Македонецът, спасявал хора на "Тракия", взе български паспорт

Васко Ристески няма намерение да се преселва у нас
Обновена: 18 юни 2011 18:51 | 18 юни 2011 18:50,
183
Македонецът, спасявал хора на "Тракия", взе български паспорт
Васко Ристески. Снимка: Булфото

Васко Ристески – македонецът, участвал в спасяването на пътници от катастрофиралия на магистрала „Тракия“ автобус, получи български паспорт.

Министър-председателят Бойко Борисов връчи документите за българско гражданство на Ристески днес, съобщи агенция „Фокус“.

Премиерът му благодари за проявеното мъжество при тежката катастрофа, в която загинаха осем души.

Още по темата

Васко Ристески, който чака за български паспорт от три години, също благодари за ускоряването на процедурата, но обясни, че няма намерение да се засели в България.

Той каза, че кандидатствал за българско гражданство поради факта, че може да пътува свободно в Европа и защото харесва България и българите.

Благодарение на Ристески са спасени петима от пътуващите в автобуса.

Пред БНТ той каза, че посещава страната ни по работа почти всяка седмица. В нощта на трагичния инцидент е пътувал с ТИР-а си за Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
5
 
! Отговори
Румбата преди 12 години
Браво Васко,поклон пред смелостта ти,ти помогна да не се очернят завинаги още няколко Български семейства.Това твоето се нарича "героизъм"
174
3
 
3
 
! Отговори
аз преди 12 години
погнусена съм от наглостта на тази тиква където с появата си позори всички нас лошия човешки материал .Първо издаването на указ за българско е в правомощията на Президента ,но тиквата не го казва ,второ има закон за българското гражданство и ако за всяко нещо се издават укази ние ще направим български граждани и целия китайски народ .Позор да ни управлява такава тиква
173
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Васко Ристески ДОБРЕ ДОШЪЛ ! Видял си какво представляват Българите още по време на инцидента- стояли в колите и гледали! Сега виждаш- стоят и плюят, та чак ме е срам че съм Българка! Поклон пред теб за постъпката ти , остани си човек !
172
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А каква награда получиха българите, които спасяваха пострадалите от автобуса?Пак се показахме ближедупци. Уважаваме чуждото, а за нашето ни е все тая.Бойко трябваше да уважи първо БЪЛГАРИТЕ, А след това този македонец....
171
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поклон пред човека за спасяването на хората !Обаче да благодариш като му дадеш паспорт ,който той ще използва за да забегне за Европа.... за мен е престъпление спрямо България и Европа! Той не иска да живее в България! Той иска да се измъкне на наш гръб. В каквото и да се забърка (не дай Боже) в Европа , на него ще гледат като на българин ,заради паспорта... Дават за благодарност документ ,който носи отговорност към страната ни ,която той няма намерение да поеме! Управляващи...срам!
170
4
 
3
 
! Отговори
ko40 von Selo преди 12 години
шушумиги, ако отменят правото на двойно гражданство, ще ви видя тогава. чакал 3 години, АЗ чакам двадесет и втора година поред и НИЩО
169
1
 
3
 
! Отговори
ivancho преди 12 години
vchera si kupih bg pasport za 30 levcheta ,poskupeli sa veche ***hti darjavata
168
4
 
4
 
! Отговори
АМБ преди 12 години
Някои хора в Бг се самозаабравиха.Разните му държавни отличия се раздават като семки на стадион.Е как да има тежест и самочувствие българинът.О.к. съгласен съм че с риск за живота си е спасил други хора,но това дава ли основание на политиците ни да раздават бг паспорти на който им падне.Опитайте да вземете паспорт в САЩ,Франция,Холандия или др.държава и тогава ще видите как стават тия работи
167
8
 
2
 
! Отговори
до МВнР преди 12 години
Всеки татароман, клянящ се като дрогиран пред разни кривокраки монголоидни ханове и азиатщини ще трябва да декларира, че е психически нестабилен и 10 години трябва да посещава психиатър, докато не се излекува от раздвоение на личността си и не осъзнае, че няма как да е потомък на татаромонголски оногондурски чергари, а пък да е изцяло европеид и че майчиният му език не е някакво татаромонголско наречие.
166
7
 
6
 
! Отговори
МВнР преди 12 години
Всеки македонец подаващ документи за бг. гражданство ,ще е задължен да декларира , че след получаване на гражданството ще пребивава в България 10 г. без право да напуска страната ! При нарушеня ,ще се отнема гражданството и нарушителя ще бъде осъден тези 10г . да ги излежи в български затвор при строг режим !Решението е съгласувано с ЕС ,от където остро критикуват безразборното подаряване на бг. гражданство !
165
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как така Бойко "лентичката" му връчва гражданство като гражданството се издава с указ на Президента
164
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Te tia nashte pasporti za nishto gi niamat , moje da pochnat da gi razdavat na granicata koito iska :))))
163
3
 
8
 
! Отговори
едно сравнение преди 12 години
Човек когато ме уважава ,дружи с мене заради самият мен! А когато не ме уважава ,дружи с мене ,ако жена ми е красива ! Македонците ,ако много обичат България ще останат да живеят тук ,след като получат гражданство ! Щом след като получат гражданство духват в Европа ,значи работата е ясна защо стават "българи"! Ееееййй всеки ни го слага от зад ,ама кой да се усети !
162
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Jiveia 20 godini v chujbina. Obicham Balgaria i az bih se radvala ako Bulgaria i Makedonia se obediniat.I ne samo tova' besarabskite balgari ot Moldova sashto triabva da badat prieti v Bulgaria sled koeto Boiko da varne 1/3 ot balgarite napusnali stranata sled 1991 Saedinenieto pravi silata!
161
3
 
11
 
! Отговори
до 158 възмутеният преди 12 години
*** ! Вчера беше ли на парада? "Човека чакал от 3 г." Защо не му дадоха гр. преди инцидента?! И като е чакал 3г. ,да не би постоянно да е пребивавал в Бг.? Ти знаеш ли в нормалните държави какви са усл. за получаване на гражданство!Заради такива продажни *** сме на този хал и се дупим на всеки !Ти защо не си подадеш документи за гражданство в Канадското посолство ,но да си живееш постоянно в Бг.,да видим кой ще ти даде гражданство!Макетата само се възползват от правото на свободно пътуване!
160
2
 
9
 
! Отговори
до 165 прав си преди 12 години
Обединяваме се ,братя сме ,всички сме македонци ,да живее Велика Македония !
159
2
 
15
 
! Отговори
mainata63 преди 12 години
Майната му на ЕС след 5г няма да го има България и Македония, дайте да се обединим, "Съединението прави силата" време е!!! Вие сте наши братя!
158
2
 
20
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
Васко Ристески ДОБРЕ ДОШЪЛ В ТАТКОВИНАТА.
157
1
 
1
 
! Отговори
do 159 преди 12 години
tihu ve leke :) marsh na selo
156
0
 
3
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
bravo na makedoneca dali my pasport ,ot tia hora 18 vposledstvie ymriaha koi bez krak raka tragedia ,kade sa kontrolnite organi za proverki piat si kafeto i birata s dadenite podkupi za svarshena rabota ,ybiici .