Безплатни детски ясли? Политиците в Пловдив се скараха

В ГЕРБ смятат, че идеята е предизборен ход
30 яну 2011 12:25,
66
Безплатни детски ясли? Политиците в Пловдив се скараха
Безплатните детски ясли ще бъдат финансирани с 580 хиляди лева от местната хазна. Снимка: Булфото

Една социална идея изпокара управляващи и опозиция в Пловдив. 

Местните социалисти предложиха детските ясли в града да станат безплатни от началото на март и таксите да отпаднат. 

На извънредно заседание на общинския съвет те получиха подкрепата на ВМРО и на кмета Славчо Атанасов и така предпожението беше прието с гласовете на 28 общински съветници от общо 51.

По време на дебатите общинските съветници от ГЕРБ заявиха, че идеята за отпадане на таксите в забавачките е заради предстоящите местни избори. 

„Всичко това е предизборен ход на кмета и е грозно това да се случва месеци преди изборите”, заяви пред Dnes.bg общинският съветник от ГЕРБ Надя Танева. 

Представителите на ГЕРБ в Пловдив нарекоха кмета популист. 

Той от своя страна не прие обвиненията:

„Във всичко, което върша, мен ме обвиняват, че съм евтин популист. Да, нека да бъда евтин популист, но да си върша работата”, заяви в своя защита Славчо Атанасов. 

И допълни: „Ако си спомняте, бяха пуснали слух и че съм хомосексуалист.“

От ГЕРБ предложиха друго: „Ако има социална придобивка за безплатни ясли, то от нея би трябвало да се възползват само социалнослабите семейства, самотните майки и хората без доходи“, каза пред Dnes.bg кметът на район „Северен” и член на ГЕРБ Ина Филипова. 

Досега месечната такса в детска ясла беше 35 лева за едно дете. 

Родители като Димитър Ламбов, който има две деца, плащаха по 50 лева за забавачка. 

От следващия месец той няма да отделя тези пари от семейния бюджет. 

„Лично на мен не знам с какво ще ми помогне освобождаването от такса, защото 50 лева са нищо, но подкрепям решението, защото има хора, които нямат и толкова“, заяви пред Dnes.bg бащата на две деца от Пловдив Димитър Ламбов. 

Безплатните детски ясли ще бъдат финансирани с 580 хиляди лева от местната хазна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: Пловдивдетски ясли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
геро1 преди 13 години
преди повече от година откриха градини безплатни за военните сега и за другите кърлежи на българия-***
63
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 13 години
62 - ние и без това се грижим за т.нар. "трайно безработни" и за фалшивите инвалиди. Пряката издръжка на *** ***, отказваща да работи, ни коства над милиард годишно !!! ОЩЕ какво да направим за тях, според тебе? "Трайно безработни" а в същото време трайно незаети свободни работни места, и то основно за нискоквалифицирани, аре стига вече с тия грижи - всеки е длъжен сам да се грижи за себе си, освен старите и НАИСТИНА тежко болните и истинските инвалиди.
62
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 13 години
ГРОБ обвиняват кметът в предизборен популизъм - а те какво правят, като се опитват да отпуснат привилегията безплатна ясла само за своите вече единствени поддръжници - ***?"Социално слаби, самотни майки, "хора" без доходи..." - като нямат доходи, няма да се плодят !!! Децата са ОТГОВОРНОСТ, а не средство за получаване на помощи и безплатни привилегии !!!
61
1
 
12
 
! Отговори
Разумен хуманист преди 13 години
Израснах в семейство на свестни хора.Възпитаха ме да съчувствам на беззащитните,бедните,болните.Възпитаха ме в дух на толерантност и демократичност. После ме поеха днешните български реалности.И,колкото и странно да звучи,започнах да проявявам човечност избирателно.Ще се радвам, ако гореизложената идея може да се осъществи - младите хора,които създават и отглеждат деца,заслужават подкрепа.НЕ СЪМ РАСИСТ! Но не съм съгласен подобна безплатна соц.придобивка да се ползва от ***! Ще е нечовешко!
60
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Безплатен обяд няма! Някой го плаща, а в случая не са родителите. Няма нищо по-хубаво от социалните екстри, но като социална държава трябва първо да се погрижим за инвалидите, трайно безработните, старците и чак тогава да осигурим безплатни ясли. Защото 15-20 лева няма да "прерънат" бюджета на едно младо семейство, но няколко стотин по същата сума си е бая пара! И после се чудим защо унищожават културата. Евтиният пиар на кмета ще излезе мноооооооого солено на пловдивчани.
59
2
 
3
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Какво значение има дали ходът е предизборен, или не ---- Важното е това, че идеята е добра, прекрасна бих казала, останалото са подробности
58
0
 
0
 
! Отговори
do 58 преди 13 години
SGlavcho beshe izbran ot dogovorkata mejdu Karakachanov i Borisov prez 2005. Toj posle posledovatelno predade i Borisov i sobstvenijat si nachalnik vyv VMRO - Karakachanov kato napravi opit da go svali. Ina4e za Gergov si prav - toj e istinskijat kmet na plovdiv, a slavcho e samo poslushnik.
57
1
 
3
 
! Отговори
НИЕ преди 13 години
Да, вярно е, че Славчо и неговите поддръжници в Пловдив не са членове на ВМРО вече, но Славчо и хората му измислиха нова партия НИЕ към която добавят ВМРО, което е незаконно.
56
3
 
4
 
! Отговори
Гергов преди 13 години
Славчо е лакей на Георги Гергов-Свинаря, който е председател на БСП в Пловдив. Сега се опитват чрез АБВ-то на Първанов и БСП пак да го оставят да кметува. Славчо беше изключен от ВМРО и сега си има нова партия - НИЕ. ВМРО се дистанцира от Славчо заради обвързаността му с Гергов и БСП.
55
2
 
4
 
! Отговори
kaligula преди 13 години
ГЛАВЧО ГЛАВЧО ЗАЩО С ЧУЖДА ПИТА ПОМЕН ПРАВИШ МАФИЯ -БСП-ДПС-НДСВ -РЗС-НИЕ САМО ПОСРЕДСТВЕНИ СЕЛЯНИ И *** НАГАЖДАЧИ В СТАРАТА УПРАВА НА ПЛОВДИВ-НОВИ МЛАДИ И НЕОПЕТНЕНИ ХОРА ТРЯБВАТ НА ИЗБОРИТЕ
54
2
 
6
 
! Отговори
родител преди 13 години
детските градини трябва да са безплатни за всички, и това не са коминистически идеи. Така е в Австрия, и други наистина европейски държави. Необходими е защото всички деца имат нужда от образование, но все повече не могат да си го позволят в България. В никакъв случай не трябва да се допуска определяне на таксите по доход на семейството, защото всички знаят че най големите богаташи декларират най ниският доход, така както и те получават семейнни.
53
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 13 години
А и помислете какво би се получило, благодарание на тая идея - всичките гнусни *** ще си пратят изчадията в яслите - да ги хранят и обгрижват безплатно - тогава родителите на белите деца ще са поставяни пред дилемата или да оставят децата си сред някакви същества, у които няма нищо човешко освен анатомията, които ще ги напълнят с въшки и ще ги научат само на гнусотии, или да спрат да рабатят (ако няма баби) и да си ги гледат в къщи.
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бербавите в Пловдив да спрат да защитяват ***!Верно, че това им е верния електорат (контрабандните цигаро-разпространители!).менТа Стоянова да не се вестява в Пловдив!
51
1
 
17
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Аз бих предложил обратното - БЕЗПЛАТНИ ясли САМО за децата на ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ. *** да си глеедат *** в катуните - като не работят и не желаят да работят, значи си нямат занимание.
50
3
 
13
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Само погледнете предложението на престъпниците от ГРОБ - "Ако има социална придобивка за безплатни ясли, то от нея би трябвало да се възползват само социалнослабите семейства, самотните майки и хората без доходиТОЕСТ БЕЗПЛАТНИ ЯСЛИ САМО ЗА МРЪСНИТЕ *** ЧААВЕТА - а хората, които работят и плащат данъци да плащат и ясли !!!ГЕРБ - МРЪСНИ *** ЛАКЕИ !!!!
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Vav Franciq detskite gradini sa bezplatni, zaplashta se hranata na firma koqto dostavq hranata v detskata gradina, i cenata na obqda se iz4islqva na vsqko dete v zavisimost ot dohoda na semeistvoto i tova se pravi v kmetstvoto
48
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ - Геури за Европейско Развитие на Башибозука
47
8
 
22
 
! Отговори
Герберист преди 13 години
Гласувайте за ГЕРБ и ще Ви дигнем данъците. Обещаваме!
46
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега безплатни а след изборите двойни такси за да наваксат безплатния период.
45
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
TVA E NEKAV LIAV NE SAM AZ