14-годишно момиче почина във варненска болница

Според родителите вина имат лекарите, от болницата отричат
Обновена: 19 апр 2011 10:44 | 19 апр 2011 10:26,
158
14-годишно момиче почина във варненска болница
Снимка: Архив Булфото

14-годишно дете от Суворово е починало в понеделник сутринта във варненската болница „Света Марина” във Варна.

Според родителите на Джансу лекарите са действали некомпетентно и заради това се е стигнало до фатален край.

Миналата сряда момичето получило болки в корема и започнало да повръща. То било откарано в университетската болница на морския град, където било оперирано.

Лекарите премахнали апендицита и киста от единия яйчник на момичето. Няколко дни по-късно Джансу била изписана в добро състояние и се прибрала у дома.

В събота обаче колабирала и родителите й отново я връщат в болницата. В понеделник тийнейджърката била подложена на обезболяващи медикаменти.

По думите на майката, тя се опитала да събуди обляното в студена пот дете, но не успяла. Повикала медицинската сестра, която дошла и заявила,че всичко е наред.

Минути по-късно Джансу починала. От болницата „Света Марина” са категорични, че лечението на момичето било адекватно, а настъпилата смърт няма причинно-следствена връзка с него.

Дали е така обаче ще каже прокуратурата, която проверява трагичния случай.

Според аутопсията 14-годишното дете е починало от сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
5
 
! Отговори
Валя преди 13 години
Разграничете "лекарска грешка" и цялостния проблем с хигиената в българските болници.
72
1
 
3
 
! Отговори
Кристиан преди 13 години
Ти си се надрусал бе... Бягайте.... каде да бягаме в чужбина ли... ти бил ли си някаде за да можеш да дадеш обективен отговор какво правят хората там...как живеят, единственото хубаво там е нагласата на човека, че ще се чувства по добре иначе положението е същото... !
71
4
 
20
 
! Отговори
до 68 преди 13 години
Моля?!?!Киста на яйчника не се получава от лоши хигиенни условия!!!Имате познания по гинекология?!Има случаи на новородени момиченца с киста на яйчника!!Нека като не разбираме,да не говорим!!!!!
70
1
 
11
 
! Отговори
Бесен преди 13 години
Тези от Света Марина са ***!!!Изписаха баща ми превит на две и без да му направят нищо-просто си взеха парите по клиничната пътека и го изписаха.Преди това шест месеца го мотаха,шест месеца той беше с адски болки-нищо не откриха.А е имал илиос-запушване на червата?!Отидохме при друг хирург-прегледа го за 10 минути,вкара го в болница,оперира го и след една седмица вече беше изписан и всичко е ОК!В Света Марина повечето лекари са некадърници,безсърдечници и лапачи-това е истината!!!
69
7
 
10
 
! Отговори
до 68 преди 13 години
14-годишното момиче само е виновно за кистата си, така ли? Ти в час ли си? Да не си и ти от малкото останали в българия лекари? Ако е така, айде, пътя... По-добре в БГ да останат лекарите с призвание за тази професия.
68
1
 
4
 
! Отговори
!?!? преди 13 години
Мисля че "GEN" трябва да обясни на "***" каква е разликата между инфекция по време на интервенцията и инфекция вследствие от вероятни нехигиенни условия по време на възстановяването....
67
1
 
9
 
! Отговори
Питам се преди 13 години
кога най-после ще има случай на осъден лекар и на отнети лекаски права?!!? Омръзна ми все да се изкарват невинни и да се потулват нещата. Има много свестни лекари, това е безспорно... Но не е ли време останалите тройкаджии да си платят за грешките?
66
11
 
14
 
! Отговори
До 62 преди 13 години
За съжаление, вие сте сред малкото, които поне се опитват да видят цялата ситуация, а не само нейния трагичен изход.Що ще тази киста на яйчника на 14-годишно момиче? Как се е появила там?А в какви условия се е възстановявала у дома си? При каква хигиена?Ама не! Дай да ревем срещу лекари, учители, БАН и каквито и да е други будали, дето учат, а после остават в Бг заедно с ДЕЦАТА СИ и работят за мизерни заплати. Хайде да ги прогоним, та да има повече простор за ***!
65
5
 
5
 
! Отговори
до русенец преди 13 години
от твоите здравни осигуловки, Джи пи то ти получава по 0.6лв. на месец.За какви пари говориш въобще.Докато всяка смърт се обявява за грешка, ще дойде време и то много скоро, когато лекарите няма да предприемат нищо за да не сгрешатТотава му мислете.
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
дали е лекарска грешка или не, факт е че момичето вече не е на този свят. Но проблемът не е тук според мен! Истината е че в момента в такава помия сме затънали , от която страдаме младите хора, а не виждам изход от нея.... Млади хора слагат край на живота си, деца умират от съмнителни лечения , а тая пуста помия продължава да си расте ....
63
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жалко за детето!С тези некомпетентни и алчни лекари да не попадаш в болница!Добрите лекари заминаха на запад , а тука остана ***!
62
1
 
10
 
! Отговори
georgi преди 13 години
истината е че всички грешим във всяка професия, лекарите също.при тях обаче грешката е фатална.не може да ги съдим крайно , но трябва да има строг контрол и подбор за това кой става лекар и кой не.оттам идват проблемите.има много "лекари" които не са достатъчно компетентни и не трябва да бъдат такива.иначе никой не е застрахован от грешки.
61
13
 
14
 
! Отговори
на сапун преди 13 години
Лекарите премахнали апендицита и киста от единия яйчник на момичето. Няколко дни по-късно Джансу била изписана в добро състояние и се прибрала у дома.В *** !!!!!
60
0
 
16
 
! Отговори
Gen преди 13 години
Няма застраховка от сепсис при операция. Възможно е да не е била стерилна средата преди/по време на/след интервенцията. Възможно е да не са предписани антиобитиоци или да не са приемани. Много трудно се доказва това - не бързайте със заключенията, че хирурзите не са си измили ръцете. По-принцип болничния сепсис най-често е от вакномицин-резистентни стафилококи, така че дори и навременото започване на интра-венозно вливане на антибиотици не е гаранция. При всички случаи е важна бърза диагностика.
59
2
 
9
 
! Отговори
баба ви преди 13 години
Ние плюем по лекарите, но истината е, че некадърни има във всички сфери. В България от политически грешки всеки ден умират хора. Глад, мизерия, престъпност, алчности т.н. А не умират ли хора по строежите и заводите? И това са професионални грешки.Някои пък ги убиват, заради професионалните им грешки.И всичко това е следствие на 25 годишно разграбване и разделяне на обществото на шестаци и роби.И пак го казвам: Бягайте!
58
1
 
26
 
! Отговори
Майка преди 13 години
За 49 анонимен. "Какво ни занимавате?"?????!!!!!! Детето си е дете!!!А ти си ***!!Най-малкото това може да се случи и на твоето дете ариецо!!Ако имаш такова....съмнявам се...Никой ,имащ дете, не може да реагира така!!!
57
1
 
9
 
! Отговори
лаик преди 13 години
....46.....48.....Явно сте специалисти.... Страх ли ви е да коментирате по-нататък? Ако е да.... просто го кажете. Недомлъвките не са решение нито е ЕТИЧНО.
56
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
E шом от апендицит немогат да оперират вече без последствия ,ясни са ми какви са докторите...Бадява да си иде младо момиче това е абсолютна безотговорност!
55
5
 
0
 
! Отговори
:S преди 13 години
tapaci
54
20
 
13
 
! Отговори
на сапун преди 13 години
Първо ги научете на хигиена тия *** и след това обвинявайте лекарите .