Пенсионери ометоха 360-метров козунак, за децата не остана

Най-голямото пловдивско чудо се разграби за минути
Обновена: 24 апр 2011 18:45 | 24 апр 2011 18:45,
416
Пенсионери ометоха 360-метров козунак, за децата не остана
Това остана след голямото великденско ядене. Снимка: Dnes.bg

Пенсионери от Пловдив разграбиха най-големия козунак на Балканския полуостров, който бе разчупен навръх Великден под тепетата. 530-килограмовият сладкиш беше раздаден за броени минути.

За изпичането на тестения гигант са използвани 320 килограма брашно, 120 литра прясно мляко, 100 килограма захар, 1200 яйца и по 20 килограма стафиди сусам и пудра захар.

Въпреки внушителния си размер от 360 метра, козунакът се оказа недостатъчен, за да нахрани всички, дошли да го опитат. На пейките около фонтана на центъра масово пенсионери дъвчеха парчета от сладкиша.

„Вкусен е, взех си две парчета”, радваше се 78-годишната баба Иванка от Пловдив.

„Срамота, детето не успя да опита от козунака, защото пред нас за него се блъскаха пенсионери”, разказа пред Dnes.bg 32-годишната Анастасия, която има дете на 5 годинки.

„Не успях да гризна от козунака, но мама каза, че после ще ядем от нашия вкъщи”, сподели 4-годишната Мариела. 

„Раздавахме наред, не сме подбирали на кого да дадем и на кого не”, обясниха организаторите.

След голямото ядене, дойде време и за голямото чистене, тъй като площадът в центъра на Пловдив се превърна в минисметище. По земята имаше остатъци от козунака, а във фонтана, около който беше разположен гигантският козунак, плуваха парчета от сладкиша.

„Изчистихме за 10 минути, но беше голяма свинщина”, каза пред Dnes.bg служител от комуналната фирма на Пловдив.

За хората, които не успяха да си вземат по парче от най-големия козунак на Балканския полуостров, бяха осигурени половин тон курабии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
10
 
11
 
! Отговори
с. преди 13 години
Защо трябва да си към някоя определена социална група за да отидеш на площада!Празник е и времето е разкошно!Излезеш да се помоташ и защо да не се разходя да видя такъв огромен козунак!??Не се виждат всеки ден такива неща!Няма лошо и детето да го опита ей така за купона!Ама са се наредили дъртите хиени и как да се доредиш!?Пак казвам жалка история!
307
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако чакаш да нахраниш собственото си дете с безплатен козунак на площада, значи не трябва да се възмущаваш от определени социални групи. Пенсионер на 70-80 години има една психика, родител на 25-35г. не би трябвало да има същата.
306
6
 
14
 
! Отговори
пеева преди 13 години
Моето уважение към възрастта,но да вземеш 2 парчета с радост,и без да се замислиш ще стигне ли за децата.
305
5
 
9
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Със сигурност това е защото нямат пари да си купят, и вероятно много от тези пенсионери наистина не са си купили козунак. Но не е само това, просто на пенсионерите някак им е заложено да се блъскат по такива места. Ами като нямат пари защо се блъскат първи в данъчните да си плащат данъци още в началото на годината?! Също така със сигурност не на всички деца има кой да им купи козунак, по-точно има кой, но дали има с какво?!
304
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Повечето българи обичат да грабят. Противно на натрапваното мнение, това е наследство от социализма, когато грабиш каквото са пуснали - банани, портокали, луканка, защото утре, не може, а със сигурност няма да има.
303
12
 
10
 
! Отговори
с. преди 13 години
Темата за пенсионерите и причините за тяхната бедност е дълга!Но това не променя факта,че са ***!Бил съм свидетел как се бият за евтини банани в Кауфланд!На макак да подхвърлиш банан ще се държи по-достойно от тях!Сега хората направили козунак да зарадват пловдивчани и тия омели всичко!А за децата да оставят няма да стане!Жалка история!
302
0
 
17
 
! Отговори
мммм,да! преди 13 години
Според мен е страшно че в НАШАТА България вече всички са гладни- и деца и пенсионери и работещи и безработни и .....други!
301
3
 
8
 
! Отговори
до 339 преди 13 години
100% съм сигурен че всеки пенсионер би пуснал дете да вземе козунак преди него, защото обичат децата.Бубо, не мога да ти пусна линк днес.бг има филтър, но влез във vbox-a и напиши ето това долу и ще ти стане ясно кое може и кое не може.Добрич грабене на баница
300
5
 
7
 
! Отговори
TEEN преди 13 години
GADNI PENSIONERI OSTAVIHA MA BEZ KOZUNAK,SEGA 6A QM BOB SARMA
299
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
причините са няколко-първо липса на пари.второ голямо принизяване на ценностната система .трето масово оглупяване от сериали.
298
4
 
15
 
! Отговори
neam nervi преди 13 години
Пенсионери се бият за козунак ,а Бойко гледа отстрани и яде филия с мас
297
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да снимат от ес каква страна са приели в европа пък било то и на книга.да гледат трагедията в българия.ПРИ ЖИВКОВ ТОТАЛИТАРИСТА ПИНСИОНЕРИТЕ НЕ ГРАБЕХА .
296
4
 
17
 
! Отговори
NRC преди 13 години
Еми естествено , че ще го ометат пенсионерите .. като нямат пари и нямат какво да ядат .. част от тях сигурно и козунак с яйца немогат да си позволят
295
6
 
17
 
! Отговори
буба преди 13 години
Хора, не се поддавайте на манипулация! Всички знаем как този сайт изопачава и преиначава новините...100% съм сигурен че всеки пенсионер би пуснал дете да вземе козунак преди него, защото обичат децата.Станалото-станало. Не може да нахраниш всички и да угодиш на всички...Христос Воскресе!
294
5
 
16
 
! Отговори
ами преди 13 години
Срам БГднес да представяте пенсионерите като ненаситни чудовища и да настройвате хората против тях!!!
293
0
 
10
 
! Отговори
До 317 преди 13 години
Чета ти писаниците, кой ли силикон те правил. Изказа се мнението, че пенсионерите може и да се радват- те, пенсионерите не могат да бъдат като тебе, но ти ще станеш като тях.
292
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С такава полиотика на правитеството -Децата да бъдат спокйни за своето бъдеще ,рано или по-късно и те ще даойдат на дереждето на пенсионерите, а може и да не дочакат....
291
3
 
13
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
Мога ли да запитам: Даниел и компания,които убиха шестима младежи, от тези деца ли са били навремето, на които мама и тати нищо не са отказвали? И те са расли без умствени и морални задръжки, самоуверени, прости, дръзки, без никакво чувство за равноправност с околните! И убиха шестима младежи, лека им пръст на тях! А вие престанете да обиждате пенсионерите,много е гадно!!! Разбирам,че сте млади хора, научени да не уважавате никого освен себе си, но много сте пресолили чорбата! Да се надяваме, че този неопечен за вашите деца козунак не е причината да станат хъшлаци и убийци! Мисля, че сте им казали че имате пари да им купите козунак и баба в къщи е направила много по-вкусен такъв! Нали това сте им казали, хора, разчитащи отново да се облажите с чуждото?! Била съм в много държави в чужбна и никъде не съм видяла кухни или сладкарски изделия за малки деца; кухни за социално слаби и стари хора да, навсякъде! Ама ние сме българи, с български и балкански манталитет
290
4
 
20
 
! Отговори
ЗАСРАМЕТЕ СЕ БЕ преди 13 години
На мен пък ми е мъчно за пенсионерите в България, хора, които са дали живота си за изграждането на тази страна, отгледали ни, възпитавали ни и сега да живеят в мизерия, ограничения, глад и самота, да бъдат обирани, пребивани и убавини живеейки сами далеч в провинцията. Засрамете се вие, които пишете срещу възрастните хора! Неблагодарници безотговорни...
289
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е тъжно и жалко, но и много показателно. Глада е водеща сила тук на земята. алчността също...