Митко Щерев и Енчо Керязов – почетни граждани на Ямбол

Кметът на града, общинските съветници и депутати от ГЕРБ бойкотираха тържествената сесия
Обновена: 13 юни 2011 13:29 | 13 юни 2011 13:28,
13
Митко Щерев и Енчо Керязов – почетни граждани на Ямбол
Митко Щерев. Снимка: Булфото

Композиторът Митко Щерев и цирковият артист Енчо Керязов са носители на званието “Почетен гражданин на Ямбол” за 2011 година, реши на свое заседание Общинският съвет на Ямбол.

По-рано през деня, по време на тържествена сесия по случай празника на града, бяха официално обявени отличията, а връчването ще стане на специален прием тази вечер.

За първи път от 1993 г., когато е възобновен Празникът на Ямбол – Свети Дух, на тържествената сесия не присъстваха кметът на града Георги Славов, неговите заместници, общинските съветници и народните представители от ГЕРБ, въпреки че 30 минути по-рано участваха в церемонията по издигане на знамената на Ямбол, България и Европейския съюз в центъра на града.

Присъствали на церемонията по награждаването коментираха, че конфликтът между част от общинските съветници и ръководството на общината, който е факт от няколко месеца, се е задълбочил още повече и това е причината за създалата се ситуация.

Голямата награда на Ямбол получиха писателите Любомир Котев и Христо Карастоянов и Военния клуб в града.

Отличия за заслуги бяха връчени на поетите Тенко Тенев и Петър Гинчев (посмъртно) и на художника Йордан Трифонов. Празничните прояви за Деня на Ямбол ще продължат до 24 юни с 16-ото издание на театралните празници “Невена Коканова”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Стефка преди 12 години
Енчо Керязов е не само голям артист но и човек даказа отново. Лично си получи наградата въпреки ангажимента си в Германия.
12
0
 
1
 
! Отговори
xXx преди 12 години
Samo da znaete:Jambol e nai-krasivia grad v sveta!
11
0
 
1
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 12 години
Алллоууу.. Деветий номер... нали темата е за Митко Щерев? Що пак намесваш Лили в нея, а? Къде, за какво, за кого става въпрос - пак Лили се споменава.Възхвалявайте си го Митко, но без да намесвате Лили. Той си има за какво да бъде хвален самостоятелно - това никой не може да отрече.
10
0
 
3
 
! Отговори
НиК Каргонски преди 12 години
Yordan,както се подписва на картините си Данчо Трифоноф е един изключителен интерпретатор и художник-артист.Творчеството и стиловете муса разнопосочни;от акварел до...масло и от туш до...графика.Наблюдателенпсихолог,Данчо хваща и най...тънките нюанси в портретирането,а пейзажите инатюрмортите му са пълни с...живот.Независимо от тежката кономическаситуация,Данчо продължава да твори в Ямбол,защото това е неговият...живот.Това което създава,го прави за хората,с много талант и любов.
9
0
 
6
 
! Отговори
8-ия ден преди 12 години
Един от най-добрите композитори на филмова музика у нас , написал музика за филмите Осъдени души, Скъпа моя, скъпи мой , Адаптация, Комбина, и други, Митко Щерев, не получава за първи път награда от родния си град. През 2005 г. става носител на Голямата награда на Ямбол.През 1996 г. Съюза на филмовите дейци в България го избира за филмов композитор на столетието.Съюзът на филмовите дейци в България му присъжда награда за музиката към филмите Вик за помощ и Скъпа моя, скъпи мой през 1986 г.Има ли някой , който да не е обикнал тази музика ???А колко изпълнители имат в репертоара си негови песни с които са станали популярни !Една само не го признава примадоната , която го съди за това, че написа едни от най-хубавите и песни......тази, която има претенциите да е първата българка, пяла в зала Олимпия в Париж, нещо, което НЕ Е ВЯРНО тя не е първа, на тази сцена първа пя Силви Вартан, жената, която не скрива своята първа родина България, втория, който пя в Олимпия е Константин Казански помните ли го ???Та това за примадоната...Честито на Митко Щерев !!!!
8
0
 
1
 
! Отговори
:) до 5 преди 12 години
Явно си ми разбрал/а грешно думите. ТРЯБВА ДА ИМА ПОВЕЧЕ ТАКИВА НЕЩА(като фестивала, феста и форума) ЗА СМЕТКА НА ВСИЧКАТА ПОШЛОСТ и се късам от яд, че никой не ходи. Това ме дразни, че има, обаче хората предпочитат да ходят на някакви промиващи мозъка простотии. Ти освен тези обичайните хора, колко други видя там, понеже това е идеята да посееш зрънцето в другите хора, ние сме си ясни, правим каквото можем.
7
0
 
3
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Слава Богу - най-после приятна новина! Весел ден !
6
0
 
7
 
! Отговори
ттт преди 12 години
честит празник на всички от нашия красив град-ЯМБОЛ!
5
0
 
0
 
! Отговори
do 1 преди 12 години
Kufti e problema s grafiti festa ??????? Vie mai samo za vas si iskate bahti horata neshtastni po dobre li beshe da bqha izvikali ivana i gergana da pokazvat cici ????Kulturata se vijda v takiva zatovreni durti zlobari kato tebe
4
0
 
4
 
! Отговори
Цецо преди 12 години
Честит празник на ямболци!!! Митко Щерев ми е любим композитор от много години, невероятни неща е сътворил, да е жив и здрав още много години и да твори все повече и повече!!! За Енчо Керязов не съм чувал, признавам си, но явно и той е достоен българин, щом е удостоен с тази чест, да е жив и здрав и той!!!
3
0
 
10
 
! Отговори
joro преди 12 години
честит празник на всички Ямболци
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЯмбУл е градът!ЯмбУл е върхът!
1
1
 
12
 
! Отговори
:) преди 12 години
Кофти неща се случват в Ямбол, опитват се да очернят максимално Славов и заради това общината губи проекти или спечелени такива изобщо не стартират. Че всеки краде е ясно, ама тея недомислия ще ни довършат направо. Сега вместо да реставрират Безистена ще останем с пръст в уста, крайно време е да се изгонят всички *** с партийно мислене(***) и никаква креативност.А за културата ямболска не ми се говори, то се видя онзи ден на фестивала на духовата музика, графити феста и форума за младежи.