„Синя зона” правят в Пловдив, пращат губернатора на Сейшелите

Платеното паркиране ще обхване 85 улици и 2400 паркоместа
24 апр 2010 13:58,
28
„Синя зона” правят в Пловдив, пращат губернатора на Сейшелите
Кметът на Пловдив Славчо Атанасов. Снимка: БГНЕС

Община Пловдив е решила да се справя с кризата, като обособи „синя зона” за паркиране в центъра.

Общинските финансисти са пресметнали, че приходите от такси ще са около 8 милиона лева, а чистата печалба за градската управа ще е около 4 милиона.

За обособяването на „синята зона” и изграждането на нови паркинги пловдивската община ще вложи общо 500 хиляди лева. Платеното паркиране ще обхване 85 улици и 2400 паркоместа в централната част на града.

Предвижда се да бъде увеличен и броят на „паяците” в Пловдив. Работното им време ще е от 8 до 19 часа в делничните дни и от 8 до 14 часа в събота. Първите 30 минути престой ще са безплатни, но за всеки следващ час шофьорите ще плащат по 1 лев.

„Таксите ще се събират с SMS-и или талончета, които ще се продават от районните управления”. Това каза за Dnes.bg заместник-кметът по организация на движението в Пловдив Руси Панчев. Според него това ще има голям икономически ефект за местната хазна.

В началото на месец май проектът за „синя зона” трябва да бъде гласуван от Общинския съвет. Кметът на Пловдив Славчо Атанасов е на мнение, че предложението ще срещне доста противници.

Пред Dnes.bg той изрази опасения, че предложението ще бъде атакувано от опозицията в местния парламент с икономически аргументи, но те едва ли ще повлияят на крайното решение.

Заместник-кметът по транспорт на Пловдив Александър Константинов прогнозира, че решението за „синя зона” ще бъде върнато от областния управител Иван Тотев за преразглеждане. По тази причина той е измислил къде ще командирова губернатора, докато текат дебатите.

„Ще го изпратим на Сейшелските острови да си почине, докато приемем решението за „синя зона”, каза за Dnes.bg Константинов, който е заместник-кмет от квотата на БСП.

Не е ясно обаче дали самият областен управител, който е и лидер на ГЕРБ в Пловдив, ще приеме екзотичната оферта за почивка.

„Синята зона” се очаква да носи по 8 милиона приходи на година на пловдивската община. Идеята е платената система за паркиране да заработи от средата на лятото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
само това не се беше случило на пловдив
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Честито!
22
1
 
3
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 14 години
8 млн оборот 4 млн чисто по 400 лв заплата за контролни органи = 10000 работни места!Кое мозъчно полукълбо да ампутирам за да стана кмет?
21
1
 
5
 
! Отговори
ЦЕНЗУР преди 14 години
ВНИМАНИЕ, ТОЗИ САЙТ Е ЦЕНЗУРИРАН! ЗАБРАНЯВАТ СЕ ВСЯКАКЯИ ИЗКАЗВАНИЯ СРЕЩУ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ! ПСУВАЙТЕ НА ВОЛЯ АМЕРИКАНСКИТЕ! П.П. СЛЕД ПУБЛУКУВАНЕТО И НА ТОВА ИЗКАЗВАНЕ, ТО ЩЩЕ БЪДЕ АВТОЦЕНЗУРИРАНО И ИЗТРИТО. аКО НЯМАТЕ ПОЛОЖИТЕЛНИ МНЕНИЯ , ПРОСТО НЕ ПИШЕТЕ!
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дали ще има синя зона или не аз до центъра да паркирам изобщо не мога да се добера ,това ако стане ще засегне местните тарикати на които колите по цял ден се подмятат по централните кафета и барове , но то сигурно ще има разни пропуски и тарикатите пъви ще ги получат ,а и разни лапетии дето ходят с колите си нощем по дискотеките в центъра малко ще се озорят... Пловдив е малък не е София там има много приходящи,,,
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
почвате да приличате на софиянци сега ще видите колко ни е хубаво хахахаха. Приятен ден сънародници.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А не съм сагласен , че ще продаде всичко на баща си ,защото само за един пазар се разчу пък и има и други дето продават и купуват та те няма да го оставят де иначе ,ако от нас зависи жална ни мама --ние докато разберем какво става тои коня отишъл в ряката ...
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тоя небеше ли от ГЕРБ?
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
tozi nqma umora
15
2
 
10
 
! Отговори
пурко преди 14 години
Най-добре за плавдивчани ще е да пратят и Славчо на Сейшелските о-ви, да бере банани там, докато не е продал всичко що може на себе си, оп извинявам се - на баща си.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кога от мазното местенце слезеш ти дано свети прокурор с качулки да те навести ,,,
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това в коя губерня??
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тоз много маини заблуди- на изборите ще плати - но ще си живеи охолно тои до старини-хи -хи -хи
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Сега и мен ме учудихте...защо махнахте на човека/12/ коментара, беше си съвсем точен и не видях нарушение, ако думата п...тки е нарушение, то има да триете още много с по-фрапиращи.***.....
10
3
 
8
 
! Отговори
избирател преди 14 години
Не знам за Сейшелите,но червения кмет и цялата му царацовска групичка ще бъдат изхвърлени от властта догодина.
9
2
 
7
 
! Отговори
kraSS UK преди 14 години
Този като го гледам и като чета какви ги плещи,ми се струва,че е от най-свинския тип ***.Много ми напомня на Гоце Козеубиец. Как так Пловдив има такъв кмет ? Перете му шута !
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
По-голяма глупост от това няма накъде. Нестига, че в момента не можеш да си намери къде да спреш и трябва да се вреш по всевъзможни места ами сега и пари ще ти искат за това удоволствие!
7
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
брейййй,колко оригинално,на сейшелите ***
6
1
 
8
 
! Отговори
hm преди 14 години
Синя зона на улиците е абсолютно незаконно, след като си плащаш всички данъци и застраховки. Виж ако направят подземни и надземни паркинги съм съгласен. Ама от нищо нещо - това само банкерите го могат (и Славчо) :-) Ама като сме си овце, защо да не ни стрижат и доят - те офцете са затва ...
5
2
 
2
 
! Отговори
! преди 14 години
Браво за безплатните 30 мин.