Бургас награди спасителите от АМ "Тракия"

ОС Бургас ще присъди почетно гражданство на Гого от "Фамилия Тоника"
Обновена: 20 юни 2011 16:08 | 20 юни 2011 16:07,
5
Бургас награди спасителите от АМ "Тракия"
Снимка: Архив БТА

Комисията по култура към община Бургас одобри предложението на кмета Димитър Николов за удостояване с награда на македонския гражданин Васко Ристески и българина Стефан Иванов, притекли се на помощ на пътниците на катастрофиралия автобус на магистрала „Тракия”.

Според регламента членовете на Комисията по култура решиха двамата спасители да бъдат наградени с почетен плакет на община Бургас.

Жестът към двамата е заради адекватната им реакция при катастрофата.

„В критичния момент, с риск за собствения си живот, шофьорът на селскостопанска техника Стефан Иванов от Чирпан гаси пожара, а Васко Ристески изважда пострадалите от катастрофиралия автобус. Самоотвержените действия на двамата мъже предотвратяват по-тежките последици от катастрофата и много хора запазват живота си, сред които и граждани на град Бургас”, се казва в съобщението от община Бургас.

Още по темата

За проявения героизъм няколко дни след трагедията Васко Ристески получи и българско гражданство.

Кметът Димитър Николов ще внесе за разглеждане на предстоящата сесия на Общинския съвет друго предложение, с което призовава обичаният от няколко поколения българи музикант и певец Георги Найденов – Гого, да бъде удостоен  със звание „Почетен гражданин” на Бургас.

Високото отличие се присъжда на Георги Найденов – Гого за изключителните му постижения в музикалното изкуство, приносът му за издигане авторитета на българската култура и на Бургас на национално и международно ниво.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Красимир преди 12 години
Н-ти ден във всички новини стои снимката на този разбит автобус! В тази статия да бяхте показали поне лицата на тези смели мъже!
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За двамата - отлично, но Гого тук ????
3
0
 
16
 
! Отговори
123 преди 12 години
Хубаво е да се ценят жестовете :))) Браво на двамата че проявиха смелост и адекватност в тази ситуация,че спасиха човешки животи.
2
0
 
18
 
! Отговори
електорат преди 12 години
ТЕЗИ ХОРА НАИСТИНА ЗАСЛУЖАВАТ НАГРАДА, И ДА СЕ ГОРДЕЕМ ,ЧЕ ВСЕ ОЩЕ СА ОСТАНАЛИ ТАКИВА КАТО ТЯХ
1
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Макар,че кмета не го кльопам,с радост приветствувам предложението на кмета за почетното гражданство на ГОГО!Заслужава си момчето!