Роми дължат близо 2 милиона за вода в Ямбол

ВиК дружеството събира сумите по съдебен път
Обновена: 15 юли 2011 12:55 | 15 юли 2011 12:55,
145
Роми дължат близо 2 милиона за вода в Ямбол
Снимка: Архив Булфото

Близо 1 800 000 лева за вода дължат живеещите в ромската махала в Ямбол на местното ВиК. Отделно  над 200 000 лева са задълженията на местни бизнесмени.

Общата сума на задълженията към ямболската водоснабдителна фирма е 4 300 000 лева. Затова от дружеството прибягват до събиране на задълженията по съдебен път. Преди това обаче на длъжниците се изпращат писмо-покана за доброволно плащане.

След това се дава възможност за погасяване на задълженията чрез разсрочване за определен период.

Ако и това не помогне, служителите на ВиК спират водата на длъжника, а дължимите суми се събират по съдебен ред.

Само през последния месец чрез съдебни искове във водопроводното дружество в Ямбол са постъпили над 600 000 лева.

Проблемът при събирането на задълженията от ромите обаче остават – повечето от тях реално нямат имущество, което да бъде взето за покриване на дължимите суми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
1
 
! Отговори
поля до 123 преди 12 години
Идеята ти е гениална, човече! Бих пробвала
141
0
 
8
 
! Отговори
bai dragan преди 12 години
като не можеш да си платиш сметките щото си мързелив У панделата да чукаш камъни доде си върнеш борча
140
0
 
9
 
! Отговори
M.У. преди 12 години
Eдна много известна фраза от миналото гласи:Arbeit macht frei (Работата ви прави свободни),като се чувстват все зле и дискриминирани - да бачкат с надзиратели, въоръжени с АК, а някой гъкне и дуууум и на сапунче! После да видим кой ще проси, кой ще краде, кой няма да си плаща водата! The SAW is the LAW!
139
0
 
17
 
! Отговори
1111 преди 12 години
еееее писна ми да работя за предизборни кампании да плащам водата и тока на ***
138
0
 
7
 
! Отговори
аз преди 12 години
Абе тва ВиК няма ли някой булдозер и да тръгва из махалата, който не плаща и го изселват.
137
1
 
17
 
! Отговори
до Българин преди 12 години
Чудиш се защо се е стигнало до натрупването на тази сума ли? Ами много просто БСП и ДПС си пазят електората. На всички избори им дават кебапчета и бира и им обещават да живеят без да плащат вода и ток. И сега когато някой се опита да им спре вода или ток те се надигат зашото так им е обещано, а и пак са надъхвани от разните си там лидери. Е това е българия и всичките ДЕМОКРАТИЧНИ И СОЦИАЛНИ (социалистически) правителства. Всъщност те и преди това не са си плащали, но в Работническо дело не пише
136
0
 
23
 
! Отговори
Наш преди 12 години
Че *** няма да платят - това е факт.Но че ние БЪЛГАРИТЕ плащаме и за тях.Не знаете ли, че техните сметки /както и за неплатен ток/ се включват в цената на водата.Измислят какви ли не причини за повишаване на цените.Но никой не ни казва истината.А ТЯ Е - В ЦЕНАТА НА ВОДА,ЕЛ.ЕНЕРГИЯ СЕ ВКЛЮЧВАТ ВСИЧКИ НЕПЛАТЕНИ СМЕТКИ.
135
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде на бас, че няма да съберат и два лева!
134
0
 
25
 
! Отговори
Били хлапето преди 12 години
Дискреминация на Българите в България. Хубава Родина слаба Държава. До там стигнахме заради тея кърлежи дето ни пият и от парламента и от гетата
133
0
 
37
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 12 години
ИНТЕГРАЦИЯТА НА *** Е ГЕНОЦИТ СПРЯМО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД. В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ИМА СВЕТЛО БЪДЕЩЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ ДОКАТО ИМА *** ТОВА Е ФАКТ А ИНТЕГРАЦИЯТА САМО ВЛОШАВА НЕЩАТА.
132
0
 
37
 
! Отговори
Българин преди 12 години
А защо се е допуснало да се натрупат такива задължения ?!?Като нямали пари и имущество - каторжен труд - като роби да работят, докато не си покрият задълженията !!! И да им се спре водата !!!
131
0
 
16
 
! Отговори
а ве, преди 12 години
*** са като гърците - всички им дават кредити, па посли немогат да ги връщат.ми нищо на кредит. Първо плаща, после ток, вода и тн. Като в англииски хотел без звездички.Имаш крава - пиеш млеко...
130
3
 
12
 
! Отговори
a3 преди 12 години
Този човек който е дал отрицатeлна оценка на коментар Номер 113 е *** който влиза от краден компютър и краде интернет. Ей *** на място *** !!!
129
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който не внася нито лев в държавната хазна, не трябва да има право на социални помощи!!!!!
128
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудя се как още не са се сетили да им построят и жилища. Като на тия във Филиповци....
127
0
 
15
 
! Отговори
Стайко преди 12 години
До 94 вие освен да рушите и да се въдите като зараза друго неможетж.*** сте вие ако ги нямаше организацийките които ви защитават щяхме лесно да ви оправим
126
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мисля, че съвсем разумно ще бъде ако подходим както в Китай - за семейства, които нямат препитание, възможности да гледат деца или лоши социално -битови условия да имат по 1 дете. Тогава напрактика ще може държавата да поеме интеграцията на младото *** поколение и данъкоплатеца ще си отдъхне малко.Не може да живеят в кашон със сателит и да се плодят ежегодно(че и по 2 пъти). Една *** 1 дете, това все пак е решение,а го има като модел за регулация и в друга страна-икономическа сила.
125
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Казват Монополска му работа да живеее "МОНОПОЛА ООД"
124
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ай ко са оправдавате писна ми от вас всеки месец да ви плашаме токове води а вие а седите и да правите по 100 *** и после да ми ревее нямаме пари да ядем ще ядете *** на изпаднлите германци ама те нали са прости и вие им казвате ПАРАТА В РЪКАТ *** В *** ! само за това ставате за нищо повече *** такава
123
0
 
4
 
! Отговори
Джуджето преди 12 години
Ямбол - е градът. Ямбол - е стилът! :)Хахахахахахахахаха