Мечката убиец застреляна край смолянското село Кутела

В понеделник тя нападна и уби 65-годишен мъж
20 май 2010 13:09,
190
Мечката убиец застреляна край смолянското село Кутела
Снимка: Булфото

Мечката, която най-вероятно е причинила смъртта на 65-годишния Никола Шиков, е застреляна по обед в района на село Кутела, съобщиха от РИОСВ в Смолян.

Хищникът е убит в местност между селата Кутела и Славейно. 

В хайката за преследване на стръвницата са участвали 20 ловци и горски служители от района.

Има вероятност мечката да е с малко мече, затова районът се обследва, за да може то да бъде открито и настанено в зоологическа градина.

В понеделник обезобразеното тяло на Шиков бе открито от две жени, които се разхождали в гората над селото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а така стреляйте по защитен вид животно, а след като там има и други мечки ми е чудно как са разбрали, че тази е мечката убиец
122
2
 
6
 
! Отговори
баба Лена преди 13 години
Гочето Първанов е застрелял! Подлъгал е с обещание да е приемат в редовете на ВС на БСП и хайвана се подлъгал та се показъл !
121
5
 
5
 
! Отговори
V преди 13 години
Хора от селото разправяха, че мечките им влизали в дворовете и убивали животните, когато са гладни, явно са много и правят бели, за това е по-важно да се безопасно за хората, а после да се гледа как да се опази този вид. Можеше да се залови жива и да се гледа в зоологическата градина, ама явно и държавата няма пари да храни тези животни, иначе е тъпо да е убият направо.
120
2
 
3
 
! Отговори
бай коста преди 13 години
Някой от пишещите имат представа за животните от научно популярни филмчета,лаишки статии от не особено интелигентни писачи и срещите с кварталните ***.Смешкото където чул,чел,сънувал,че внасят вълци в Русия и други тъпизЪми.Тересувайте се повечко подпитайте хора дето отбират от материята.Другото е чесане на клавиатури.На слука!
119
7
 
7
 
! Отговори
Pate преди 13 години
Какво значи свръх популация, кога последно ги преброяваха? Ай стига глупости. Била съм в САЩ дето е пълно с гризли мечки и се разрешаваше спокойно разхождане в парака след изминат курс "как трябва да се държиш ако срещнеш мечка". Просто тук сме си варвари и прости ***. И една мечка да има ще се намери кой да я изтреби. *** народ- слаба държава.
118
1
 
4
 
! Отговори
пиленце преди 13 години
Правн си! Трябваше цялото човечество отговорно да подхожда към нещата, а не безотговорно като стихийни бедствия. затова когато само страстите управляват, живота често става ад. И да се избият всички кучета, природата е променлива и пак ще възникне друг проблем. Просто трябва да се регулират броя им, за да не става прекален, а и да се убиват зверовете, а не всяко куче според мен. Те пак ще се размножават и пак ще се ограничават. Ако пък не искаш никакви проблеми - всичко трябва да умре. Не бива!
117
4
 
6
 
! Отговори
jasemi преди 13 години
Абе айде стига с тези кучета бе,че вече сте банални!
116
5
 
13
 
! Отговори
Насо преди 13 години
Хайде сега направете група във facebook "Смърт за убиеца на мечката" :D :D
115
7
 
7
 
! Отговори
съжалявам преди 13 години
Пиленце, извинявай, незаслужено те заядох. Всъщност, ти не онеправдаваш животните, а искаш нещата да са по-умни. Прав си - изчезне ли едно се появява друго, по-лошо. Преди години руснаците си избиха до крак вълците - природните санитари, и пламна мор по лосовете, та се наложи да внасят вълци от Канада. Затова по-кротко и с "***". Мен "***" ме спаси от крадец. Сега редовно му нося ядене на неговата улица. А и каквито сме мърльовци - ще се усмърдим без тях. Жалко, не ядат найлонови торби.
114
1
 
6
 
! Отговори
kuteletc преди 13 години
има вероятност убитата мечка да не е мечката убиец,но тази беше отслабнала и вероятно гладна.убиването на която и да е мечка не е правилна постъпка,както и убиването на човек от мечка не е .....аз искам да живея в Кутела без да ме е страх от мечка .има достатъчно"зверове"от които да се пазим.който иска да развъжда мечки да го прави в резерват не в нащо и в което и да е село ...........
113
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колко бързо решихме проблема с мечката.Убихме я.Дай да решим и други проблеми като убием някой.Вижте колко е лесно.
112
8
 
6
 
! Отговори
МЕН преди 13 години
В А Р В А Р И казаха ще я хванат пък я застреляли а кучетата убийци на дете в приютхиляди *** се разхождат по улиците а те им виновна мечката която си е в гората .
111
2
 
8
 
! Отговори
кудкудя-а-а-к преди 13 години
Аз пък съм за отстрелване на *** "пиленца", чийто ум не може да постигне просто нещо - проблемът с уличните кучета се създава от хора. Тях не наричаме уличници, може да ни съдят. Но те са, които заради 20 лв. не кастрират кучетата си, *** пък изобщо не разрешават това дори безплатно за техните кучета, безотговорни типове изхвърлят домашните си любимци, пияни *** и просто простаци ги дразнят, насъскват и озверяват съзнателно, други пък ги чакат да се размножат и търгуват с кожите им ...
110
1
 
4
 
! Отговори
пиленце преди 13 години
Фондациите са полезно нещо, ако защитават справедливи каузи. А правилното е между двете крайности. Тоест, има наистина кучета за убиване, къде с ампули, къде с патрони. Но има и кучета, които едва ли е наложително да е така. Ако се отрече напълно нещо, то ще изчезне. Но и вярно, че човек не обича да има вълци, край него наблизо. Но пък когато всичко е идеално спокойно, човека става като статуя - губи реалността за живота. Тоест, трябва да сме непрестанно в тази динамика, без да ни наранява.
109
2
 
6
 
! Отговори
пиленце преди 13 години
Ако е защитила мечето си тя е права. Но пък и горският е умрял. Не знаем как е станало. Вероятно горският е вървял и се е натъкнал на мечката с мечето и и са се сдърлили, от което горският е умрял. А сега и мечка. Армагедон не решава нещата. Докато съществува жива природа винаги ще има такива проблеми. Ако избиете кучетата до край, ще възникнат други. Ето, в ЕС сега на улиците правят секс. След време ще се стрелят като каубои. А после ще се гонят със спидери. Все луди. Какво ли няма?
108
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Понякога си мисля, как ли текат мислите през главата на тъпан като теб. Отговорът е бавно, много бавно.
107
2
 
5
 
! Отговори
e_mc^2 преди 13 години
neka da iztrepepm celiq div svqt za da sme sigurni che nishto nqma da ni se sluchi. Egati glupostite. Ta nie se izbivame vseki den edin drug...zaslujaveme vtori "potop"
106
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Освен че си епохално ***, си и неграмотен.
105
1
 
3
 
! Отговори
wish преди 13 години
A R M A G E D O N
104
2
 
10
 
! Отговори
"хора" преди 13 години
А каква беше оная зловеща "случка" с убитата мечка, на която бяха изрязани половите органи и отрязани лапите? Къде се беше случило това? Така и не откриха ***, който го беше извършил? А сега засреляха мечка, която може и за не е убиецът. Просто го отнесе мечката. Животните не могат да говорят, да се оправдават и да лъжат. Нямат и адвокати. Сега милостивите "хора" ще и търсят мечето. Дали то не е причината, горкото, и майка му го е защитила безсъзнателно от нещо?