Мечката убиец застреляна край смолянското село Кутела

В понеделник тя нападна и уби 65-годишен мъж
20 май 2010 13:09,
190
Мечката убиец застреляна край смолянското село Кутела
Снимка: Булфото

Мечката, която най-вероятно е причинила смъртта на 65-годишния Никола Шиков, е застреляна по обед в района на село Кутела, съобщиха от РИОСВ в Смолян.

Хищникът е убит в местност между селата Кутела и Славейно. 

В хайката за преследване на стръвницата са участвали 20 ловци и горски служители от района.

Има вероятност мечката да е с малко мече, затова районът се обследва, за да може то да бъде открито и настанено в зоологическа градина.

В понеделник обезобразеното тяло на Шиков бе открито от две жени, които се разхождали в гората над селото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
7
 
11
 
! Отговори
Метълист преди 13 години
Така! Сега предлагам да избиете и останалите мечки, после вълците, лисиците, орлите, зайците и т.н. След това изсечете горите и каквото е останало да зеленее го бетонирайте с молове! Тъпо човешко племе сме и това е!!!!
142
3
 
9
 
! Отговори
мечо преди 13 години
Как пък я познаха, след като там имало цяла глутница мечки. А оня се опитал да отмъкне мечето.Ако се опитат да ви вземат детето -това си е престъпление!
141
3
 
6
 
! Отговори
doznatel1 преди 13 години
A koi 6te se griji za horata nahapani ot pomqrite????? Da popitam az 4 lapi????????????
140
2
 
8
 
! Отговори
пиленце преди 13 години
Не знаяк акво да кажа? не ги познавам тези фондации. Аз решавам проблема според ситуацията, а не по принцип. Им ловджии се гаврят с животните. поставят им хранилки с капани, поставят им отрови, мъчат ги. А животните или се хранят или почиват и си играят или ловуват. Фондациите са всякакви. Ситуацията е индивидуална. Ами, ако се окаже, че горският е налетял на задрямала мечка с мече, в храстите? Жив ще го разкъса. Може и така да е станало. Навън е топло и не се знае.
139
4
 
7
 
! Отговори
пиленце преди 13 години
Никъде не пише, че мечката е изяла човека? Това е с транното. Защото те нападат или за храна или ако се пучувствуват заплашени от близо, а и най-вече когато са с малките си. Тази мечка сигурно е била изненадана от горския, когато е излязъл наблизо и го е сдъвкала. Но щом не го е наръфала, значи не е било от глад. Но вече е късно - и двамата са мъртви. Предпочитам и мечката да е здрава и аз да не съм нападнат. Е, понякога някои нападат. Но човека е дявол и има защитни средства. Плюя и бягам.
138
8
 
5
 
! Отговори
139 преди 13 години
И "Четири лапи" в този момент са ни ужасно нужни, защото общините не се опитват да се погрижат за уличните кучета и за тормозените животни, а това го правят "Четири лапи"!!!!!
137
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След прочитането на доста дебилни коментари бих желала да ви обясня, че мечка, която е нападнала човек трябва да бъде умъртвена, защото тя вече желае да се храни само и единствено с хора, а това вече е опасно за нас! Вярно е, че тази мярка е много крайна, но е наложителна, защото вие какво предпочитетате, като отидете в гората да ви изяде мечка или да се порадвате на природата!
136
11
 
15
 
! Отговори
хм преди 13 години
От къде са разбрали, че е точно тази мечка?Селото да вземе мерки да направи някакви ограждения и да не ходи *** и пульо в гората. Заради човешката простотия ще останем без диви животни.
135
13
 
10
 
! Отговори
Лого преди 13 години
Тази организация застрашава националната сигурност. Тя има за цел да има глутници от бесни *** по улиците и хората да бъдат хапани и да губят пари за ваксини и време по лекари. Децата да не може да играят по улиците, а да се крият и пушат по входовете.Вън фондация "Четири лапи" от България!
134
9
 
8
 
! Отговори
до "съжалявам&q преди 13 години
Като те е спасил *** от крадец, вземи си го у вас и си го храни, а не го храни на улицата, където ще *** на всички и ще лае по всички. И му плащай данъците!Вън фондация "Четири лапи" от България!
133
1
 
3
 
! Отговори
bizona преди 13 години
zemi taq vendeta
132
8
 
11
 
! Отговори
Лог преди 13 години
Да, фондациите са полезни, ако защитават справедливи каузи. Това е така. Ама тия *** от фондация "Четири ташакка" защитават каузи, имащи за цел подронване на националната сигурност и икономика.Вън фондация "Четири лапи" от България!
131
8
 
8
 
! Отговори
Лого преди 13 години
А ти какво искаш: да анализират ДНК-то на мечката ли, бе? И да платят на фондация "Три ташакка" за това!? Аз да не би да гледам кой комар ме е ухапал?Вън фондация "Четири лапи" от България!
130
8
 
11
 
! Отговори
Лого преди 13 години
Предлагам да пратим Гоце Първаноглу на лов за мечки, ама сам и само с пет патрона срещу 8 мечки.Вън фондация "Четири лапи" от България!
129
10
 
16
 
! Отговори
33 oi 99 преди 13 години
Ако човек се разкарва в гората с детето си и мечка нападне детето,естествено че ще я застреля!!! Но за мечката кой ще отмъсти??? Кой ще гръмне човека...........Природата си връща за всичко!!! Абсолютно за всичко,при нея милост няма,няма извинения.......
128
13
 
10
 
! Отговори
РМ преди 13 години
Пълна глупост!!!! Как разбраха, че това е мечката - с ДНК материал под ноктите на мечката! Егати тъпата човешка ***! Съжалявам за човека, обаче не е това начина!
127
1
 
6
 
! Отговори
Канадец преди 13 години
Това е измишльотина, несъществуващо, лъжефакт:"Преди години руснаците си избиха до крак вълците - природните санитари, и пламна мор по лосовете, та се наложи да внасят вълци от Канада."Дрън дрън ЯринаПетрол срещу вълци, хехехехехехе
126
2
 
2
 
! Отговори
йу преди 13 години
А ти си портокален!
125
1
 
5
 
! Отговори
Гъска преди 13 години
Била си в САЩ в сънищата си. курс "как трябва да се държиш ако срещнеш мечка"???ХахахахахаКорабче да виждаш да плува?
124
2
 
7
 
! Отговори
Pate преди 13 години
Е как са разбрали? Сега ще избият всичко наред- пък дано уцелят.