Откриха тялото на удавения в Марица мъж

Трупът е открит на 2 км. от мястото, където е потънал
Обновена: 12 сеп 2011 15:43 | 12 сеп 2011 15:24,
2
Откриха тялото на удавения в Марица мъж
Снимка: Dnes.bg

След тридневно издирване спасителите от Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" - Хасково откриха във водите на река Марица трупа на 53-годишния Йордан Димитров от димитровградското село Великан.

Dnes.bg припомня, че инцидентът е станал в петък вечерта. Йордан Димитров отишъл на гости на братовчед си Костадин Илиев от село Ябълково. За по-напряко прекосил река Марица.

„Като дойде в къщи разказа, че е минал през реката. Разказа, че дори блузата си не е успял да измокри", обясни Костадин Илиев.

След едночасови гости Йордан Димитров решил да си тръгва. Братовчед му се опитал да го спре, като го поканил да пренощува у тях, но 53-годишният мъж не се съгласил. Тогава Костадин тръгнал да изпрати Йордан до реката.

Малко след като влязъл във водата 53-годишният мъж потънал.

"Влязох, но течението носи", обясни Костадин Илиев. Той направил два опита да спаси братовчед си, но било много тъмно и нищо не се виждало. Излязъл на брега и започнал да вика, но без успех. Върнал се в селото и се обадил на телефон 112. Спасителите веднага се отзовали на сигнала.

Още по темата

Издирването на Йордан Димитров продължи и през уикенда. В спасителната операция се включили водолази от Пловдив и Кърджали. Малко преди обяд днес Йордан Димитров бил намерен на около 2 километра западно от мястото, където потънал.

53-годишният мъж е пенсиониран миньор. Има съпруга и двама сина. Занимавал се със земеделие и пчеларство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: удавникрека Марица
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
9
 
33
 
! Отговори
Добреее преди 12 години
*** селянина див