Еврокомисар не се ангажира с прогноза за Шенген

Свършена е отлична работа, каза Малмстрьом на Капитан Андреево
Обновена: 11 фев 2011 16:45 | 11 фев 2011 16:44,
61
Еврокомисар не се ангажира с прогноза за Шенген
Цветанов и Малмстрьом разгледаха Капитан Андреево. Снимка: БТА

През март в България ще пристигнат европейски експерти, които ще направят оценка на свършеното от България по изпълнението на критериите за Шенген.

Това каза еврокомисарят по вътрешен ред Сесилия Малмстрьом на пресконференция след срещата с премиера Бойко Борисов.

По-рано тя посети ГКПП Капитан Андреево, придружена от вътрешния министър Цветан Цветанов.

Видях колко голяма е ангажираността на страната в борбата с организираната престъпност и корупцията, изтъкна Малмстрьом. Тя обаче отбеляза, че решението за присъединяването на България към Шенген, след като се изпълнят всички изисквания, ще се основава на единодушно решение на държавите членки.

Част от изискванията на ЕС за Шенген вече са извършени, увери премиерът Борисов и добави, че е било нужно България да наваксва огромно забавяне. Министър-председателят изрази очакване тези дни да дойде и междинният доклад. "Аз съм оптимист за неговото съдържание", каза премиерът.

Темите за вчерашния взрив пред редакцията на в. „Галерия“ и за скандала със СРС-тата у нас също беше засегната.

Още по темата

"България трябва да реши сама вътрешни въпроси", смята Сесилия Малмстрьом, попитана какво би станало, ако това се случи в нейната страна.

Премиерът Бойко Борисов каза, че разследването за взрива се извършва „с пълна сила”.

"В заключение само искам да ви припомня тази хубава българска поговорка – че в ада на казана на българите няма охрана, ние сме достатъчно способни сами да си омаскарим държавата, правите го прекрасно, но аз ви гарантирам, че това, което сме направили и по механизма за присъединяване и по Шенген, ще бъдем приети и ще удовлетворим критериите", посочи той.

На Капитан Андреево Сесилия Малмстрьом не се ангажира с прогноза за Шенген.

"Свършена е отлична работа, има огромен напредък и много високо ниво на техническа готовност, но има още какво да се свърши", каза еврокомисарят.

"За мен беше полезно да видя как действат професионалистите и ще поставя въпроса на дискусия отново", посочи тя. 

Малмстрьом заяви, че готовността на България за присъединяване към Шенген ще прецени техническа проверка след 14 март.

Еврокомисарят отчете, че на българо-турската граница работят най-високите и най-модерни технологии и тя е била впечатлена да види как точно се използват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
3
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
С Бойчето и Цецко Шенген няма да има!
58
0
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Абе от 17 века сме европейци, АМА НЕ СЪВСЕМ....Кое ни е европейско...???- Социалистите ни комунисти... и вече три техни поколения са за затвора- Демократите ни и те комунисти... и те са за затвора- Дребните ни бандити станаха полицаи..., а едрите "честни бизнесмени"... и едните и другите са за затвора- Царя ни продаде граничните заграждения на *** и сега сръбски крави пасат по Витоша, а тюркски в центъра на Бургаз..., та и лидерите на Триглавата ламя са за затвора- Новата власт хвана няколко средноразрядни бандита и половната парламент ревна, че ги подслушвали..., а и те са си отвсякъде за затвора, а и затворите ни пълни с кокошкари и явно не достигат, че и европейските затвори да напълним пак ще хартисат доста хаярсъзи!!!Стигнахме американците само по леви резби, ама то е друго Пуста модаАбе европейци сме..., ама НЕ СЪВСЕМ...
57
0
 
1
 
! Отговори
bolgar преди 13 години
В Шенген или не все е ***, Прозорлив е бил Чешкият художник. Всеки идва на власт за гушка. Нама братя един водач-управител - Да изпише името си на национален герой - заел се да помогне на този излъган и измъчен народ. Да хване от ГЛАВНИЯ ПРОКУРО ДА ПОЧНАТ АРЕСТИТЕ - ТА ДО ПОСЛЕДНИЯ ЖАЛЪК РЕКЕТЬОР.
56
1
 
0
 
! Отговори
bulgar преди 13 години
Tezi ne6tastnitci ot razni psevdo evropeyski durjavi da se otkajat da ni pou4avat , kak se pravyat detca i kak se brani loze!! Korupciyat e nepoznata duma za nas bulgarite! te sa tcare na izmamite i na finansovite piramidi! Bulgariya 6te vleze v Schengen na byal kon, kogato tya re6i!! tova da vi e yasno, boklutci!!
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Всички вярвания, навици, вкусове, чувства, възприятия, които характеризират нашето време, всъщност са предназначени да поддържат мистиката на партията и да не позволят да се прозре истинската същност на днешното общество... В последна сметка обществото в Океания се гради върху убеждението, че Големият брат е всемогъщ, а партията непогрешима. А след като в действителност Големият брат не е всемогъщ и партията не е непогрешима, необходима е неуморна, мигновена гъвкавост при боравенето с фактите".Джордж Оруел, "1984"
54
0
 
5
 
! Отговори
Жалки сме??? преди 13 години
До там ли стигнахме? Отговорете Г-а депутати! ДА СИ МЕРИМ ФУИЩАТА В ПАРЛАМЕНТА. {{{{{{ *** народ +++ прости политици==ЗАГУБЕНА ДЪРЖАВА.}}}}}. Лично мен ме е срам, че съм гражданин на тази държава. За съжаление човек не избира държавата си. Срам и позор. А ВСИЧКИ ДРУГИ ПРИКАЗКИ, ЩО СЕ ОТНАСЯ ЗА ГРИЖАТА КЪМ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ, са си:МИЖАЙ ДА ТЕ ЛАЖИМ.П.П.ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ГРАДАЦИЯТА:Първо: Си изясниха в парламента, кой *** кой нормален; Второ: Започнаха да си мерят ОНАЯ работа. ЕЙ, бога ми, очаквам в най-скоро време да започнат да ДОКАЗВАТ кой Е-Е по-добре. Ще е хубаво да стане по време на парламентарен контрол. Нали го излъчват пряко - ще бъде голям сеир за народеца.МОЛЯ за извинение за употребата на не толкова прилични изрази.РИБАТА ЗАПОЧВА ДА СЕ ВМИРИСВА ОТ ГЛАВАТА.
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей! За година и половина една стена не можа да измажат тези от ГЕРБ:)
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Депутатът и общински лидер на ГЕРБ в Горна Оряховица Мирослав Петков крадял ток от уличното осветление в града."ГЕРБ си е класа:)))
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С мутри начело толкова!
50
3
 
5
 
! Отговори
XXL преди 13 години
Чета ,чета и сякаш сега разбирам защо след 20 години сме почти същите.
49
1
 
7
 
! Отговори
курти преди 13 години
свършена е отлична работа---------СТАВА ВЪПРОС ЗА БОЯТА НА ИЗМАЗАНАТА СГРАДА ,НАЛИ ***,КАКО СЕСИЛИЯ
48
4
 
6
 
! Отговори
обяснител преди 13 години
До всички пишешти тук турци! Живеете тук, работите, плащате данъци, правете квото искате, само има едно малко неудобство: тук е БЪЛГАРИЯ. Просто и разбираемо за хора с елементарна култура и малко акъл в главата.
47
0
 
2
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
ТОВА СЪС СРС ГО РАЗБРА ЦЕЛИЯТ СВЯТ НО ДА ВИДИМ СЪС СИСТЕМА СВОЙ-ЧУЖД ИНФРАЧЕРВЕНА РЕШЕТКА ЕКРАН И ПРОСЛЕДЯВАЩ ЛАЗАР ЗА ТОРМОЗ НА НЕУДОБНИТЕ КОГА ЩЕ РАЗБЕРЕМ В ЕДНО С ЦВЕТАНОВ-БОРИСОВ И ПЪРВАНОВ ОТ ГОДИНИ.
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Милата незнаеше къде се намира и се чудеше какво й показват и защо на нея го показват.... Показват й някаква машинка в някакъв микробус, a всички наши тиквеници наредени около нея и чакат тази еврокомисарка да кимне с глава за одобрение..... голям смях :D :) Да им каже "машала, аферим...." :)))
45
2
 
10
 
! Отговори
Спокойно бе, хора преди 13 години
До 27, 29, 40.Разбира се, че сте пълноправни граждани, ако имате българско гражданство. Всички знаем, че турците предпочитат да работят, а не да чакат на социални помощи. Предполагам, че форумистът с ник "Българин" мисли, че някой човек с турско поданство иска да диктува политиката на България.Тукашните турци в морален аспект имат повече право да участват в политическия и в обществения живот, в сравнение с едно друго етническо малцинство, на което не му се работи и което не спазва законите.
44
2
 
2
 
! Отговори
boza преди 13 години
Che te ni go kazaha v prav tekst---Shengen na kukovo ljato ,sto poveche go komentirame ?
43
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
През март в България ще пристигнат европейски експерти, които ще направят оценка на свършеното от България по изпълнението на критериите за Шенген.Цветанов, ако забравим апартаментите, СРС-тата, журналистите в Шума," бързото влизане" в Кърджали, телевизионните ти екшън дебюти ,лекарите и тн, само това,което те оцениха днес е достатъчно да не се показваш никъде повече. За нормален човек единствено оставката е решение.
42
8
 
5
 
! Отговори
Дядо Петър преди 13 години
Много й разбира гагата на тая!
41
0
 
11
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Аз не познавам нито едно магаре което доброволно би си натоварило самарите и би потеглило без ръчкане,ако в обозримата далечина не се вижда куп прясна люцерна.
40
8
 
11
 
! Отговори
pa6ata преди 13 години
Vsi4ki Turci koito sme rodeni tuk,i ot pokolenmiq jiveem po tezi zemi,i si pla6tame redovno danacite,moje da se mesim v kakvoto si iskame v taq dyrjava,za6toto sme ravnopravni grajdani.Pro4etete konstituciqta tapaci,ne e mn debela.6te vi otneme edna *** vreme...