Пенсионери ометоха 360-метров козунак, за децата не остана

Най-голямото пловдивско чудо се разграби за минути
Обновена: 24 апр 2011 18:45 | 24 апр 2011 18:45,
416
Пенсионери ометоха 360-метров козунак, за децата не остана
Това остана след голямото великденско ядене. Снимка: Dnes.bg

Пенсионери от Пловдив разграбиха най-големия козунак на Балканския полуостров, който бе разчупен навръх Великден под тепетата. 530-килограмовият сладкиш беше раздаден за броени минути.

За изпичането на тестения гигант са използвани 320 килограма брашно, 120 литра прясно мляко, 100 килограма захар, 1200 яйца и по 20 килограма стафиди сусам и пудра захар.

Въпреки внушителния си размер от 360 метра, козунакът се оказа недостатъчен, за да нахрани всички, дошли да го опитат. На пейките около фонтана на центъра масово пенсионери дъвчеха парчета от сладкиша.

„Вкусен е, взех си две парчета”, радваше се 78-годишната баба Иванка от Пловдив.

„Срамота, детето не успя да опита от козунака, защото пред нас за него се блъскаха пенсионери”, разказа пред Dnes.bg 32-годишната Анастасия, която има дете на 5 годинки.

„Не успях да гризна от козунака, но мама каза, че после ще ядем от нашия вкъщи”, сподели 4-годишната Мариела. 

„Раздавахме наред, не сме подбирали на кого да дадем и на кого не”, обясниха организаторите.

След голямото ядене, дойде време и за голямото чистене, тъй като площадът в центъра на Пловдив се превърна в минисметище. По земята имаше остатъци от козунака, а във фонтана, около който беше разположен гигантският козунак, плуваха парчета от сладкиша.

„Изчистихме за 10 минути, но беше голяма свинщина”, каза пред Dnes.bg служител от комуналната фирма на Пловдив.

За хората, които не успяха да си вземат по парче от най-големия козунак на Балканския полуостров, бяха осигурени половин тон курабии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
1
 
21
 
! Отговори
Не съм пенсионер преди 13 години
Хайде пак пенсионерите ви били виновни,че са гладни, нямат пари и решили да опитат и нещо сладко на Великден! Знаете ли вие, журналистите, колко сте прости! Мисля, че на децата има кой да им купи сладкиш и козунак, докато благодарение на мирогледа на тези, написали статията, и на такива като тези, вкл. и на премиера, хора, работили по 30-40 години, живеят като клошари! Ами махнете ги тези пенсионери! Ама тогава няма кой да ви гледа децата, мърльовци!
287
11
 
22
 
! Отговори
комсомолски повей преди 13 години
Нищо не трябва да учудва. Днешните пенсионери са поколението, възпитано в атеизъм и егоизъм. Много често тези бивши бригадири и "дръзновени комсомолци" се дават за пример на подрастващите, което е много опасно. Не изпитвам омраза, а единствено съжаление към тези възрастни хора, които са станали жертви на една смазваща система, превърнала ги в блъскащи се по опашки единици, в чиито глави има единствено ядене и пълнене на хладилника. Това не е от сега, колкото и да се опитват да го изкарат така!
286
3
 
5
 
! Отговори
pepi преди 13 години
Ostanalo e i za vrabchetata!!!
285
2
 
11
 
! Отговори
до 317 преди 13 години
Помисли си дали твоята интегрална схема няма да изгърми доста по-рано от тяхната. Това е живота.
284
9
 
8
 
! Отговори
хико преди 13 години
не се наядоха бе егати свинете,само за плюскане мислят.....гладен тоз народ....свинска история.....глад и мизерия....БЕЗПАРИЧИЕТО Е МАИКА НА МИЗЕРИЯТА......
283
4
 
24
 
! Отговори
ТАКА Е!! преди 13 години
1.КОзунакът е бил мръсен.Добра е идеята да е опкован на парчета и раздаван с благословия! Защотото Възкресение( е НЕ Великден!) не е "плюскане" , а Благословия, Благодарност, Извисяване на Духа.....2. Хареса ми изказването на 317".Просто са им изгърмели интегралните схеми и главния процесор не функционира правилно..." На 66 години съм, но и аз се възмущавам от тъпотията на някои възрастни!!!!( и не съм от богатите пенсионери..)
282
0
 
21
 
! Отговори
Cvetomir Ivanov преди 13 години
Някой бил ли е там изобщо, че да даде представа било ли е така или не. На мен ми се струва, че за порден път някой се опитва да прокрадне омраза, че явно да се разединяваме. Така е по лесно, като се мразим и като на всеки му е криво се управляваме точно като ОвцИ и вЕрваме на всичко.Без лоши чуства !Усмихвайте се повече поне по празниците
281
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никога не водя децата си по подобни мероприятия!Нито ще им е интересна блъсканицата , нито са толкова изгладнели за парче от нещо си изложено но уличната мръсотия.Такова печиво би било достъчно да бъди заснето ,отразено , пакетирано и пратено по домове за деца или възратни.
280
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Do 323Ne sam pensioner, ne sam prisastval na sabitieto, no imam pensionirani roditeli i ne bih narekal pensionerite svine. Statiata e podvezdsta, i ne mislia 4e moze da se viarva ne BG presata. Ima mnogo agresia v otgovora ti, zasto li?
279
13
 
7
 
! Отговори
До 320 преди 13 години
Не съм бил на площада, щото не съм от Пловдив. А аз като ти гледам коментара предполагам, че си някоя от тия ненаситни лакоми дърти ***, които не са оставили на децата да хапнат козунак, а са изплюскали всичко.
278
3
 
5
 
! Отговори
жаба с подкова преди 13 години
Подражаваме на нашето ръководство в грандомании и изхвърляния. Ф ще излезе ли нещо от това и какво ? -едно г-о-м-н-о !
277
1
 
20
 
! Отговори
до 318 преди 13 години
Защото в центъра на мероприятието е бил метража на козунака, а не как да зарадвт гражданите за празника. Ако беше разфасован и опакован 40-50 разпръснато вървящи деца в народна носия по площада и главната улица можеха да раздадът козунака с благословия.Но за това трябва повече акъл и малко работа. В България мислищите хора никога не са имали право на мнение. Те са отстранявани като вредни за партиите и ръководстватаПросто необмислено
276
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Do 316Ti beshe li na razdavaneto, ili viarvash na pisanoto?Kato ti gledam komentara, kazva dosta za tebe?
275
1
 
10
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 13 години
Защо тряпва да чистят ? На пловдивския площад има толкова гладни птици ! Да им бяха дали малко време след хората те да почистят и да напълнат гушки.Много *** народ сме. Българкия общинар не е роден с акъл
274
3
 
16
 
! Отговори
И слава богу! преди 13 години
Никога не бих позволила на детето си да похапва от такива сензационни печива.знае ли човек кой и как ги е готвол с неизмити ръце, пък и дългия престой сред уличната прах на открито...Господ си знае работата - опазил е децата от от зарази.
273
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По принцип пенсионерите са много нагли и понякога дори не заслужават човек да им направи място да седнат например в автобуса (аз все пак си отстъпвам мястото де,но както и да е), защото няма значение дали ще е на някоя опашка или да се качат в автобуса те винаги се блъскат яростно. На скоро исках да се кача във влака и зад мен една възрастна дама така ме блъскаше, че аз едва се одържах да не залитна да падна.Просто са им изгърмели интегралните схеми и главния процесор не функционира правилно...
272
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ненаситни лакоми дърти ***. Тия как може да не оставят на децата да си хапнат. Позор.
271
4
 
12
 
! Отговори
Някой спомня ли си преди 13 години
Пловдиския площад е осеян със стотици *** и ***. Достанъчни са 5 минути и козунака "щеше да беше" . През кое българско управление *** получиха статус на българи и станаха равноправни граждани на България? Някой спомня ли си ?
270
2
 
5
 
! Отговори
nipexs преди 13 години
Koi narod ne e gladen! Poseti Kitai i ste se obedish 4e it te sa gladni, otidi v Amerika po spezialno Michigan i razdai 360kg kozunak i ste se obedish 4e i te sa gladni. Kogato e bez pari vseki iska. Ti da ne bi da kupuvash vsi4ko. Kakav sa ti programite ne komputera, za vsi4ki li si plastal.
269
2
 
5
 
! Отговори
Nipexs преди 13 години
V darzava v koiato otkradnati 16.5mil se nakazvat s uslovna prisada, sasto ne e darzava. Konfuzii ne e imal tova bogatstvo predvid.