Подмененият вот в Плевенско?

СДС: камера е заснела безобразията в село Бохот
Обновена: 8 ное 2011 15:32 | 8 ное 2011 15:32,
133
Подмененият вот в Плевенско?
Снимка: Булфото

Ръководството на СДС представи на пресконференция в централата си хора, които твърдят, че са видели как се подменят бюлетини на изборите в плевенското село Бохот.

За случая съобщи председателят на СДС Мартин Димитров в деня след втория тур на изборите. Тогава той разказа, че камера е запечатала как представители на ГЕРБ подменят бюлетини в местното училище. Записът вече е в прокуратурата.

Днес Илияна Иванова, която е застъпник на Найден Зеленогорски в селото, разказа, че е видяла как една от жените, член на СИК, е подменяла бюлетините за кмет на община и на селото на гласоподавател, докато той пуска в урната бюлетината си за президент.

Още по темата

"Подадоха му едната бюлетина за президент да пусне в урната, а другите две бяха подменени с бюлетини, които са на бюрото пред нея. Това се повтори и с една госпожа. В следващия момент сигнализирах на председателката на комисията, която прекрати гласуването за определено време и намери в купчините празни бюлетини една маркирана с №2. А в чорапа на жената, която подпечатваше бюлетините, беше открита още една", добави Иванова.

Кандидатите за общински съветници Ралица Иванова и Христо Таслаков пък са гледали записа от камерата в училищната стая, на който според тях се вижда как се подменят бюлетините.

Таслаков посочи, че камерата е била поставена в ъгъла зад секционната комисия и от записа ясно се виждало как жената, подпечатваща бюлетините, ги подменяла.

"Искаме касиране на изборите, твърдим, че във всички секции са правени фалшификации и манипулации", каза на свой ред неуспелият кандидат на сините за Плевен Найден Зеленогорски.

"Този механизъм не е разработен от жениците от Бохот, представителките на ГЕРБ, а на много по-високо ниво и е използван в цялата страна", твърди той.

Според Зеленогорски в Плевенско е било необходимо да се подменят само по три бюлетини в секция, за да победи кандидатът на ГЕРБ.

"Ако не беше тази подмяна, щях да спечеля убедително", каза Зеленогорски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
opa
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
opa opa
124
0
 
0
 
! Отговори
opa преди 12 години
opa
123
3
 
2
 
! Отговори
:)) преди 12 години
Всички мамеха и купуваха като за последно на тези избори, но просто тия от ГЕРБ ги хванаха. Инъче аз не помня последните 15-20 години да е имало честен вот.Така че няма какво да се лъжем. Какво ще спечелят БСП от касирането на вота... отговор ще вземат парче от баницата с европарите :). Българина няма да стане по-богат, даже напротив защото всички ние ще платим новите избори Х милиона на вятъра.
122
6
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Такава загуба боли най-много. Зеленогорски знае какво изпуска.На него му остава само да се жалва. Ами ако в други секции пък неговите хора са правили така. Не усеща ли че времето му изтече. 12 години му стигат.
121
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
днешните използват същите номера като даскалите си живковисти.
120
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да разбера, защо когато ГЕРБ подменят бюлетини това трябва да е добре?Кое му е добрето?Какво хубаво има в това Премиера да си избере магарето, и да не го интересува дали на другите това им харесва?Лош матерял-хубаво, болен в ръцете на хирург-айде, ама не ме прави на *** г-н Премиер!
119
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не пиши глупости за гърците, защото няма такава реч. Това е една глупост от един глупав сайт
118
2
 
1
 
! Отговори
поля до 113 преди 12 години
Смръдливите гърци имат нужда от мотивация и празни речи. Ние сме им добре дошли. Тяхното достойнство се крепи на интереса на Европа, и тяхната криза е предизвикана от арогантност и мързел. Ние може да нямаме достойнство в техните очи, но каквото и да имаме и както и да живеем, никой не ни е помогнал, никой не ни е дундуркал. Бих искала Европа да ги остави с маслините им и дрешките с пайети да се самоиздържат, докато политицте им изцеждат и последната капка мляко от майките им. За да видя тогава
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То народонаселението е свикнало да краде....и си назначава най-успелите крадци възхитено на най-големите постове. И искат да са като тях или поне до тях та да крадът повече. Даже не можете да си представите за какво крадене става въпрос. Всички навсякъде по всяко време. Само че разликата между назе и мургавелките е, че ние си крадем държавата, пък мургавелките - и от нас и то нагло и по много. И е някак си неприятно рийш. Само че ние като крадем викаме че си взимаме щото ни трябва.
116
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ срещу БСП ! Двата клана на столетницата са влезли в смъртоносна хватка,но знаят защо- заради власт и много, много евро пари! А електоратът дори няма какво да духа. И супата свърши.
115
1
 
3
 
! Отговори
народа преди 12 години
Войната между лидера на БСП Сергей Станишев и връщащият се в партията бивш водач Георги Първанов взе първата си жертва.Днес симпатизиращият на президента и главен редактор на в. Дума Ивелин Николов е бил уволнен. Причината за крайната мярка е отсъствието на комуникация между издателя и член на червеното ръководство Николай Малинов, съобщи mediapool.Главният редактор се предлага от Националния съвет на партията, но според Търговския регистър се уволнява еднолично от издателя. Малинов вече е информирал ръководството на партията за рокадите.Според запознати издателят ще поеме лично шефството на червения орган до избирането на нов ръководител.Малинов е сред хората на Станишев, а Николов е верен на Първанов, припомнят социалисти. Уволненият главен редактор дори се присъедини към президентското движение АБВ още при учредяването му.Войната между Станишев и Първанов на тепиха на Дума започна още през пролетта, когато Николов временно не беше допуснат в кабинета си. Това стана след като във вестника се появи коментар срещу Станишев, подписан с псевдоним, зад който червените заподозряха, че е самият Първанов.
114
6
 
10
 
! Отговори
УСИН преди 12 години
Сранджа ще те съдя за авторско право. -Майтап бе Уили,радвам се ,че това което съм писъл преди години,все още се помни.А гербавите не само ги псувам ами вече това от псувните го превръщам в дела.Гербаво крадливо продажно предателско племе,изборите подтвърдиха обичта на народа към вас-1690000,дупедавци и *** гласуваха за ***,болшинството българи все пак са нормални хора.,,Та мойте песни все ще се четът..
113
4
 
24
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Ние комунистите се делим на Живковисти, боковисти и несретници като мен. И нека, когато някой каже комунист да бъде така добър да казва какъв комунист е. Да и във момента комунистите крадът, ,,,Боковистите '' Цвъцко и Андрюшата са комунисти - ,,Боковисти'', ама Боко пък е Живковист, а крадят и Живковистите. А комунистите несретници, като мен и некои други, си чешат езиците из форумите. Аз поне псувам всички наред, а те само *** ли ***.
112
10
 
29
 
! Отговори
1111 преди 12 години
Реч на гръцкия премиер Георгиус Папандреу:"Кое е по-страшно Гръцката криза или Българската стабилност?! Нима искате да живеете като в лунно бунище защото точно на това прилича България с нейните дупки и ***, разхвърляни навсякъде от претендиращите за по-висока интелигентност българи? Нима искате децата ви да пушат, пият и вземат наркотици под зоркия поглед на полицията? Това ли искате? Аз знам, че ние винаги сме били по-цивилизована нация от нашите северни съседи и винаги сме успявали да се обединим в трудни моменти. Затова и сега съм убеден, че в този труден момент ще застанем един до друг, ще прежалим трийсетте процента от допълнителните възнаграждения, които получаваме и след няколко години, ще можем отново да се наредим сред страните с най-добър жизнен стандарт, докато българите ще си останат на положението в което са и сега. Защото нашата нация е изградена на основите на православната вяра и християнските добродетели, а българите са учени атеисти, сменящи на всеки четири години политическото си верую. Но намират ли там там спасение? Нека да се стегнем и да не позволим нашата младеж да напусне страната, така както българите напускат своята? И ще видите, че след 50 години, ние все още ще сме тука, а за българите ...ощеще се носят само легенди. Аз много се смях, когато разбрах, че управляващите в България плашат народа си, че щели да стигнат до нашето положение ако не вземат мерки! Та те нашето ниво могат само да го сънуват! Жалко за българите, че се оставят така лесно да ги манипулират, за да могат да ги грабят безпрепятствено! Но това си е техен проблем. Нека ние да решим нашите, пък те да се утешават, че не са ни стигнали. Кое е по-страшно Гръцката криза или Българската стабилност?!"
111
2
 
12
 
! Отговори
Леле преди 12 години
Браво амиго, бих казал, че имаш най-изтънчения речник, в много отношения сходен с този на вожда и учителя "Боко Тиквата".Айде остани си със здраве, а можеш и да ме попсуваш, защото нали си умен пък и издържаш двама пенсионери, двама *** и двама неграмотници, досущ като теб.
110
0
 
14
 
! Отговори
Меди преди 12 години
купуването и продаването на гласове е престъпление и се наказва от закона. аз моя затова го дадох под наем
109
4
 
30
 
! Отговори
Бойко преди 12 години
Аре една измама тук,друга там така печеля аз изборите ве.Иначе кой нормален ще гласува за мен и моята партия ГЕРБ-трябва да е пиян ,дрогиран или комбинация от двете.
108
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо тука се пyбликува снимка на бюлетина от изборите , като изрично беше забранено ползването на фотоапарати и снимане с GSM !!!!!Тези ли които най-нагло нарушават закона сега са първите радетели за касиране на изборите ?Аман от комунистически номера !!!!!!!!!!!!!
107
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП могат да касират изборите , ако осъдят ГЕРБ за плагиатство. Купуването и манипулирането на избори е с патент на БСП , СДС и ДПС.