Пенсионери ометоха 360-метров козунак, за децата не остана

Най-голямото пловдивско чудо се разграби за минути
Обновена: 24 апр 2011 18:45 | 24 апр 2011 18:45,
416
Пенсионери ометоха 360-метров козунак, за децата не остана
Това остана след голямото великденско ядене. Снимка: Dnes.bg

Пенсионери от Пловдив разграбиха най-големия козунак на Балканския полуостров, който бе разчупен навръх Великден под тепетата. 530-килограмовият сладкиш беше раздаден за броени минути.

За изпичането на тестения гигант са използвани 320 килограма брашно, 120 литра прясно мляко, 100 килограма захар, 1200 яйца и по 20 килограма стафиди сусам и пудра захар.

Въпреки внушителния си размер от 360 метра, козунакът се оказа недостатъчен, за да нахрани всички, дошли да го опитат. На пейките около фонтана на центъра масово пенсионери дъвчеха парчета от сладкиша.

„Вкусен е, взех си две парчета”, радваше се 78-годишната баба Иванка от Пловдив.

„Срамота, детето не успя да опита от козунака, защото пред нас за него се блъскаха пенсионери”, разказа пред Dnes.bg 32-годишната Анастасия, която има дете на 5 годинки.

„Не успях да гризна от козунака, но мама каза, че после ще ядем от нашия вкъщи”, сподели 4-годишната Мариела. 

„Раздавахме наред, не сме подбирали на кого да дадем и на кого не”, обясниха организаторите.

След голямото ядене, дойде време и за голямото чистене, тъй като площадът в центъра на Пловдив се превърна в минисметище. По земята имаше остатъци от козунака, а във фонтана, около който беше разположен гигантският козунак, плуваха парчета от сладкиша.

„Изчистихме за 10 минути, но беше голяма свинщина”, каза пред Dnes.bg служител от комуналната фирма на Пловдив.

За хората, които не успяха да си вземат по парче от най-големия козунак на Балканския полуостров, бяха осигурени половин тон курабии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
368
1
 
7
 
! Отговори
ззз преди 13 години
Стига с тия просешки тояги и нямане БЕ ! Разберете , това им е мисленето да са като животни блускане , бутане , ръгане ! Айде някой да ми обясни защо постояно ме пререждат бабички в магазините ? сигурно пак е от нямане ? Сбъркано им е мислеснето бил съм в заоадна Европа там идва пита те може ли , мерси ала бала тука няма братко блъскай и ръгай !
367
0
 
6
 
! Отговори
до 408 преди 13 години
ФАШИСТ прав си ! Аз съм от София и евалата им правя на пловдивчани ! Ама хората се запазиха .... когато едно време са били по големия град някак си са се опазили от голямата пасмина която за сметка на това е дошла в София ... дано просперират и само напред!
366
4
 
5
 
! Отговори
тъпанар преди 13 години
глад майка... докараха народа до просешка тояга и нагло се тупат в гърдите че радеят за Майка България. Срам , глад и позор тегне над нас .... няма бъдеще !!!
365
1
 
3
 
! Отговори
plovdiv4anka преди 13 години
mersi za pohvalnite dumi, no 6te bude o6te po-dobre ako se nau4i6 da pi6e6 gramotno! napravo mi se povru6ta kato vidia grubi pravopisni gre6ki....
364
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Същата работа беше и в Добрич, когато се раздаваше огромната баница. Пенсионери, че и с торбите направо грабеха! Това не е от нямане! Както казаха и преди мен - не всички пенсионери са за оплакване! Стига сте ги съжалявали...
363
0
 
10
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 13 години
не съм от ПЛОВДИВ и от софия не съм , бях 3 дни в ПЛОВДИВ по празника , е , толкова ЧИСТ И ЦИВИЛЕЗОВАН ГРАД НЯМА ! ВЪЗХИТЕН СЪМ ОТ ХОРАТА ,ЧИСТОТАТА И ДРЕВНАТА КОЛТУРА НА ПЪЛДИН !!!Европата да се учи от пловдивчани !
362
2
 
9
 
! Отговори
от присъствал преди 13 години
Тия журналисти се оляха да пишат глупости, защото мислят ,че стават интересни.Горе писаното са глупости на ента степен. Българските журналисти друго не могат да измислят. Всичкото им е първобитно и тъпо, понеже е лесно и се не нуждае от разсаждаване.
361
1
 
8
 
! Отговори
до 404 преди 13 години
Кое беше достъпно? Ти знаеш ли, че идваха, бутаха ти къщата и после те караха да си доплащаш за панелка с по-малка площ от тази, която са ти отнели? Не пиши глупости!
360
5
 
3
 
! Отговори
до 403 преди 13 години
при социализма жилищата бяха достъпни, сега - НЕ, освен ако не се класираш за Менделсон с мутрафон или някой с очила, дето влачи по параграф
359
1
 
7
 
! Отговори
Дрънка преди 13 години
402, обичая го знам - живеят в своя апартамент, на който децата плащат данъците. А кой живее в селската къщичка, от която е излязла я баба, я дядо, и която днес се руши и гние, а? Защо пенсионираната баба не отиде там да си гледа градинката? Не може, градският живот е по-лесен, иначе трябва да прекопава, пак да работи, ама няма да й плащат. Общомасова българска черта - ако няма пари, няма да работи. Малко хора познавам, дето за кеф си работят нещо, без да чакат и стотинка да дойде от това.
358
0
 
5
 
! Отговори
до дрънка преди 13 години
лека корекция - Семействата на младите живеят при пенсионерите - по стар български обичай. И ги наследяват.
357
0
 
6
 
! Отговори
до 399 и др. преди 13 години
Лично познавам пенсионери, които издържат безработните си деца на 30, 40 години. Това са много ниски, но постоянни доходи. С много лишения се оцелява някак. По-добре е от нищо.Аман от глупости, огледайте се по-надалече навън
356
0
 
3
 
! Отговори
абе.... преди 13 години
колко е бил дълъг този козунак? всъщност. Тази статия на трезва глава ли е писана - от начало до край
355
1
 
3
 
! Отговори
Дрънка преди 13 години
Между другото, повечето пенсионери, които познавам, живеят под един покрив със семейството на едно от децата си. Затова ги виждате да плащат все данъци.Не говорете глупости. Ще каже човек, че не живеете на тоя свят и не знаете кое как е. Или че се правите, че не виждате. Изоставени от роднините си пенсионери няма. Вие явно не сте зарязали вашите родители, баби и дядовци. Защо тогава си мислите, че всички други са го направили?
354
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гадни пенсионери! Да ги избием и да няма НИКОГА повече пенсионери :D
353
3
 
4
 
! Отговори
Дрънка преди 13 години
Трънке, ти да не си от изключенията, дето не си гледат пенсионираните роднини, та се засегна? Или в блок не си живяла да видиш "изоставените" пенсионери, дето през ден имат гости - я щерката, я сина, я внучетата. Само за бедни пенсионери с малки пенсии не ми приказвайте - виждала съм - децата им додават пари според възможностите си - затова пенсионерите си плащат навреме данъците.
352
2
 
5
 
! Отговори
.... преди 13 години
"Гостите бяха почерпени с 30-метров вкусен козунак и над 2000 великденски яйца"/от другата статия от Пловдив/А тук пише 360 метра, който бил раздаден за броени минути...Подиграват се с хората, дори когато четат, не само когато ядат.
351
2
 
6
 
! Отговори
брояч преди 13 години
коментарите трябваше да са 360, колкото е невярната държина на козунака.Хахаха, знаете ли колко са 360 метра, и с тази тройна плитка от снимката на другата статия, пенсионерите в Бългория нямаше да могат да го изядат.Май е бил 30 м, кой ще опече 360!?!? лудница
350
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
пансионерска работа... бях там и наистина се отвратих. Само няколко деца видях с козунак, много останах без парче.... направо се отвратих...
349
2
 
4
 
! Отговори
dido преди 13 години
dnes.bg, kak moje i duma da nqma za tova koi e proizvoditel, koi e platil i organiziral tova? samo info za pluskaneto i za l**nata - povra6ta mi se ot vas