Катуница не се отказва. Отново излиза на мирен протест

Местните питат защо още няма обвинени за прегазения Ангел
17 окт 2011 17:30,
78
Катуница не се отказва. Отново излиза на мирен протест
Една от къщите на Кирил Рашков, която бе опожарена след протестите в Катуница миналия месец. Снимка: Архив: Булфото

Нов протест организират жителите на пловдивското село Катуница, в което на 23 септември бе убит 19-годишният Ангел Петров, а ден по-късно по време на шествие към имотите на Цар Киро почина и 17-годишният му приятел – Павел.

Тази вечер хората ще излязат на мирно шествие от центъра на селото до лобните места на двете момчета. Въпреки че са повдигнати обвинения срещу шофьора, който прегази 19-годишното момче, местните смятат, че това не е достатъчно.

"Искаме да знаем защо още не са повдигнати обвинения за убийството на Ангел на близки на Кирил Рашков и ще бъде ли той наказан заради откритото оръжие в един от имотите му", коментира пред Dnes.bg Стоян Тютюнаров, който ще е един от участниците в шествието.

Още по темата

Хората не са изненадани, че в петък бяха открити оръжия и боеприпаси в тайник на таванското помещение в къщата, където е живял покойният син на Цар Киро – Иван.

Жителите на Катуница се притесняват, че трагичната смърт на двете момчета и последвалите събития ще се забравят и ще се размият във времето. Местните се опасяват, че Кирил Рашков отново няма да бъде осъден.

Снощи с мирно бдение хората от Катуница блокираха главния път за Пловдив.

Междувременно в ареста продължават да лежат Цар Киро и внукът му Кирил, обвинени в отправяне на заплахи към близките на убития Ангел. В ареста е и шофьорът, обвинен за прегазването на момчето в Катуница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Надежда преди 12 години
Направените коментари до сега само показват колко сме разединени българите.Апатия,несигурност,недоверие и още много други неща ни пречат.Много от управляващите го използват.
68
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не разбирам какво се оплаквате от правителството, може би защото ви заставиха да спазвате малко от малко законите ли и има малко повече контрол от преди. Цар Киро е в държавата от много време и е извън закона също не от вчера и сега, когато се предприе нещо пак сте недоволни комунисти мръсни. Искате да си грабите, правите каквото искате и мързелувате и пак да взимате пари. Напълно подкрепян строежа на магистрали, плащам данъци и искам да карам по хубави пътища, а не да си чупя колата в дупки.
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 72:Кое му е "успешното" на това правителство? По високите цени на всичко ли?Или може би по-високата безработица? Или прагър на бедността?Или средният доход на едно семейство ли?Или може би сметката ти за вода/ток/парно?Това правителство ТРЯБВА да си ходи.
66
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 72:Може и да умират ежедневно хора от катастрофи, само че това в Катуница не беше катастрофа а предумишлено убийство след ЗАКАНА за убийство.
65
18
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
Добре и какво искат тези надъханяци от Катуница? Да ни изхвърлят от ЕС , да ни обявят за нацисти и да изпаднем в изолация това ли искате? Значи сега за едно убийство цяла война да стане, ми то от катастрофи всеки ден умират 2-3 младежа , против това що не протестирате? Айде дайте да провалим най-успешното правителство от 20 години насам , баси ***.
64
0
 
12
 
! Отговори
СърФист преди 12 години
След събитията съм абсолютно убеден, че ГЕРБ поддържат *** и мутренската олигархия. Как да гласувам за Плевнелиев след като той е представител на този режим.
63
0
 
20
 
! Отговори
Стига оправдания преди 12 години
НАП, МВР, ДАНС се ослушват, за да минат изборите. цецо е обещал на цар киро закрила, като си прави сметката след изборите да го излъже, а *** да гласуват за тях. В моя град *** квартал е целия син и във всяка къща има плакат и/или дори билборд. Гнус ме е, че се "помотват" проверките за да минат изборите. Нали всичко е на софтуер - има недвижими имоти, МПС-та, обявени доходи - за тези неща дали са платени данъците би трябвало да го кажат за 10 секунди, а управляващите се "ослушват"!!!
62
7
 
4
 
! Отговори
Джурналист преди 12 години
Сите *** - на мегдана.
61
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на Катуница,само с протести и натиск може да се накарат продажните институции да заработят.Друг начин няма-доказано е.
60
27
 
3
 
! Отговори
Гост67 преди 12 години
Стига с вашите глупости за някаква Катуница важни са САМО изборите и нашата пълна победа на ГЕРБ ! Аман от нещастници.
59
1
 
13
 
! Отговори
Samo minavam преди 12 години
Не съм сигурен,но мисля,че Достоевски казваше,за едни свои герои,Не съм сигурен,дали в църква ще влезнат или селото ще подпалят.Политиците си мислят,че всичко ще отшуми и политолозите им пригласят.Лицемерите от ЕС и те доидоха да ударят едно рамо на Боко.Горкият тои,само за магистрали бълнува.Болно ми е,но единственият изход на тези хора,не е ли да си подпалят селото,може да звуча краино,но го казах,болно ми е.
58
13
 
1
 
! Отговори
Пфу преди 12 години
*** *** екстремисти......!
57
6
 
3
 
! Отговори
amimi2 преди 12 години
43 ГО КАЗВА ПРАВИЛНО,до тук не може да се стигне само от Бойко,помислете кой е виновен преди него.
56
0
 
25
 
! Отговори
Яшо преди 12 години
Е то се видя- има осъден- един младеж за виртуално "престъпление"....А за истинските убийства ги задържат( НЕ АрЕСТУВАТ!); т.е. ги пазят от линч.Ама няма ка- обещали са гласове..пък после кой ли ще помни какво е било...Ех, памет къса бългаска....
55
1
 
18
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Еее те пък сякаш не знаят каква е процедурата в Бг., първо ще има дълго разследване ,ще има обвинени ,но осъдени няма да има ,както стана с виновниците за т.нар. "възродителен процес",когато бяха убити невинни турци ,в това число старци ,жени и деца ! Впрочем тези могат и да ги осъдят ,нали са *** , както осъдиха на смърт вербуваните от Доган и ДС атентатори ,които дори не подозираха ,че Доган играе по свирката на ДС !Странни неща се случват в "демократична" България !
54
1
 
7
 
! Отговори
dedo преди 12 години
Браво !
53
3
 
24
 
! Отговори
gtf преди 12 години
тва е герп - както винаги изчакват нещата да се оправят сами - неспособни на сериозно политическо или държавническо решение. Най-тъжното е това, че всичките ни управляващи са един дол дренки, броят се на пръсти истинските патриоти и родолюбци. Само тва е решението - по улиците !до 52 - ей гербер,никой не е длъжен с нещо на ***, че да се оправдават, как арменците могат, как турците могат, как всички могат само *** - не ...все някой трябва да им помага !
52
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съгласна съм, че трябва дя протестираме срещу неравеснтвото на някой пред закона, но не съм съгласно, партии и престъпници да организират подстрекатели, които да превръщат протестите в палежи и грабежи, защото от тези действия печелят само политиците от БСП, РЗС, Атака и мафиоти като Трактора и Гоце, а реално и българите и *** губим, защото нас ни нарочиха за терористи, е няма решение на *** проблем, защото парите за тях се крадат от Евророма и неправителствени организации.
51
0
 
7
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Няма и да има нищо сериозно!
50
0
 
14
 
! Отговори
gesha 54 преди 12 години
Надявам се, че пишеш всичко това с най-добри намерения. Грешиш само в едно - българинът мълчи и търпи до време. Като преценявам ситуацията, стигам до извода, че едни други хора би трябвало да се страхуват - онези които разчитат на наглостта си, на закрилата на някои недомислени правозащитници и на лопатите и тоягите си.Спомни си:Полицията пази по улиците на гетата им, а те,вместо да се приберат,се ежат навън,не се сещат,че така най-лесно би се промъкнал в махалата им злодей,напр. да заложи взрив