насам в Турция никой не е бил принуждаван да носи кръст. Така че не виждам как може да стане.И мога да те уверя, че турската полиция щом види някой да принуждава някого да носи забрадка например, или други подобни "мюсюлмански табиети" точно за 5 минути бива осъден! За разлика от нас. Точно затова изразих съмнение дали някой ще направи нещо за виновните да си получат заслуженото наказание. Ще се радвам ако го направят, ама като ги гледам колко са бързи като охлюви, искрено се съмнявам. Не съм бил в Турция, но колеги които са гледали турска телевизия са ми разказвали за полицейски репортажи - как се справят с местните ислямски радикали. Мога да те уверя - наистина има от какво да се поучим.
148
0
 
0
 
! Отговори
вла преди 15 години
142, адски си прав.Трябва младите момичета да разберат, че жени тип Гергана, Камелия и подобни тъпоглави боклукчави жени са лош модел на поведение.
147
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ново турско робство казваш? Къде го видя?Защо само плашите хората с турското робство - така както се плашат малките непослушни деца с баба Яга и Торбалан?И с Батак. Батак та Батак! Баташкото клане е извършено основно от башибозук, не от редовна турска армия. А да те светна ли какво означава "башибозук"? "Баш" на турски е глава. Баши - тоест главатар. А "бозук" е повреден, развален загубен и т.н. Което ще звучи в превод нещо като "повредена глава" или "луд главатар". Самите турци са ги наричали така. Башибозук е понятие от миналото. Вече го няма отдавна. И срещу кого ще се бие сега Атака мога ли да знам?
146
0
 
0
 
! Отговори
вла преди 15 години
139, ти откъде знаеш, че в Турция Исляма не е на почит?По темата на новината - това, което са извършили е незаконно. Трябва да има съд и ако всичко е справедливо да има наказание.Ако подобно нещо се беше случило в Турция, но например християни да принуждават хората да носят кръстове, убеден съм, че делото, което ще продължи 5 минути, ще определи 10 години затвор за християнина, който е искал да направи, според неговото мнение, нещо добро.