Правец тържествува, чества 100 г. на Тато

Първанов и Борисов също са поканени на празненствата
Обновена: 7 сеп 2011 10:47 | 7 сеп 2011 07:00,
839

Портрет на Тодор Живков от Златю Бояджиев. Снимка: Булфото

 

Изчистен и постегнат, Правец ще посрещне днес всички, които искат да отпразнуват 100-годишнината от рождението на първия държавен и партиен ръководител на социалистическа България – Тодор Живков.

В града ще бъде открит нов бронзов бюст паметник на другаря Живков – част от тържественото отбелязване на юбилея, организирано от Инициативен комитет.

В него членуват бивши и настоящи партийни величия – като Георги Йорданов (министър на културата по времето на Живков) и Георги Стоичков ( бивш министър на транспорта, след това министър на строителството).

В инициативния комитет са и членове на БСП Евгени Узунов, Антон Кутев, д-р Евгени Кандиларов, доц. д-р Искра Баева и Жени Захариева.

Сред организаторите е и Областният управител на София - област Красимир Живков, бивш кмет на Правец.

Естествено, присъстват и дейци от града - Димитър Найденов, о.р. генерал Бончо Бончев и Христо Василев. Сред тях е и името на бизнесмена Румен Гунински.

На тържествата са поканени президентът Георги Първанов и премиерът Бойко Борисов.

Историческият музей в града ще представи подаръци и фотоси от срещите на бившия Първи с чуждестранни лидери, събирани в продължение на 33 г. 

Изящните предмети вече са били представяни в различни градове от страната. Посетителите ще могат да видят и известното „Седло за камила“, подарено на Живков от либийския лидер Муамар Кадафи.

Освен това преди дни директорът на музея Татяна Борисова обяви, че премиерът Борисов се е съгласил да им предостави безвъзмездно цялата колекция от дарове на бившия Първи.

Следобед при паметника на Живков, открит преди 10 г., с разрешението на военния министър Аню Ангелов, представителния ансамбъл на Българската армия ще изнесе концерт. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


839
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
12
 
! Отговори
До 34 преди 12 години
Не мога да се съглася с мнението ти за унищожаване на нацията...Намери статистика с колко се е увеличило населението ни през годините на неговото управление.И смея да те уверя че прираста не се дължеше само на *** братя...
34
1
 
20
 
! Отговори
байЮрдан преди 12 години
Абе незнам какъв е бил Тато,дали лош,дали добър?Но вече 21години сегашните "демократи" крадът и разграбва сътвореното от него!
33
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
о глупав народе осъзнай се защото винаги ще живееш в беднотия и робство.
32
1
 
8
 
! Отговори
лика прилика преди 12 години
По стремежа към власт и опиянение от нея - и двамата са си лика прилика, като два стръка иглика (не два гербера, защото герберите биват червени, оранжеви, ***-жълти като вождовете им). Само, че за разлика от патрона си - "доктор" Борисов освен, че е "много по-образован", има много по-нисък личен морал и е изключително по-алчен и безскрупулен. Да не забравяме също, че Т.Ж. никога не е бил проста улична мутра за разлика от "последователя" си...
31
4
 
18
 
! Отговори
Аничка преди 12 години
Защо някои хора мразят Живков? Защото той пазише българския народ, природа и бе патриот. Сегашните са продажници и когато се сетят за Живков им става съвестно, че той е бил патриот, а те са грабители, но на тях не им харесва да се чувстват съвестно и подсъзнателно трансформират това неприятно усещане в омраза. Това е механизвмът на омразата към този доблестен човек.
30
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само българите честват поробването си и славят поробителите си, пример:паметника на "съветската армия", окупирала България и честването на Тодор Живков, диктатор участвал в унищожаването на нацията. Питам се, защо не издигнем паметник и на турците? Те също са ни поробили и са ни владяли по-дълго от диктатора Живков и комунистическите предатели. Но дори турците не са ни предлагали като подарък за разлика от комунистите, начело с Тодор Живков, които предложиха България на СССР като 16 република.
29
7
 
25
 
! Отговори
Аничка преди 12 години
Приказки против Жвков само показват безочието, безсрамието на някои хора. Над българският народ се извършва от 20 години геноцид, топим се като нация, а сега искат и с шистов газ да унищожат и природата ни. Но патриотизмът и плюенето са две различни неща. Тези тук са от плювачите.
28
11
 
15
 
! Отговори
Не плачете ! преди 12 години
Рано тази сутрин започнахте да плачите за Т. Живков. Не плачете, той е жив, даже ни е премиер.Колкото до оригинала (Т. Живков), вечна да му е паметта и когато говорим за него шапки долу и на колене! Няма какво да го усукваме, това е положението уважаеми комунисти и фашисти.
27
9
 
19
 
! Отговори
Йово преди 12 години
Голям полетик прекаа СССР с петрола те ни го даваха ефтино а ние го изнасахме за Арабския свят скъпо, Кой сега полетик ще се осмели да направи такова нещо например със САЩ, няма такъв всичките сега са страхливи марионетки.
26
5
 
5
 
! Отговори
Цонев преди 12 години
До: До 15 - Цонев Винаги гласувам за Костов..така, че за Борисов не ме засягаш, но се сетих една разлика между тях...Единия е *** диктатор управлявал десетилетия и назначен на мястото си, а Борисов е *** премиер избран демократично...
25
18
 
10
 
! Отговори
SAUER преди 12 години
След като комунистите *** идват на влас присвояват всичко което родатя ми е спечелила със труд . Така е със хиляди българи. Партизани- обирджии и крадци ,по мандри ,кошари,пощи.. . Пълни разбойници. Най- страхливите и мързеливите тръгват по баирите да обират,защото ума им не стига за друго. Жалко ,че Германия не успя. Ако беше спечелила тези *** сега щяха да са утайката на обществото ,ако не и екзекутирани като *** . Сегашните комунисти са същите *** като техните дядовци и бащи.
24
5
 
9
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
не го е построил живков а народа та да може сегашните дерибеи да го откраднат.долу герб и бсп.
23
6
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
мутрата боко отново ни поруга.безсрамници са тези от герб.*** докато крадат и безчинстват над народа те си крадат на воля и само празнуват и то какво.ето затова европейците ни тикат в пета глуха.герб=бсп и най-лошо и най -лошо на тоталитарния живков
22
4
 
22
 
! Отговори
ЧЕНГЕ преди 12 години
ВСИЧКИ СЕГАШНИ ПОЛИТИЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО НЕ МОГАТ НИКОГА ДА СИ МЕРЯТП..ТЕ С ТОДОР ЖИВКОВ !!!!
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде,почваме в стил: Оххх,бай Тошо, с тебе лошооо,без тебе още по-лошооо." Днес кой е поканен за оплаквач:) Май като гледам целият български народ:) Истината е,че беше хитър.Имаше вродена дарба за това-да омайва населението,да пуска слухове,да се шегува със себе си...Ама и днес има кой да прави същото,с тази разлика,че всичко направено от него не само не беше поддържано,ами направо РАЗГРАБЕНО! Но вече няма на кого да вярваме до безпаметност-и ние захитряхме.Сегашните на живо оплакваме:)
20
8
 
20
 
! Отговори
Аничка преди 12 години
Големите "патриоти", които плюят по този достоен човек, къде изчезнахте като попитах за това какво ще правим съсъ замърсяването от шистовия газ? Не патриоти, а пълни предатели сте, така че за Тодор живков не смейте да кажете лошо.
19
14
 
21
 
! Отговори
Др. Тодор ЖИВКОВ преди 12 години
Уважаеми другарки и другари! Продължавам да припомням некои мои съображиниа. Това, дето е сега Фейсбук, ние го направииме още по мое време. Казваше се "Снимка в папка". Секи българин даваше по 4 снимки, когато си вадеще паспорт. Една от тех отиваше за да му направим "Фейсбук". Там, освен лични данни, се записваше кво е казъл, къде го е казъл и други прояви на свободомислие.На по-активните бързо им "смачквахме фейса" и изчезваха "безследно" от земята, но запазвахме "бука" им в Държавна сигурност.
18
5
 
16
 
! Отговори
До 15 - Цонев преди 12 години
Цонев, слушах речи на Т. Живков и на доц. Борисов. Двамата имат една и съща стилистика. Намирам разлика само във възрастта им и в походките им. Единият от тях е роден през 1911 г. и не се клати с ръце в джобовете, а другият е роден през 1959 и ходи като намазан пехливанин с ръце в джобовете. Гледай внимателно и ще съгласиш с това което съм написал.
17
11
 
28
 
! Отговори
Ивка преди 12 години
Вечна признателност, човекът, който наистина мислеше за народа, човекът, който практически показа загриженост към българските майки и деца.
16
7
 
48
 
! Отговори
михайловград преди 12 години
Това което ние построихме, други не могат даже да боядисат- Тодор Живков