All inclusive с изтекъл срок

Вместо в екарисажа – стари салами за туристите у нас
Обновена: 16 мар 2011 09:13 | 16 мар 2011 07:00,
129
All inclusive с изтекъл срок
Побългарихме All inclusive. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Хотели хранят гостите си с храни с изтекъл срок на годност, съобщи шефът на Българската агенция по безопасност на храните Йордан Войнов.

Получени са сигнали, че някои хотели са в контакт с големите хипермаркети и когато някои от стоките тръгват към изтичане на срока на годност, те поемат курс към морето и се предлагат на гостите с пакет All inclusive.

"Твърдо сме решени да се справим с проблема и този, който злоупотреби, ще бъде санкциониран с цялата сила на закона", заяви Войнов след срещи с туристическия бранш във Варна.

"Вместо да ги изгарят в екарисажите, те ги дават за All inclusive", подчерта той, но отказа да назове имена на хотели, за които са подадени сигналите.

Освен с храната, хотелите имали проблеми и с алкохола, който в комплексите често бил менте, а виното се правело от есенции и вода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
манията олинклузив според мен е неоправдана в българия, налице са хотели където цената и качеството са изключително добри и крайният резултат е по нисък от цената на инклузив, качествени готвени ястия от деня а не останките от цялата седмица успешно аранжирани от готвачите!!!!
117
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да, така е уважаеми, за съжаление обаче хората не разбират, че не само в нашите хотели е така!!! търсиш евтина почивка? ... намираш храна с изтекъл срок, скъпи напитки, допълнителни плащания било за телевизор било за климатик или интернет.като човек от бранша Ви препоръчвам да четете между редовете на промоциите и обявите с ниски цени!!! НЕ Е ВЪЗМОЖНО и няма безплатен обяд винаги има уловка особенно в големите обекти които сриват с цените си хубавите малки хотели!!!!
116
1
 
2
 
! Отговори
т.ф. преди 13 години
боби 115, тези 5 EUR на човек на ден, които държавата връща на хотелиера в Турция смятам, че са достатъчен стимул всеки хотел да поддържа високо ниво, за да има повече туристи. Имай предвид, че хранодена на един турист е горе-долу толкова на ол инлкузив. Само че самия ол инкузив има друг смисъл, а не изхранване на корито, както се оказа в цял свят. Една от най-големите турски вериги от този сезон спира ол инлкузива, защото не е рентабилен. Просто накъдето ние отиваме, те от там се връщат :-)
115
2
 
2
 
! Отговори
all inclusive преди 13 години
че то от коментари отдавна май нужда няма!кой нормален ходи на почивка в бг?
114
1
 
2
 
! Отговори
мери преди 13 години
Къде беше държавата,когато строяха безконтролно хотели , строяха ги същите тези управници, които сега се оплакват от отлив на туристи и загуби в уж най-печелившия бизнес у нас?Защо тогава не виждаха,че природата се опустошава необратимо и не можеха ли да предвидят,че в обетована земя никой не иска да си почива. Защото ако е така всеки ще си стои в обетованият град и няма да плаща луди пари за бракувана храна и СПА.
113
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кажете кои са хотелите, за да знаем, или са ви платили за да си мълчите...
112
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 13 години
т.ф. 114, ок, съгласен съм, че вдигне ли се цената, може да има отлив. НО, нещо друго. Клиенти не се печелят само с цена - както е лафа "Не трябва само ядене, требе и акъл". Позаинтересувах се и цените в България са като тези в Кушадъсъ, да кажем (накъдето има прилив на туристи). ОК де, защо при нас е толкова зле? Заради обслужване, обстановка и околна среда. Едно лошо обслужване "оскъпява" цената, нали се сещаш? :)
111
1
 
2
 
! Отговори
т.ф. преди 13 години
Боби 106, точно това имах впредвид - цената в бг трябва да е конкурентна на тази в Гърция, Турция, Хърватска. И в момента има безкрайно много хотели "паметници" по морето, а какво ще стане ако цените се вдигнат?! Има много примери от много държави как се стимулира туризма, а в бг той остана единствения отрасъл, който все още не е сринат тотално. Обаче хотелиерите са толкова малка брънка, че без държавата освен да се чудят как да излъжат туриста, друг голям избор нямат
110
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига с тези сравнения с Турция.По цял свят All inclusiv се предлагат по-ниско качествени храни/ като състав- използват се повече химически заместители- Е-та /,нищо,че са в срок на годност. Друг е въпросът,че Българските хотелиери стриктно спазват поговорката"Ден, година храни".
109
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българите бързо забравихте как хванаха в прехвалената ви Турция бидони за Ал инклузив с алкохол смесен с УРИНА вътре Да ви е сладко ,аз по хотели не ходя ,имам си вила на морето .А и няма евтино сирене ,освен в капана за мишки .
108
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз вече в БГ на море не ходя. В Гърция има райски места (БЕЗ БЕТОН) на дори по-ниски цени от при нас. НЯМА ДА ПЪЛНЯ ДЖОБОВЕТЕ НА МУТРИТЕ, ДА МЕ ГЛЕДАТ НА КРИВО ВСЕ ЕДНО СЪМ ИМ ДЛЪЖНИК, И ДА МЕ ХРАНЯТ С ГАДОСТИ. Последния път в България бях в хотел Арапя в едноименния къмпинг на "ол инклузив" *** МИЗЕРИЯТА, опашки от риба и кебапчета -ТОВА СЕ ЯДЕШЕ ОБЕД И ВЕЧЕР-ВСЕКИ ДЕН. ТРАГЕДИЯ. Детето ми се разболя от Салмонела. ПРЕКАРАХ СЕ АДСКИ. НИКОГА ПОВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ ПРИ ТЕЗИ АРОГАНТНИ КРАДЦИ !!!!!!!!!
107
2
 
2
 
! Отговори
Оле затвори очички преди 13 години
Много ясно, че в България тази услуга е с развалени или в процес на разваляне продукти. Просто искат да предлагат и те такива услуги като др. държави, но нещо не им излизат сметките. В Турция например харесвам 2-3 хотела в Анталия, но не мога да звънна и да си резервирам стая директно, всичко им е продадено до края на годината. А услугата All inclusive найстина включва абсолютно всичко. Всичко е прясно приготвено, окрасено, подредено - нямаш грижи, хората са любезни и усмихнати, тук не е така.
106
1
 
0
 
! Отговори
I преди 13 години
100 причини море в гуугле
105
2
 
4
 
! Отговори
шимба преди 13 години
на а море не съм бил от 13 години!предпочитам планината -хем хладно,хем няма пияни немски ***.
104
2
 
15
 
! Отговори
nixx преди 13 години
България е странна държава.... Вчера се върнах от Прага и не ми е понятно как се формират цените на услуги, храни и други подобни у нашенско. Уж труда ни е евтин, а цените са ни високи. Единствените евтини неща в българия са жените ни и твърдия алкохол по заведенията
103
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 13 години
Т.Ф., 105, да не би в Турция да е много по-различна цената!? Не ги обичам турците, но в това отношение не можеш да ни сравняваш. Като на хората, работещи в туризма им се струва немския дядка да яде и пие за 14 дни + път за 500 евро - да вдигнат цената, а не да свалят качеството. Аз на море не ходя, само по планини, но тази статия ме отказа тотално да посетя морето. (поне българското)
102
2
 
6
 
! Отговори
т.ф. преди 13 години
хората, работещи в туризма се мъчат да оцеляват кой както и с каквито средства може. Как чичо германец да лети до бг, да спи и да яде на корем 14 дни за 500 EUR, като напр. портокалите през лятото скачат до 5 лв/кг. Мисълта ми е, че бг има шанс да развие туризма си, но държавата да се включи по някакъв начин. И то не е със създаването на комисиики и службички, на които така или иначе аз и ти им плащаме заплатите
101
4
 
21
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Тази статия е самата истина и ако някой милее за туризма,нека отиде до съседна Турция и да види all inclusive там.Там виното се предлага в бутилки ,които се отварят пред клиента.Храната само докато намалее в чиниите се изхварля и се сервира нова .Всички сме виждали нашенските хитреци решили да спечелят на гърба на клиентите в БГ за 2-3 месеца толкова,че да изкарат следващите 9 месеца. Свидетел съм как с бидони се носеше наливно вино за хотел с 5* в Обзор по време на промоция за АLL inc.
100
1
 
6
 
! Отговори
до 101 преди 13 години
Чудесно ,а какво правят хората работещи в туризма?? Вместо да се чудят как да мамят клиентите си , защо не направят нещо по въпроса да стане като в Турция. Така е все едно оправдяния : " Аз ви лъжа (в цени , обслужване , храна и пр.) , ама защото държавата не ми дава по пет евро..."
99
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То проблема не е само, че храните са с изтичащ срок на годност, а и това, че са от най-долнокачествените - сирене от 2,50, кашкавал от 5,50, шунка от 2,00 лева, кебапчета и кюфтета по 0,20 лева...