Абаджиев и Янев в ДАНС за ислямизирането на Рибново и Сатовча

Директори заставят деца и учители да ходат забрадени в училищата
4 мар 2009 07:04,
226
Абаджиев и Янев в ДАНС за ислямизирането на Рибново и Сатовча
Деца със забрадки в училището в Рибново. Снимка: БГНЕС

Рибново, Община Гърмен

Директорът на училището Феим Иса е установил пълен диктат над учителския колектив и насилствено заставя учителите да ходят с облекло, което да не е светско.

Настоява учителите да насърчават ученичките да ходят със забрадки и арабски носии.

Директорът подкрепя действията на Мурат Бошнак, представен и назначен от него като учител по религия, който задължава родителите насилствено да подписват заявления, че искат техните деца да изучават задължително избираем предмет (ЗИП) – ислям.

Бошнак настоява децата да се обръщат към него вместо с господин с ага.

Родителите, които не приемат ислямските порядки на Мурат, ги наричат гяури и по време на службите в местната джамия ги проклинат.

Сатовча, област Благоеврад

Директорката на местното училище Айша Ушева редовно ходи на обучение по радикален ислям в незаконно фундаменталистко училище в село Сърница, Велинградско.

Ушева в момента е в отпуск по майчинство и за да държи под контрол "описаните порядки", е назначила съпруга си на длъжност и.д. директор на училището – Исмет Ушев, който е учител по религия.

И в двете селища живеят само българомохамедани, говорещи единствено български език.

Двата скандални случая, подкрепени от видеоматериал и снимки, бяха оповестени от Димитър Абаджиев и лидера на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев, които се зарекоха да сигнализират ДАНС за порядките в тези региони.

По този начин в България се взривяват европейските ценности и се проправя път за фундаментализма в Европа, категорични са и двамата.

"Въпреки членството на България в ЕС някой региони на страната имат нужда от повторно освобождение – не от турско робство, а от засилващия се фундаментализъм и радакален ислям", каза Яне Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
0
 
! Отговори
Gosho Bichev преди 15 години
Имам приятели българомохамедани.Имам приятели и турци.Не ми дреме честно казано каква вяра изповядват.Хора и хора има о навсякъде.Защо обаче умишлено се отмества вниманието от най- жестокото робство за България за всички времена- комунистическото. Боли ме фара за *** арменците турците и австралийците.Ама на тея червени *** дето си го отглеждаме кога ли ше им дойде края?
184
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
От коментара ти излиза,че ДПС е едва ли не проруска,а не протурска партия...И защото е така,за нея НЕ гласуват само турци...Може,ама не съм съгласна...Защото всички виждаме и знаем за автобусите с ТУРЦИ,които идват по време на избори,а не,примерно, гърци от Гърция или арменци от Армения,които също са част от народа ни !..Без малко да изкараш,че турците нямат нищо общо с ДПС....Оставяйки бизнеса и парите настрана,какво виждаме - поругано минало,разпокъсана и разпродадена територия и превърнати в конаци български кметства !!!! А такива като теб, нека да продължават да каканижат за закони и толерантност !..Исляма трябва да се забрани в България !!!!! Не само ДПС...Трябва обединение на целия ХРИСТИЯНСКИ свят срещу плъзналото ислямистко нашествие !!!!
183
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе хора това са глупости в Сърница наяма никакво незаконно фундаменталиско училище кжи са тия статии знаеят ли че Сърница може да ги съди за клевета когато искате да напишете нещо парво саберете доказателства тогава пишете
182
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ZAREJDAITE GARDEROBITE S BELI CHARSHAFI I PO 2-3 FESA ZA VSEKI SLUCHAI ! skoro shte potriabvat. Pri tazi skapotia kolko li shte struva edno feridje...!!??
181
0
 
0
 
! Отговори
Debora преди 15 години
" OSVOBODENI LI SME...?"- Da! Osvobodeni sme za novo robstvo! Starata pesen na nov glas! ...i ako niakoi ne znae, VSICHKO V JIVOTA SE PLASHTA, i neznam zashto nai skapo se zaplashta kasata pamet!
180
0
 
0
 
! Отговори
ooo преди 15 години
rezane na glavi golemi kladi i da gi gorim te tava e
179
0
 
0
 
! Отговори
padara_psihopat преди 15 години
Тия в Рибново и Сатовча празнували ли са въобще нещо вчера? Или за тях това е било ден на траур? М.й.а им мр.сна! Тия скоро джихад ше почнат да водят бе! И кво е това "незаконно фундаменталистко училище в село Сърница" ??? Да се вдигат контрите, да къртат вратата там, карате у бъбреците и така. ДОКАТО Е ВРЕМЕЕЕ!
178
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Незнам защо насаждате злоба
177
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Без да нападам никого, не ми цитирай статии в български сайтове, а изпрати линка на който въпросният Джордж Фрийдман е публикувал въпросният анализ. Аз не го намерих сред другите му анализи - специално за Турция не намерих да пише нищо!!! Ще бъда много благодарен ако го намериш в оригинал на английски!!!
176
0
 
0
 
! Отговори
dddddd преди 15 години
това което се пише за Рибново е лъжа
175
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Следващия след теб номер - 154 ти е отговорил - за такова нещо в Турция се влиза в затвора. У нас се умува.А на отговора ти - във властта е ДПС а не турците. ДПС е продукт на бившето 6-то Главно на ДС. Замисли се само над един факт: Във Велинград, в управлението на града са заедно и ДПС, и ВМРО и БСП. А сигурно има и други шарении. Властта там е за имоти и пари, няма нищо общо с това кой е турчин и кой - българин.Същото е и с цялото ДПС на национално ниво.Кметовете - те също са от ДПС. Не са просто турци. За джамиите и училищата - не съм сигурен колко от тях са турски и колко не са.Но както и да е. Някой пита ли ни колко църкви има в България?За телевизията - в много европейски държави се излъчва телевизия на турски език. Което е различно от турска телевизия!Телевизията е БЪЛГАРСКА - част от новините се излъчват и на турски. Това е официална БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНА ПРОПАГАНДА.Така може да се чуе гласът на правителството и на турски език.Мисля че разликата е съществена. За сведение - турското радио и телевизия имат също програми на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК! Но това не значи че тяхната програма е българска, понеже езикът е такъв.Турското радио пропагандира ТУРСКАТА ПОЛИТИКА, макар да е на български. Не бъркай понятията!
174
0
 
0
 
! Отговори
hehe преди 15 години
Не ми трийте коментарите не обиждам никого или нападам !!!!!До 2040 г. Турция ще има отново господство над земите на бившата Османска империя, гласи прогноза на Джордж Фрийдман, ръководител на американската неправителствена агенция за стратегически изследвания "Стратфор" (Stratfor) , цитирана от турския в."Сабах".Турция е започнала да засилва мощта си и до 2040 г. ще бъде единствена супер сила в този район, твърди анализът.Вестникът посочва, че на тази прогноза е необходимо да се обърне внимание, като се има предвид, че Фрийдман е ръководител на един от най-важните центрове за стратегически проучвания в САЩ и е приближен до Пентагона.Още отсега можете да видите следите на господството, което Турция ще изгради в района, е посочил Фрийдман. По думите му, що се отнася до ислямските страни в района, влиянието на Турция в тях непрекъснато расте и тя е започнала дори да доминира.Пример за това били връзките на Турция с Албания и със Сърбия на Балканите и мощният й съюз с Грузия и Азербайджан в Кавказ.Той е изтъкнал, че страната има две характерни особености - оживена икономика и много силна армия.Най-важното й предимство обаче била географската й структура. Той е на мнение, че Турция притежава всичко необходимо, за да бъде регионална сила и никоя от съседните й страни не може да се сравнява с нея.По материали на БТА
173
0
 
0
 
! Отговори
Авитохол Дуло преди 15 години
На снимката виждам дванадесет бели робини! Жалко за опороченото и омърсеното им детство! За това ли се бориха нашите революционери, за това ли проливаха кръвта си?! Все още не е късно да смажем националните предатели, които в момента управляват изстрадалата ни държава!
172
0
 
0
 
! Отговори
Kadi преди 15 години
Кучето скача според тоягата., На зла круша зъл прът. Народът го е казал, от опит.
171
0
 
0
 
! Отговори
кирилиметоди преди 15 години
На времето турците така са стигнали до Виена-бавничко,село след село...И когато Европа се усеща,вече е късно!И почва големия зор повече от 200 години!И сега-пак така!Джамия след джамия,село след село...:(
170
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
losho se pishe na maika balgaria,gadjalite nastapvat i sigurno do 10 godini shte zapochne da se lee krav.
169
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
..............иначе празнуваме 3 март - ОСВОБОЖДЕНИЕ , жалко за пролятата кръв и жертвите ! Червените еничери ни върнаха на ТУРЦИЯ простичко - с мандат .... е това ,ако не е предателство ????
168
0
 
0
 
! Отговори
IL преди 15 години
Pri isliam jenata ne se broi za chovek. Neinata misal i vtora signalna na nikogo ne sa potrebni, zatova sa zabraneni ot Bog preminal prez isliamskata glava, a v evreiskata utrinna molitva sashtestvuva i izaraza " Blagodaria na Bog, che ne me napravi jena" V moiata utrinna molitva sashtestvuva izraza" Pazi Boje ot tazi NAPAST" Jalko za hubavite deca.
167
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
miri6e mi na opit za vtoro ,,kosovo,, v BG,osaznaite se politici 6toto na toz glad kato ni6to 6te stane beliata,pokrai suhoto 6te izgori i mokroto.
166
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
мюсюлмани и следващият път като чуете ,че ще се строи джамия -на протест! И по-активно под чаршафите:)