Абаджиев и Янев в ДАНС за ислямизирането на Рибново и Сатовча

Директори заставят деца и учители да ходат забрадени в училищата
4 мар 2009 07:04,
226
Абаджиев и Янев в ДАНС за ислямизирането на Рибново и Сатовча
Деца със забрадки в училището в Рибново. Снимка: БГНЕС

Рибново, Община Гърмен

Директорът на училището Феим Иса е установил пълен диктат над учителския колектив и насилствено заставя учителите да ходят с облекло, което да не е светско.

Настоява учителите да насърчават ученичките да ходят със забрадки и арабски носии.

Директорът подкрепя действията на Мурат Бошнак, представен и назначен от него като учител по религия, който задължава родителите насилствено да подписват заявления, че искат техните деца да изучават задължително избираем предмет (ЗИП) – ислям.

Бошнак настоява децата да се обръщат към него вместо с господин с ага.

Родителите, които не приемат ислямските порядки на Мурат, ги наричат гяури и по време на службите в местната джамия ги проклинат.

Сатовча, област Благоеврад

Директорката на местното училище Айша Ушева редовно ходи на обучение по радикален ислям в незаконно фундаменталистко училище в село Сърница, Велинградско.

Ушева в момента е в отпуск по майчинство и за да държи под контрол "описаните порядки", е назначила съпруга си на длъжност и.д. директор на училището – Исмет Ушев, който е учител по религия.

И в двете селища живеят само българомохамедани, говорещи единствено български език.

Двата скандални случая, подкрепени от видеоматериал и снимки, бяха оповестени от Димитър Абаджиев и лидера на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев, които се зарекоха да сигнализират ДАНС за порядките в тези региони.

По този начин в България се взривяват европейските ценности и се проправя път за фундаментализма в Европа, категорични са и двамата.

"Въпреки членството на България в ЕС някой региони на страната имат нужда от повторно освобождение – не от турско робство, а от засилващия се фундаментализъм и радакален ислям", каза Яне Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 15 години
Яне Янев да си използва влиянието и да сезира ДАНС за туркофилските сектанти, които мътят етническия мир в страната. Да засекат ислямските сепаратисти, които проповядват разединение и лъжат *** и помаци, че са новите турци. Подвизават се из форумните ни пространства с никове Teo, mustafa_b, Önder, Nazmi ... Тия са по- страшни и от западните сектанти. Нека им проверят дейноста и ще лъсне страшна истина. Таргета им е да отцепват общности и ги подкукуросват да искат етническа независимост. Всички знаем до какво води това. В момента дори буквално са промили мозъка на помаците. ДАНС да напишат pomak.eu и да прегледат подробно тия сектанти каква идеи проповядват на родопското население. Това са много лоши хора, с благи думи и лъжи прикоткват общности за една българофобска кауза. В България се развива нещо много лошо и ако днес спим, утре ще берем плодовете на успиването си!
204
0
 
0
 
! Отговори
очилатко преди 15 години
А бе,човече божи,ти не си ли ходил на училище,история не си ли учил,книги не си ли чел!?!?Тези хора са си ЧИСТИ БЪЛГАРИ,помохамеданчени през 17 век.Ако България е била единна,нямало е да бъде победена!Дори и разделена на няколко части,България се бие 50 години!Простотията на Иван Александър и тънките сметки на болярите докарват нещата до погром.Родопските българи са били добри бойци и по съвета на гръцкия патриарх султана СПЕЦИАЛНО изпраща армия да ги ислямизира,за да е спокоен за тила си.Било е кърваво и страшно време!В Родопите и досега се пази спомена за тези времена!А долу,в Тракия и Мизия,са оставили хората да бъдат РАЯ(безправни)за да работят по чифлиците на пашите и бейовете.Така че,не се чуди,че говорят български!Те са си ЧИСТИ БЪЛГАРИ,ами нашите безхаберни,*** и страхливи политици с дребните бакалски души просто не струват!Това е положението,ако щеш!:(
203
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И в двете селища живеят само българомохамедани, говорещи единствено български език. Nqkoi moze li da mi obqsni ot kakiv proizhod sa tezi hora,sled kato prikazvat samo balgarski ezik
202
0
 
0
 
! Отговори
Михаил преди 15 години
Без да те обидя,ама мисля че си в грешка.Точно турското робство е предизвикало демографския проблем в България.Ако не бяха 500-те години може би броят ни щеше да е много по висок от 6 милиона от които 2 малцинства (също Български граждани). Така че моля те не се изказвай така.По тази тема можем да си говорим и да спорим вечно,но факт е че аз няма да се чуствам по малко Българин каквото и да стане и ще защитавам интересите на Република България винаги докато съм жив. На 25 години съм имам още доста дълго да се боря за тези интереси.Така че който се опитва да превзема България или да прави държава в държавата ,тия времена отдавна отминаха.Гледайте и вие добре да живеете в България защотото по мое лично мнение тя ви е Майката родина,ако мислиш че имаш друга родина с най голямо удоволствие бих те изпратил до границата господин Турчин,ама така като гледам ползваш благата на Република България .И все пак каквато и да е вярата ви каквито и са вижданията ви ВИЕ СТЕ ГРАЖДАНИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И КАТО ТАКИВА СТЕ ДЛЪЖНИ ДА СПАЗВАТЕ ТОЗИ РЕД И ТАЗИ КОНСТИТУЦИЯ.За всички които не се има т за българи понеже имат турски имена или различна вяра мога само да им кажа в много голяма грешка сте продължавайте да живеете в заблуда и да се кланяте на доганчо.
201
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Българският народ е като доброплодно дърво от което най-различни храсталаци през вековете са дърпали калеми и са се облагородявали за негова сметка.Хубавото иска грижи и трудно съществува за разлика от плевела и джанките например.Самите днешни турски управници не са автентични турци, а наследници на потурчените през вековете деца на покорените народи.Статистика показва, че за един период от съществуването на Османската империя от близо 250 везири, 227 са с християнски произход, но с друго име и вяра.Събрано в школите за обучение, качественото пробива.Иначе и досега щяха да са зурлести азиатци.Колкото до англичаните, спряха руснаците преди 130 години и нас през Балканската война да ги пратим оттатък Босфора и им ядоха попарата през Първата световна при Галиполи.Както и нашата при Дойран.
200
0
 
0
 
! Отговори
турчин преди 15 години
Ама радикалният ислям е еднакво лош за всички, що си мислиш, че православните българи сте го разкрили като опасност, а пък мохамеданите турци го практикуваме масово и нарочно, за тормоз?? Иначе ми говориш за отминали времена и държави, нямащи нищо общо с РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ от 2009г. Все едно аз да си правя изводите за република България по едни полудиви хора с конски опашки, дето преди 1000 год. са се клали като животни. Като махнем радикалния ислям, остават безпроблемни културни различия, от които НЯМА НИКАКВА ОПАСНОСТ! 600 години Османска империя на Балканите и не е имало асимилация (един етнос загубен няма, една църква поругана, даже се размножихте и позамогнахте), СЕГА се чувствали застрашени, щото така казал новия ви профет от АТАКА - ама не е той бунак, а тия дето го слушат!
199
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
187-мия и 188-мия, *** и турчин ... възможно е да стане така, че Турция скоро да ни завземе отново, но вие няма да сте живи да го видите. Колкото до нас българите - ние с радост ще умрем за родината си.
198
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Помаци...турци...тук стана голема ***! абе неслучайно Турция не е в ЕС....
197
0
 
0
 
! Отговори
svetlina преди 15 години
...ili tihichko se spotaivate i ne predpriemate nishto, za da sprete vednaj za vinagi vsiakakvi "mechti i jelania" na isliamski elementi v Balgaria? Ne razbrahte li veche, che ne biva da vlizate v nikakvi koalicii s tiah, ne razbrahte li, che VIE spite, no TE ne spiat i, dokato se usetite, ne samo oshte turski djamii shte ima, ne samo shte prodaljava da se sluchva tova, koeto veche e fakt v tezi dve uchilishta, ne samo zakupeni medii shte ima, ami Vi e bedna fantaziata kakvo oshte shte Vi "servirat" TE - usmihvaiki se falshivo i deistvuvaiki tihomalkom i hitro!Ili VIE, Gospoda Politici< si malchite, zashtoto idvat izbori?Da ne Gi razsardite, a?Ne mi se iska da si mislia veche, che shte prodadete Balgaria zaradi nenasitnata si jajda za vlast i pari!No sled vsichko, koeto se sluchva, ne mi ostava nishto drugo da si mislia!Tova e Balgaria i ako na niakoi ne mu haresva v Balgaria, da si saminava i da si stroi jamii ili da pravi kakvot mu se iska na drugo miasto.Ama mai na drugoto miasto nikoi niama da im pozvoli da praviat kakvoto si iskat!Da, izborite idvat, Gospoda Politici, no ne pravete porednata si greshka da se koalirate s isliamski elementi. A Vie, HORA ot naroda, ne stoite po domovete si, a idete i glasuvaite : za edin chicst i balgarski parlament, za balgarski politici.Shte kajete: ami na kogo da viarvame, te vsichki sa edin dol drenki!Ami pomislete i togava glasuvaite, no glasuvaite!
196
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Извинявай, Номер 187 ама стига си повтарял като папагал това което бълват някои български сайтове по неизвестна причина!!!Цитирай точно текста. Нямам време да чета всичко - много е дълго, но изваденият цитат е много демагогски избран!Най-напред, цитираната статия е от 2007 година, много, много стара прогноза не мислиш ли? Защо ли погрешно я цитират като нова? Новият анализ съвсем не е озаглавен така както пише. Новият анализ е озаглавен "Избухването на Ердоган и бъдещето на турската държава". Става въпрос за скандала който нарави Ердоган на световната среща в Швейцария.И в тази, и в миналата статия - от далечната 2007 година, чието заглавие погрешно (волно или неволно не знам?) се цитира в медиите се казва че Турция държи на стратегическото си сътрудничество с Израел - нещо което в никоя друга мюсюлманска държава няма! Но някои неудобни неща могат да се изрежат. Стратегическите анализи са ужасно дълги.
195
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
до 164...дори и да сме братски народ, ние Българите сме Първият от тези народи, а вие сте втори. Ние ви дадохме азбука и псименост, както и на всички тюркски народи, та чак до Монголия, а вие за благодарност избихте 10 милиона българи. За 470 години на Балканите дори не приехте най - елементарна култура, а пишехте на арабска азбука и си кръщавахте децата с арабски имена. Нашите братя, както ги наричаш тюрки (ако наистина са такива) в Татарстан, Чувашяи, Казахстан и т.н. ПИШАТ НА КИРИЛИЦА,защото признават, че ние Българите сме първите и първи сме имали държава. Вие не само не го разбирате, а взехте и латиницата за официална азбука. Вие сте последните, които може да говорите за 'тюркско' братство.
194
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
....Което не пречи да поздравя 191 за изказването му !!!
193
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
навремето башибозука си изсипа гонорясалото семе тук и всички 'смески' също както в босна искат да са нация 'мюсюлмани'. турчинът от Турция посмъртно няма да сложи забрадка или да се прави на религиозен. пак у нас остана ***..
192
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Напълно съм съгласна със 186 и 189 ! Моето мнение е,че така както вървят нещата,наистина "...и камилата ще пие вода от Дунава...",както е предрекъл Нострадамус !
191
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 15 години
Виж какво Г-н Турчин, Престани с твоя великотурски шовинизъм! Докато да стане Турция отново великата Османска империя 2040 година, световният прогрес ще е на такова ниво, че всичко това ще е толкова демоде, че самата Турция няма да го иска! Тука не става въпрос за Турция или турците, а за радикалния Ислям, нещастнико! Не забравяй, че когато тщрките сме били една държава не е имало още Ислям! Било е преди Мохамед! Сега виж колко народи и държави е освинил този Ислям! Колко цивилизации е затрил, начело с Персите, Египет и т.н. Това са дивашките разбирания на бедуините от Саудитската пустиня, които Ислямът упорито насажда по цял свят! Истина е, че те не смятат жените за хора! Погледни само колко трудно си пробиват път новите човешки възгледи в арабските страни от средния изток и особено в Саудитска Арабия. Там сама жена без придружител, не може да върви по улицата даже. На жените е забранено да шофират! И т.н. и т.н. Това ли искаш за Българските турци! Че то в Турция прогресивните и младите не го искат! Освен тероризъм, какво друго е донесъл радикалния ислям, където и да е по света! Да не искаш да наложиш режима на телибаните в Авганистан или Иран или бомбените самоубийствени нападения на остров Бали и в България! Не ми казвай, че искаш това! Но поради големия беликотурски шовинизъм и ненаситната алчност за надмощие ще доведете само радикалния Ислям в България! Нищо друго няма да постигнете, просто вече е много демоде! Европа няма да го позволи! Бъдещето е на регионалното развитие! Погледни Европейския проект и забрави империите! Тяхното време изтече отдавна! Товяа още великият Ататюрк го разбра! Вземете пример от него исе гордейте с него! Ето това е нещото, с което Турците могат и трябва да се гордеят!
190
0
 
0
 
! Отговори
Burbalito преди 15 години
spored men koito iska da si nosi zabradka neka da si ya nosi tova na nikogo ne prechi .. vajnoto da ne e na sila. Kazvam go zashtoto az jiveya v Livan .. i tuk nikoi ne si me pipa da nosia zabradka .. ostavili sa me kakvoto si mi haresva tova da pravia .. i na universitet si hodia i nikoi ne me pipa za zabradka ili religia .. i za tova niamam protiv v bulgaria koito momicheta iskat da hodiat sus zabradka neka da si hodiat i na uchilishte da hodiat za da se obrazovat i nikoi da ne moje da gi manipulira ..v kraina smatka vseki e svoboden da pravi kakvoto si iska .. ! :)lek den
189
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 15 години
186, не се изненадвам на това, което пишеш за англичаните. Винаги са защитавали интересите на мюсюлманските държави и по-точно турските интереси. Не мога да си го обясня. Не ми е ясно и защо убиха Даяна, след като тя имаше връзка с мюсюлманин - едва ли са били против. Ако целта им е да ни жертват /Балканите/, за да запазят Западна Европа от ислямизация, наистина ще докажат собствената си наивност. Едва ли някой се залъгва, че този фанатизъм ще се задоволи само с това. Целта им е Европа и малко по малко вървят към това - джамии навсякъде, искане на все повече права в ущърб на християнското население, бунтове само ако се осмелиш да кажеш нещо против ислямския радикализъм. В Западна Европа все повече осъзнават грешките, които допуснаха и с все сили се опитват да ги поправят, но малко късно.
188
0
 
0
 
! Отговори
турчин преди 15 години
***, що чак 2040, Турция и сега си номер 1 в региона...
187
0
 
0
 
! Отговори
pomak преди 15 години
До 2040 г. Турция ще има отново господство над земите на бившата Османска империя, гласи прогноза на Джордж Фрийдман, ръководител на американската неправителствена агенция за стратегически изследвания "Стратфор" (Stratfor) , цитирана от турския в."Сабах". Турция е започнала да засилва мощта си и до 2040 г. ще бъде единствена супер сила в този район, твърди анализът.Вестникът посочва, че на тази прогноза е необходимо да се обърне внимание, като се има предвид, че Фрийдман е ръководител на един от най-важните центрове за стратегически проучвания в САЩ и е приближен до Пентагона. Още отсега можете да видите следите на господството, което Турция ще изгради в района, е посочил Фрийдман. По думите му, що се отнася до ислямските страни в района, влиянието на Турция в тях непрекъснато расте и тя е започнала дори да доминира. Пример за това били връзките на Турция с Албания и със Сърбия на Балканите и мощният й съюз с Грузия и Азербайджан в Кавказ. Той е изтъкнал, че страната има две характерни особености - оживена икономика и много силна армия. Най-важното й предимство обаче била географската й структура. Той е на мнение, че Турция притежава всичко необходимо, за да бъде регионална сила и никоя от съседните й страни не може да се сравнява с нея
186
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Що се отнася до ДПС, то бившият министър - председател Д. Попов, каза ясно: "За 20 минути английският посланик /или представител/ три пъти ми заяви категорично:Ще ги регистрирате!" Не руският, турският или някой друг, а именно - английският.Какво може да направи един управленец на малка и беззашитна България, освен да си пожелае палача.Затова ги проклинам тия така наречени световни сили.Да дойдат извънземните и да ги продънят дано.Ние не можем.