6 деца, изоставени в Несебър, ровели по кофите боси и голи

Няколко дни децата, сред които и 3-годишно, обикаляли безпризорни
Обновена: 26 окт 2011 17:02 | 26 окт 2011 14:42,
48
6 деца, изоставени в Несебър, ровели по кофите боси и голи
Снимка: Reuters

Шест деца на възраст от 3 до 10 години са намерени изоставени в Несебър.

Дни наред малчуганите са обикаляли морския град в окаяно състояние – боси и почти без дрехи, хранели се от кофите за боклук и нощували където намерят.

Децата са намерени през нощта на 22 срещу 23 октомври в района на пощата в Несебър, съобщиха от областната дирекция на МВР-Бургас. Общото им здравословно състояние е определено като добро, без видими наранявания, но от полицията коментират, че малчуганите са били изгладнели и в окаян вид.
 
След разговори с децата станало ясно, че пет от тях, сред които и 3-годишното, са братя и сестри от село Градец. Шестото захвърлено дете е от Малко Търново.

Майките им – 34-годишната Минка Христова от Градец и Мария Горбакова от Малко Търново, ги изоставили в Несебър на 19 октомври.

От полицията предполагат, че вероятно става дума за катуни, които пребивават в областта, и при някоя акция по разгонването им жените са зарязали децата си, за да се преместят от едно място на друго.

„Говорим за фрапиращ случай на родителска безотговорност“, коментира говорителят на бургаската дирекция на МВР пред Dnes.bg.

От полицията признават, че са безсилни, защото най-често при подобни случаи родителите се връщат след време и взимат децата си, а малчуганите продължават да живеят в мизерни условия.

Двете майки са обявени за издирване, но към момента са в неизвестност.

Първоначално децата са поставени под полицейска закрила поради факта, че са останали без надзор и има непосредствена опасност за здравето им.

Сега двете най-малки са отведени в дом за временно настаняване в Средец, а другите четири момчета и момичета са в дом в Ямбол.

Материалите по случая са изпратени на Несебърска районна прокуратура с мнение за образуване на досъдебни производства срещу майките за изоставяне и неполагане на достатъчно родителски грижи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво пречи децата да се изиемат от социалните служби и да се настанят доживот в домове училища и тн а майките да идат в затвора за 20 години заедно с бащите заради очевидно изоставяне на децата си ??? *** в тая държава пълно но много малко имат идея какво трябва да се направи
47
0
 
4
 
! Отговори
gali преди 12 години
DO 32-Kak da si vzemem po edno *** u doma i da izkupem kato nie bulgarite po edno dete si imame i iznemogvame.mnogo malko sa tia deto se navivat za vtoro osobenno takiva s krediti do jivot.za tova i se pazim a *** rajdat na porazia.te decata ne sa vinovni.vinovni sa ni zakonite.triabva sled vtoroto da im rejat trubite i da ne mogat da rajdat mamka im ***.samo kolko mnooogo pari 6te se spestiat ot pomo6ti i zdraveopazvane.
46
0
 
6
 
! Отговори
Bubbles преди 12 години
Аз като казвам че няма по тъпо същество от човека, всички ми викат че това били глупости.Човека е най *** животно на тая планета, единственото което само върви срещу себе си и единственото способно да навреди на тези от своя вид.Продължавайте да вярвате че сме най умните същества на тая планета.
45
1
 
14
 
! Отговори
ПЕПА преди 12 години
МНОГО ЧЕСТО ГЛЕДАМ АНИМАЛ ПЛАНЕТ И ДРУГИ ПОДОБНИ КАНАЛИ, ЕЙ ХОРА НЯМА ТАКАВА ПОРОДА ЖИВОТНИ ДЕТО ДА СИ ОСТАВЯТ ПОКОЛЕНИЕТО ,БОРЯТ СЕ ДО СМЪРТ ДА СИ СПАСЯТ МАЛКИТЕ,А ТИЯ МНОГО ИМ Е ДА ГИ НАРЕЧЕШ ЖИВОТНИ!!!!!
44
0
 
3
 
! Отговори
до 43 преди 12 години
до 43. Не е 42, но аргумента ти е точно ***. С др думи не струва.
43
6
 
7
 
! Отговори
БАШ-ЦИГАНИН преди 12 години
42 БГДа ти кажа аз, защо сте бедни, защото сте прости'.
42
1
 
23
 
! Отговори
BG преди 12 години
Kолко пари ни струват ***? По груби изчисления за година даваме над 10 милиарда лева, за да издържаме тези ***. Това включва загубите от неплащане на данъци и осигуровки, всички видове помощи, болничното им лечение, разнасянето на болести, щетите от безбройните кражби (на всичко що видят) и покриването им, разходи за следствия и дела, престоя им в затвора, гледането на изоставените им деца, неплащането на ток и вода, програмите за интеграция, делата в Страсбург и т.н. Ето защо сме бедни...
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
що пък правителството да ги осиновява? Имаме си специален Български хелзингски комитет за целта. Кънев например може начаса да ги осинови и шестте
40
5
 
7
 
! Отговори
емигрант преди 12 години
Да ги осинови правителството.Или партията да започне да ги изняся зад граница за валута.Те се развъждат като кучетата и няма изгледи броят им да се намали.*** дал господ,връщаме се към прабългарите за съжаление.Многодетие,коне,кучета,кражби,все прабългарски навици
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
35 e много ясно че са *** човешки *** е това
38
0
 
7
 
! Отговори
Д.С. преди 12 години
Така започна и с бездомните кучета и сега не можем да си решим пролемите.Закони и всеки да ги спазва,ако не затвор ,не може да се живее без дисциплина и отговорност ,говорите за страх,аз се страхувам,че 20 години никой не помисли за живота на хората в тази държава,само далавери ,далавери и кой да е най-най и по-най с далаверите,така беше с всички правителства,президенти и народни предстванители е тежко ще ти е наследството Бойко,дано да успееш да преобърнеш този свет и да успееш да го подредиш.
37
1
 
24
 
! Отговори
Митко преди 12 години
Директно да ги дават за осиновяване на чужденци.
36
3
 
10
 
! Отговори
KRITIK преди 12 години
NESEBAR E NAI BOGATATA OBSTINA V BALGARIA!KOFITE IM SA PALNI S HRANA!
35
2
 
5
 
! Отговори
Tony преди 12 години
e tiya sa *** sigurno
34
20
 
9
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Не са виновни ***. Те просто нямат избор.Ха сега да се намери някой, който да отрече, че българите ги отхвърлят навсякъде!Знаете ли как работи *** в Кипър, Италия, Гърция?Идете и вижте!!
33
3
 
25
 
! Отговори
LoL преди 12 години
Хранете и обличайте ***, защото с този прогрес след 20 години само те ще Ви останат тук господа партийци. Ама тогава ще поискате и някой данъци да Ви плаща. Да видим как ще стане. Преди повече от 10 години на пожар Ви предупреди EU, че всички лекари ше избягат от тук. Това вече е факт. Сега пренебрегвайте *** проблем и след 10 години ще умрете от глад и вие покрай тях. Повечето разумни българи се спасиха от бутафорията Чалгария. След 20 години като умрат и родителите им, няма кой да налее и една стотинка повече от чужбина у нас...
32
14
 
6
 
! Отговори
БАШ-ЦИГАНИН преди 12 години
Аз, предлагам всеки българин да си вземе по едно *** у дома.... да си го изкъпе, ваксинира и след това дресира. :D
31
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес.бг и преди съм го предлагала това, но пак ще го направя. Вземете направете една рубрика "*** свят" или "***" и всички новини от този сорт ги слагайте там, че поне да не си губим времето да четем за поредното "геройство" на тия ***, а сега не винаги можеш да разбререш от заглавието и трябва да прочетеш цялата статия за да разбереш, че *** или Айше били направили поредната простотия, вместо за тия 5 мин. да свършиш нещо полезно.
30
2
 
37
 
! Отговори
Mina преди 12 години
Не са виновни децата...на тях им е най-тежко :(Никой неможе да избира родителите си..
29
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вероятно става дума за катуни... това обяснява всичко! На *** му писнало от чаветата и решил да ги остави на собствената им съдба. Класика в жанра! И после ми разправяйте, че тия не са маймуни! То едно животно няма да изостави малките си така!