Роми дължат близо 2 милиона за вода в Ямбол

ВиК дружеството събира сумите по съдебен път
Обновена: 15 юли 2011 12:55 | 15 юли 2011 12:55,
145
Роми дължат близо 2 милиона за вода в Ямбол
Снимка: Архив Булфото

Близо 1 800 000 лева за вода дължат живеещите в ромската махала в Ямбол на местното ВиК. Отделно  над 200 000 лева са задълженията на местни бизнесмени.

Общата сума на задълженията към ямболската водоснабдителна фирма е 4 300 000 лева. Затова от дружеството прибягват до събиране на задълженията по съдебен път. Преди това обаче на длъжниците се изпращат писмо-покана за доброволно плащане.

След това се дава възможност за погасяване на задълженията чрез разсрочване за определен период.

Ако и това не помогне, служителите на ВиК спират водата на длъжника, а дължимите суми се събират по съдебен ред.

Само през последния месец чрез съдебни искове във водопроводното дружество в Ямбол са постъпили над 600 000 лева.

Проблемът при събирането на задълженията от ромите обаче остават – повечето от тях реално нямат имущество, което да бъде взето за покриване на дължимите суми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
9
 
! Отговори
до 60 преди 12 години
Пеци догодина брат-тва е ЕДИНСТВЕНОТО РЕШЕНИЕначе си прав-10% от заплатата за вода,30 % за ток,20% за парно,10% данъци,10% здравни и удръжки,храна- 60% Ба* м** му колко % треа да е тая заплатка бреееГоворя за заплата 1000 лева в случая-докъде стига-ми до 15 на месеца
61
0
 
15
 
! Отговори
от БГ преди 12 години
Как ще плащат вода или ток та те имат ПРАВА в тази държава! Отвсякъде говорят че трябва да им се спазват правата вижте как и по сайтовете им спазват правата не били *** , *** , бълхи , въшки и т.н. ами трябва да им викаме РОМИ . А това са си скапани *** , миризливи *** , мръсни бълхи където за нищо не стават !
60
1
 
15
 
! Отговори
Киртак преди 12 години
В България *** имат много повече права от българите и много по- малко задължения. В този ред на мисли искам да кажа, че нашата държава е ***, защото ни управляват етнически българи, но с манталитет на катунари.
59
7
 
3
 
! Отговори
Ромски Мангал преди 12 години
Абе, не ме занимавайте с глупости
58
0
 
17
 
! Отговори
Пеци налъма преди 12 години
Никога българите няма да живеят добре защото колкото и да се трудят, парите няма да им стигат, цените в БГ са нереални, а средни /това значи, че българина плаща и заради ***/. Българите намаляват, *** се увеличават, затова тока, водата, влака, данъците, здравеопазването и много други тепърва ще са все нагоре. Като спасение препоръчвам терминал 2 на летище София.
57
0
 
11
 
! Отговори
РУСЕ преди 12 години
Входът ни дължи 102 лева за обща вода и утре ни я спират.Така, макар и да сме си платили собствената вода,заради няколко тариката ще сме на сухо.
56
2
 
5
 
! Отговори
до 50 преди 12 години
Вече го правиш драга...:(Казах вече,къде се е чуло и видяло за апартамент 100 лева за вода за 2 месеца,че и за 3 да е айде?!?!?!Спомням си навремето плащахме по 15 лева на ГОДИНА за 3 етажна къща?!?!?!Кое е поскъпнало,петрола ли?или въглищата с кито я произвеждат?И нищо не можеш да направиш--плащаш и траеш тва ер :(*((((Догодина се изнасям в една Северна държава дето не се плаща вода :) и се кефя от фактаЗадължително са да ми кажат псевдо ПАТРИОТИТЕ че ще чистя ***
55
0
 
1
 
! Отговори
отвратена преди 12 години
Браво на 45-ти коментар ........ !
54
5
 
1
 
! Отговори
Демир преди 12 години
Са ромале пучела,бубамаро сонце ничелее,девла девла ***,сае рома камера.
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ги накарат да копат и да работят, ама няма политическа воля, нали после няма да има кой да гласува за ***, които ни управляват. Има си законови механизми и да ги спрат да раждат като луди и да започнат да работят, но на нашите управници не им изнася!
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И сега, ако в Ямбол получите по-високи сметки за вода, поне ще знаете защо! Че то си е ясно, кой ще плати. Определено няма да е ***. :-((
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да им се отнеме правото да гласуват .Те живеят на наш гръб и всички сме свидетели,че никак не живеят зле!
50
7
 
3
 
! Отговори
МАНГО ДЖЕРИ преди 12 години
НИКОГА НЕ СЪМ ПЕСТЯЛ И НЯМА ДА ПЕСТЯ!КОЙТО ИМ ПАРИ - ДА ПЛАЩА!
49
0
 
6
 
! Отговори
BAI MANGAUUUUUUUUUUU преди 12 години
няма такава държава - честно
48
1
 
12
 
! Отговори
отвратена преди 12 години
Нямам желание да плащам вода и ток заради *** които не плащат и заради тях ние БГ плащаме високи цени и ще продължим да плащаме вода и ток на ***
47
2
 
1
 
! Отговори
Хасо преди 12 години
до 42Аааа, недей така ромале, недей с езика на омразата?
46
1
 
1
 
! Отговори
jgmudi преди 12 години
това, което казвате не е вярно, няма да ви спрат водата, просто защото водомера е в апартамента Ви. Някой ако знае кога я спират /смисъл след колко месеца/ да сподели, че ми е интересно.
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ги плати Ахмед Доган-той защитава правата им и кради-нека сега да плаща!!!Да поканят Цветелин Кънчев и Янко станев-те източват бюджета от над десет години с фондациите си!!!
44
0
 
12
 
! Отговори
! преди 12 години
Да бъдат заставени по съдебен път да работят до изплащане на дължимите суми.Да копаят там канали ли,да положат труд ,а заработените суми да се внесат по сметки на ВиК!Така да се процедира с всички *** ,които са длъжници!
43
0
 
19
 
! Отговори
М.У. преди 12 години
абе какъв съдебен път бее, то ако се стигне до съд трябва всеки един *** има за какво да го затворят. Да им спрат водата, да им спрат тока и социалките и да ги карат да бачкат всичките без пари докато си избият каквото са крали досега. Мръсни ***!