Светът: Етническото напрежение в България нараства

Реакцията на международните медии за ситуацията у нас
Обновена: 27 сеп 2011 23:45 | 27 сеп 2011 23:44,
422
Светът: Етническото напрежение в България нараства
Снимка: Архив, Булфото

Етническото напрежение в България нараства. Това обобщение правят повечето от световните агенции в своите информации за инцидента в Катуница и за последвалите протести в страната. Според експерти неочакваното повторно излизане на повърхността на етническото напрежение в България отразява недоволството от корупцията и нетолерантността към ромското и турското малцинство, посочва Франс прес.

Етническото напрежение в България нараства след инцидента, отбелязва Асошиейтед прес. Ройтерс определя вълненията като последното от поредица смущения тази година - включително сблъсъци с мюсюлмани и залагане на бомби пред клубове на опозиционни партии - в най-бедната страна членка на Европейския съюз, която се мъчи да се възстанови от дълбока рецесия. Според анализатори, пише агенцията, сблъсъците в Катуница са резултат от липсата на правосъдие, която притеснява както българите, така и ромите.

Расистките протести на младежи срещу ромите в България се разрастват, посочва ДПА. Телевизия Евронюз съобщава  на своя сайт за масови протести срещу ромското малцинство в страната след убийството на българин.

Етнически напрежения помрачават президентските избори в България, гласи заглавие на материал по темата, поместен на сайта Юрактив (EurActive). Медията посочва, че вчерашното посещение в Брюксел на кандидата за президент на управляващата партия ГЕРБ Росен Плевнелиев е останало в сянката на събитията в България, допълва БТА.

Повечето наблюдатели са на мнение, че въпреки етническите измерения на проблема, главната причина за него е безнаказаността, на която се радват силните хора в България независимо от своя етнически произход, отбелязва Юрактив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още по темата: Българиямедии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тъкмо светът ще си затвърди мнението за нас
18
4
 
46
 
! Отговори
4 4 4 преди 12 години
РАЗХОДИХ СЕ ТАЗИ НОЩ В СОФИЯ ПО УЛИЦИТЕ И ОТИДОХ ДО ПАРЛАМЕНТА ЗА ДА ВИДЯ С ОЧИТЕ СИ КОЛКО СА ГОЛЕМИ СТРАХОВЕТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ.ИСКАМ ДА ВИ КАЖА Българи големи сам им страховете.Но видях и друго млади хора излезли и опитващи се да нашравят нещо,но чух и нещо друго.НЯМА КОИ ДА НИ ВОДИ НЯМАМЕ ЛИДЕРИ ,ОРАТОРИ.И ОЩЕ НЕЩО, УСЪЗНАХ ХОРАТА КОИТО МОГАТ ДА ПРОМЕНЯТ НЕЩАТА СА ТЕЗИ НАД 25 ДО 50 ГОДИШНИТЕ,КЪДЕ СА ТЕ ,НЯМАШЕ ГИ,ЗАЩО ЛИ.ПРОСТО,НЯМА АЛТЕРНАТИВА.А АКО ВИ Я ДАМ ЩЕ ИЗЛЕЗЕТЕ ЛИ НА УЛИЦАТА.
17
1
 
41
 
! Отговори
tony scout преди 12 години
Получихме заплаха от високо ниво в лицето на велев, получихме заплаха по национална телевизия от *** -който каза че ще ни търпи още максимум 2 седмици, видяхме че и тази година поисканите от *** - узаконяване на незаконно построени КЪЩИ, смяна на изтекли лични карти, за да гласуват, и целогодишни помощи, це изпълняват моментално от имащите власт общински наместници ВВВ. ако не излиза напишете в търсене- кремиковци
16
2
 
17
 
! Отговори
ДО 15 преди 12 години
НЕ,ПО ЛОШО...КРЪВОПИЙЦИ
15
9
 
7
 
! Отговори
до 11 преди 12 години
а какво са извънземни ли?
14
3
 
64
 
! Отговори
а сега на къде преди 12 години
Лъснаха им задниците пред света! Навсякъде има корупция но това тук при нас минава всички граници. Оголяха ни задниците от всякакви кражби а за 22 години един осъден няма!!!... нека сега се обясняват за шенген и всякакви п.тки май.и. Приятни избори на всички политически ***!
13
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
виновен няма,да влезе убития,как така запорират запрати за 2 бона неплатено парно,а на ***,не му търсят доходите,и както каза пловдивския прокурор,не е плащал никакви данъци?кой е виновен,пак ли опозицията?ами расисти ще ставаме,90 процента от битовите престъпления и кражби ги праят ***,къде е мвр?
12
4
 
48
 
! Отговори
АЗ МРАЗЯ БТВ,А ТИ??? преди 12 години
УТРЕ БОКО ТИКВАТА СВИКВА ЗАКОННОТО МЕШЕРЕ В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ЗАЕДНО С АГЕНТ ГОЦЕ
11
5
 
44
 
! Отговори
nosar4e преди 12 години
расизам-раса.не знаех *** да са раса?
10
1
 
49
 
! Отговори
... преди 12 години
много добра статия...точно проблема е в безнаказаността...на Българина му писна силните хора да са недосегаеми и да си правят както си искат...независимо дали са Българи,***,Турци...но и *** проблем все повече почва да е усеща в България...а бе нещата хич не са добре...тая държава просто не знам...дали въобще има такава...има дъражави с конкретни проблеми...но в България нищо не е наред всичко е едно голямо ***...
9
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** от мешерето каза:-Цар Киро пере парите от наркотици на държавата
8
3
 
75
 
! Отговори
... преди 12 години
Отдавна в България думите"тече прокурорска проверка" не значи нищо!Много се изнервям когато слушам някой политик как убеждава хората да не се подават на провокации и как полицията и съдът щели да си свършат работата...Аз от както се помня не съм видял резултати от работата на тези ***.А и не познавам човек,който да не е имал проблеми с ***.Колкото и тъжно да е това,което се случва....-радвам се че хората се събудиха.
7
2
 
39
 
! Отговори
Istinata преди 12 години
Ako nad *** nqmashe politicheski chadur i ako ne bqha vseq4eski tolerirani sprqmo ostanalite grajdani, nikoi nqmashe da protestira sega !!!
6
13
 
9
 
! Отговори
ББ преди 12 години
Няма такова нещо, Аз казах, че случаят е криминален!
5
19
 
57
 
! Отговори
СМЪРТ ЗА ЦИГАНИТЕ преди 12 години
МОЯТА БОРБА Е ДА НЯМА СМЕСЕНИ БРАКОВЕДА ИМА ЗАКОНИ ЗА ВСИЧКИДА СЕ ИЗГРАДЯТ ГЕТА СЪС СТЕНИ ВИСОКИ ПОНЕ 5 МЕТРАДА ИМА СПЕЦИАЛНИ ВОЙСКИ КОИТО ДА СЛЕДЯТ ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕДСАМО ТОГАВА МОГА ДА СЪМ ТОЛЕРАНТЕН
4
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аве Плевнята изръшка Европата бе - не съ натича..... за заповеди ли фърча до там мойто момче ?Както винаги чуждите медии дават точен анализ на ситуацията :- липса на правосъдие - за разлика от оня небръснатия гладен прокурор дето не мисли така- дълбока рецесия - за разлика от Фдянкув дет иска да учи Европа вече- безнаказаност - за разлика от Боке и Цвърницку дет твърдят че изловили всичкото престъпление и вече може да закриваме полицията
3
36
 
15
 
! Отговори
protestirat zle преди 12 години
protestyt ne e adekvaten. stana rasistki.gerb ne sa vinovni,problemite sa ot 20 godini
2
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Веднъж вече казах: "Нека да изкараме камионите(тип газова камера) от музеите на Холокоста"!
1
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Юрактив са прави!