С теорията за потопа развиваме подводен туризъм в Черно море

Идеята е на подводни археолози от БАН
Обновена: 26 юни 2011 16:14 | 26 юни 2011 07:43, Екип на Dnes.bg
118

 

Може ли Черно море да се превърне в „мека“ на подводния туризъм? Учени от Института по океанология при БАН смятат, че това е реално постижимо.

Според ръководителя на секция „Подводна археология“ в института проф. Петко Димитров, ако бъде популяризирана теорията, че описаният в Библията потоп е станал край Черно море, страната ни ще привлече много туристи.

Той предлага да бъдат обособени т.нар. подводни музеи, до които да се слиза със специални туристически лодки. Ученият споделя, че тези зони трябва да бъдат защитени със закон и е необходима охрана, защото находките на морското дъно често са разграбвани от иманяри.

Засега обаче идеята му не среща подкрепа от институциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
15
 
3
 
! Отговори
Атанас преди 12 години
Вече измислят невероятни глупости - как може това да са учени от БАН? На всеки средно грамотен му е ясно че е имало събитие в Черно море подобно на описания потоп, знае се кога се е случило и всичко друго - но интересното е да ми кажат как ще правят ТУРИЗЪМ на -120м дълбочина ???Поредните невероятни глупости на някакви псевдо учени.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ъхъ може се напрай ама нема кък. Да ми кажете нещо направено с музей, организирано така за туристи да ходят да им разказват, прожектират и т.н. Щото аз съм виждал само табелки с някви надписи на местен диалект с няква кабинка дето седи някой и вика дай пари па после се разхождай. Квот видиш - видиш, ко не си видял - да си гледал.
13
3
 
5
 
! Отговори
някой преди 12 години
До: номер 9Сбъркал си нещо, не си преброил правилно. Къде си виждал държава през последните 67 години? Това бих попитал аз.
12
5
 
16
 
! Отговори
мдаааааа преди 12 години
Нее теория,а факт. След ГЕРБ и потоп...
11
0
 
4
 
! Отговори
xxl преди 12 години
Ние в какво ли не се превърнахме. За справка ползвайте пресата през последните 22 години.
10
0
 
0
 
! Отговори
9 преди 12 години
Виждал, поправям се...
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 8А къде по нашите земи си миждал държава през последните 20 години? Да не питам къде си виждал отговорен и интелигентен държавен служител.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да го направим, може да струва скъпо, но вложените средства ще се възвърнат. Със сигурност ще има интерес. Но да се направи умно, след подробно обмисляне и организация. И контрол от страна на държавата, а не на частни фирми!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kato se promeni misleneto na instetuciite i politicite togava moje da okazvat podkrepa na horata si no tova shte stane sled dosta godini
6
2
 
6
 
! Отговори
Indiana Jones преди 12 години
Затова ли потопиха самолета на Тодор Живков?
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че защо им е да се гмуркат? Просто да си купят някоя панелка някъде и да заживеят в *** - така ще станат свидетели на потопа!
4
4
 
5
 
! Отговори
hj преди 12 години
ми умно говори човека,ама едва ли ще стане
3
1
 
37
 
! Отговори
Bo преди 12 години
Един приятел искаше да прави подобно нещо на морето преди 2-3 години.Дошли биячите на некви местни групировки с много пари и му казали че ако не спре ще го взривяват или разстрелят.Отишъл той в полицията за защита и местните полицай му казали."Еее тия са много силни -"държат" цялото крайбрежие и никой нищо не може да им направи-всичко е тяхно".С цивилизованите страни специалните части се погрижват за такива когато няма достатъчно доказателства за съда.Тук им цъкаме на милиардите и треперим.
2
3
 
15
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
По-точно рапанджиите. Дъното е преорано няколко пъти
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Te ribarite I tehnite tralove e**** maikata na starinite blizo do brega...