Пенсионери ометоха 360-метров козунак, за децата не остана

Най-голямото пловдивско чудо се разграби за минути
Обновена: 24 апр 2011 18:45 | 24 апр 2011 18:45,
416
Пенсионери ометоха 360-метров козунак, за децата не остана
Това остана след голямото великденско ядене. Снимка: Dnes.bg

Пенсионери от Пловдив разграбиха най-големия козунак на Балканския полуостров, който бе разчупен навръх Великден под тепетата. 530-килограмовият сладкиш беше раздаден за броени минути.

За изпичането на тестения гигант са използвани 320 килограма брашно, 120 литра прясно мляко, 100 килограма захар, 1200 яйца и по 20 килограма стафиди сусам и пудра захар.

Въпреки внушителния си размер от 360 метра, козунакът се оказа недостатъчен, за да нахрани всички, дошли да го опитат. На пейките около фонтана на центъра масово пенсионери дъвчеха парчета от сладкиша.

„Вкусен е, взех си две парчета”, радваше се 78-годишната баба Иванка от Пловдив.

„Срамота, детето не успя да опита от козунака, защото пред нас за него се блъскаха пенсионери”, разказа пред Dnes.bg 32-годишната Анастасия, която има дете на 5 годинки.

„Не успях да гризна от козунака, но мама каза, че после ще ядем от нашия вкъщи”, сподели 4-годишната Мариела. 

„Раздавахме наред, не сме подбирали на кого да дадем и на кого не”, обясниха организаторите.

След голямото ядене, дойде време и за голямото чистене, тъй като площадът в центъра на Пловдив се превърна в минисметище. По земята имаше остатъци от козунака, а във фонтана, около който беше разположен гигантският козунак, плуваха парчета от сладкиша.

„Изчистихме за 10 минути, но беше голяма свинщина”, каза пред Dnes.bg служител от комуналната фирма на Пловдив.

За хората, които не успяха да си вземат по парче от най-големия козунак на Балканския полуостров, бяха осигурени половин тон курабии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
328
1
 
9
 
! Отговори
лоли преди 13 години
божееее в бг глад мори добитъка,хаиде патриотите защитаваите *** бг мизерна.
327
0
 
0
 
! Отговори
88888 преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

И от келепир е, и от келепир е. Градските старчета не са бедни...доста от тях си прибират наеми от имоти и си живеят живота. Сещате ли се? Просто е пустата българска аванта...че нали е без пари. Това са от оная порода злобни старци, дето само да се заядат търсят причина.жалка държава. да идват турците, че да се оправим.
326
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вместо този цирк и кухните за бедни и подаянията, да нормализират цените в България, както навсякъде по света за хранителните продукти. Така всеки ще може да си купи, каквото му се яде, без да се резили.А с храната не бива шега, никога преди българинът гладен не е бил!!! Особено когато е работил годинни наред.
325
8
 
18
 
! Отговори
1234 преди 13 години
глада е повсеместен.пенсионерите не са виновни.виновни са всички демократични правителства и в момента персонално ББ.
324
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРберите пак са се развихлили против пенсионерите в форума.Не мислите за децата а мислите против пенсионерите все едно те са ви виновни че сте неудачници.
323
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лелееййй, що социопат се е изхвърлил тука! И то по Великден! Ужас!Какво са ви виновни пенсионерите?От последната "инициатива" на Тотю за добавка към минималната пенсия чрез простото действие "делене" изскочи числото 880 000 пенсионера на минимална пенсия от 136 лева! И това не са някакви *** без ден трудов стаж, а основно пенсионирани през 90-те, т.е. работили изцяло по времето на соца. Когато нямаше "скатаване" от вноските. И са пенсионирани по "онези" разценки.Засрамете се!
322
9
 
5
 
! Отговори
MARA HASTARA преди 13 години
DA QDAT MOQ KOZUNAK S ДЪХ NA LE6NICI
321
6
 
4
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
na bastynite im dai avanta,po cial den lejat ili sa v poliklinikite na pregled ,balgarska mizerna iztoria.
320
8
 
15
 
! Отговори
Дрънка преди 13 години
Като пишете, че няма кой да гледа бедните пенсионери, вие гледате ли вашите пенсионирани роднини? Не са гледани и поддържани само хора, които нямат живи роднини, изключенията от това правило са малко. Болни, бедни и гладни били - бре! Сигурно хората на по 30-40 години с по две деца са по-богати, по-нахранени и по-здрави, нищо, че пият по шепа лекарства. Уважение само към този, който си го е заслужил. И без това ние, дето сега работим, няма да живеем много след пенсионирането... ако го доживеем.
319
9
 
15
 
! Отговори
Дрънка преди 13 години
Бедните пенсионери са по селата. В града няма бедни пенсионери, има такива, които ги мързи и на разходка да излязат, ако няма аванта. Виждала съм такива хора, дето не знаят на кой свят живеят, ама правят забележки как младите били лоши. Не че и младите са цветя, ама да стигнеш пенсия, да легнеш пред телевизора и хленчиш, че пари няма - от такива акъл не искам.Баба ми не си вдига главата от работа по цял ден и не е захленчила за пари - от нея акъл ще искам и ще я давам за пример.
318
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно от глад наистина се оскотява. Да се блъскаш, за да си натъпчеш джобовете с козунак, половината от който после да изхвърлиш във фонтана и да освиниш всичко наоколо... Не знам. Иска ми се да оправдая възрастните хора, че са гладни, но чак да се блъскат като *** и тази свинщина, която оставят след себе си..
317
1
 
9
 
! Отговори
КОНФУЦИЙ преди 13 години
Кой написа онази криворазбрана глупост по-надолу?????!!!!!!!!!!!!!!!!Ето цитата, който не може да го разтълкува, да се маха оттук!!!!"В една държава, която се управлява с разум, бедността и нищетата са срамни. А в държава, която се управлява без разум, богатството и почестите са срамни."
316
7
 
13
 
! Отговори
JCPenney преди 13 години
Не сa толкоз гладни, толкоз им е акълът!!
315
9
 
7
 
! Отговори
JCPenney преди 13 години
za dqdo da ima,decata da go duhat
314
2
 
21
 
! Отговори
до 349 преди 13 години
"Ами като нямат пари защо се блъскат първи в данъчните да си плащат данъци"Ето, отговорихте си на въпроса. Защото жалките си пари ги дават за сметки, "онзи" манталитет не е толкова лош - хората са свикнали да не лъжат, докато бизнесмените масово не плащат данъци и ддс, то това им е бизнесът на някои
313
15
 
11
 
! Отговори
Кежо преди 13 години
Алчни и лакоми старчета оставиха децата без трошичка хляб!
312
3
 
8
 
! Отговори
.. преди 13 години
За децата хляб да има,пък аз може и салам да ям!
311
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С тази статия направо "Избихте рибата" вчера. Справка - снимката.350 коментара - евала
310
5
 
21
 
! Отговори
мен преди 13 години
Те сигурно от хубаво са го "разграбили". Как не ви е гнус да пишете такива заглавия. Децата, които са ги завели си имат родители, които работят и надали повечето не могат да отделят по 2 лева, за да им купят козунак. А за пенсионерите с по 100 лева пенсия 2 лева сметнете какъв процент от месечния им доход са. И всички ще стигнем до тези години, кво все са ви виновни нещо пенсионерите не мога да разбера.
309
4
 
17
 
! Отговори
Андрешко преди 13 години
До 347Ти *** или кретенка си?Не мога да разбера *** като вас какво лошо са ви сторили пенсионерите?Ама маймуни като тебе тези хора му пречат.Пожелавам ти да достигнеш пенсия и да бедеш пенсионер най-малко 60 години,да остарееш да да минеш и 110 годишна възраст и после някое младо *** като тебе да ги говори същите работи.