Борисов отложи матурите и изпитите за седмокласници в Перник за 29 май

"Строителството в общи линии учудващо добре издържа"
23 май 2012 06:43, Елка Василева
122
Борисов отложи матурите и изпитите за седмокласници в Перник за 29 май
Отложиха матурите в Перник. Снимка: архив, Булфото

Матурите и изпитите за седмокласниците за област Перник ще се проведат не днес, а на 29 май. Това е било решено късно снощи при посещение в Перник на премиера Бойко Борисов.

Заедно с Борисов Перник посетиха и вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на образованието Сергей Игнатов.

На среща в кабинета на областния управител в 22,30 часа е обсъдена темата за зрелостните изпити и изпитите за седмокласниците, които бяха насрочени за 23 май, поради притесненията на родителите дали децата им ще бъдат пълноценни, за да се явят днес на изпити, след преживяното силно земетресение от предишната нощ с магнитуд 5,8.

Стигнало се е до съгласие изпитите в областта да се проведат следващия вторник, 29 май. Регионалният инспекторат по образованието в Перник ще има задължението да направи необходимата организация.

Днешният 23 май е неучебен ден на територията на област Перник, До 07.00 часа днес остава в сила бедственото положение на територията на общината, обявено със заповед на областния управител Иво Петров.

Работата по описване и анализиране на щетите, причинени от земетресенията в Перник, ще продължи и днес.

Премиерът Бойко Борисов се срещна с хора в центъра на Перник, които бяха избрали да останат в колите си и да не се прибират по домовете си, заради страха от силното земетресение и последвалите вторични трусове предишната нощ.

След срещата в Перник премиерът замина за с. Витановци, където бе посрещнат от множество хора. Да се молим на Господ да се размине, като няма жертви, всичко друго ще го оправим, обеща министър-председателят. Той се ангажира да бъдат отпуснати толкова средства, колкото е необходимо, по данни на комисиите.

Борисов изрази надежда да се изпълнят прогнозите на сеизмолозите за стихване на трусовете, но заяви, че не може да подвежда хората да се приберат в домовете си, защото е "Божа работа".

Където има трудно подвижни възрастни хора, екипи ще отидат на място да оценят щетите. Сергей Игнатов ще разреши днес на детските градини да съберат повече деца, съобщи още премиерът.

Строителството в общи линии учудващо добре издържа, коментира Борисов. Той уточни, че язовирните стени никъде не са пострадали от земетресението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
11
 
! Отговори
ЗАГЛАВИЕТО ДА СЕ ЧЕ преди 11 години
Бойко Борисов отложи трусовете в Перник заради матурите...
60
9
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Жалко, че това земетресение не стана два дни по-рано и епицентърът му да беше НДК... - то и без земетресение едни дрОгарки изпопадаха от трибуната и си счупиха крадливите ръце... - а преди това ги бяха нахапали и кучетата...
59
1
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Btv се преименова на BorisovTV
58
5
 
4
 
! Отговори
СЛАВИ,ЦВЕТКАВ,ДИКОВ преди 11 години
ЦВЕТАНОВ И БОРИСОВ СА ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО !
57
5
 
4
 
! Отговори
КОМПАНИЯ СЛАВИ,ДИКОВ преди 11 години
ЦВЕТАНОВ И БОЙКО СА ВИНОВНИ ЗА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО
56
1
 
18
 
! Отговори
a преди 11 години
Мисля, че решенията за матурите се вземат от Просветното министерство, а не от Бойко Борисов. Стига с този култ към личността.
55
12
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Не е вярно, че всички земетресения не могат да се предсказват... - обзалагам се, че след година и половина ще има земетресение със сила 7.9 по скалата на Рихтер... - с епицентър "Позитано" 20...
54
4
 
19
 
! Отговори
до Кукуранджата преди 11 години
Странджа, май само ти остана да подкрепяш Герб :))
53
1
 
2
 
! Отговори
БАН прогнози преди 11 години
Прогнозната сила на удара по т.нар. Маришки шев, сеизмичният разлом по р.Марица била най-потенциално опасното място за трус.България е една от най-опасните земетръсни зони, защото Алпийско - Средиземноморският - Трансазиатски сеизмичен пояс минава през нашата страна, твърди в. "Всеки ден". Това е едната от двете главни зони на Земята, към които са привързани земетръсните огнища.Земетресения със сила 7 по скалата на Рихтер били повече от очаквани в България. Най-мощните трусове на територията на нашата страна са свързани именно с тази степен, пише още ежедневникът. Прогнозната сила на удара по т.нар. Маришки шев, сеизмичният разлом по р.Марица била най-потенциално опасното място за трус. От 1928 г. насам не е имало голямо земетресение в този район, а т.нар. разтоварващи трусове са много малко, предупреждавали сеизмолози. Информацията, че БАН чака 7 по Рихтер в София била съобщена от сеизмолози още на 4 май; подобна констатация се съдържала и в доклад, поискан от Столична община от БАН.
52
17
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Ако Борисов пусне мед и масло по чешмите *** пак ще ревнат... - уууууу, спря водата на народа...
51
2
 
17
 
! Отговори
varg преди 11 години
Аве дойде ви на крака снощи във Витановци.Що не го посрещнахте с колове и лопати мама ми проста да ***.Докога ще търпите тоя геноцид!!!
50
5
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Понякога си изпускам нервите но това е заради силната дрога която ни дават от младежкото движение на ГЕРБ!
Нашият Кръстник Бойко е владее вече всички канали, и ни зарежда с много чиста дрога но понякога прекалявам и не се усещам!
Ние от младежкото ГЕРБ имаме пълномощия от Цветанов и Борисов да пребиваме всеки който не е съгласен с нас и говори и пише против ГЕРБ! Власта е в нас и сме недосегаеми!
49
5
 
19
 
! Отговори
ГЕРБ заплашва БТВ преди 11 години
ГЕРБ заплашва и плаща на БТВ солидна сума от пари за да правят реклама на Боко Тиквата и мафиотската организация ГРОБ!ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, ЧЕ ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ ПРОТИВ НАРКОТРАФИКАНТА БОРИСОВ СЕ ТРИЯТ!ПО БТВ СЕ ПРАВИ МАСИРАНА РЕКЛАМА НА ГЕРБ!НЕ ГЛЕДАЙТЕ ПОВЕЧЕ ТАЗИ ТЕЛЕВИЗИЯ!БТВ МАНИПУЛИРА ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ!Бойко Борисов и Цветан Цветанов са се обаждали и за заплашвали екипа на bTV със закриване!Всички коментари против ГЕРБ се трият а по bTV тече масирана реклама на ГЕРБ!НЕ ГЛЕДАЙТЕ ТАЗИ ПРОДАЖНА ТУРСКА МЕДИА bTV!ХОРА РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ В САЙТА НА bTV ЗА ДА СЕ ИЗГАВРИМ С МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ!
48
2
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Каквото и да направи или не направи Бойко той си остава ***!!!
47
2
 
14
 
! Отговори
Бягайте! преди 11 години
Хора,бягайте от тази страна,това явно не се търпи.Как издържате не знам.Това ако бяха някакви чужденци до сега милиони пъти да са вдигнали революция и да има кръвоприлития.Не знам как търпите тоя Геноцид? Това да работиш за 400 лв на месец е чисто самоубийство и Мазохизъм!Ако все още има млади учени в България (университетите и БАН), лекари или умни деца спечелили олимпиади и т.н., напуснете държавата незабавно. Тук в която и да е западна държава или в САЩ ще бъдете най-уважаваните хора. Това в което се инвестира най-много е науката и умните хора. Търсят се лекари, биолози, химици, физици и особено в областа на приложните науки и нанотехнологиите. Тук във всяка акдемия, институт или университет, най-ниската заплата с която ще започнете първия месец ако имате докторска степен е 2500-3000 до 7000 евро (да не говорим ако участвате в проекти). За професори заплатите започват ит 7000 до около 15 000 (за ръководители на големи проекти). Дори да имате семейства, тръгвайте с тях! Не се оставяйте да се гаврят с вас и да ви подхвърлят трохи по-малки от на чистака! Как е възможно в 21 век млади учени да живеят в *** и да си дават знанията и възможностите на тези гнусни комунистически ***. Вие сте бъдещето на човечеството. Вие сте технологичния и духовен прогрес. Давайте тези знания и възможности на Западния свят. Нека това племе се затрие само от лицето на Земята. Ако имате възможност, веднага заминавйте за САЩ или Западна Европа. Тия глупости "България над всичко", България за българите" и прочее са абсолютно безсмислени. България е такава мизерна страна, която за нищо не става. Новата комунистическа власт на ГЕРБ е подложила на невиждан геноцид интелигенцията, учените, хората на изкуството Терорът е по-голям от този при Сталин и Хитлер. На почит са само мутри, милиционери, спортни *** Всеки УМЕН в България направи така и сега там са останали само Комунисти, *** и заблудени "Патриоти", на които им харесва да живеят в такава мизерна Държава като България, в която Управлява МАФИЯТА, чрез поставени политически партии! Държави като *** и Гърция, които залагат само на туризъм и история (кавичките са за ***) са обречени на мизерия! Това, кото прави една държава развита са технологиите...
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Странджа - вземи един Аулин от Софарма , работодателя на ГЕРБ и си лягай !!!
45
9
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
49ДрОгарю, пак се изказваш неподготвен... - знаеш, че обръчите от фирми при тройната ламя, които се възползваха от лобирани, безконкурсни, държави поръчки и съществуваха единствено, защото цоцаха от държавата - "фалираха" - ясно е, че те не могат да съществуват в нормална конкурентна среда... - ако ти си част от тях - разбирам те!!!...Коя нормална фирма ще даде хонорар от милион и половина за хидромелиоративна услуга на един доктор по философия.... - фирма, която цоца държавата нали...
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е това пък ще доведе до друга несправедливост. на 29-ти естествено ще трябва да има друти теми и така ще бъдат в неравностойно положение тези, които са минали на 22-ри и тези на 29-ти
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА СТРАНДЖАТА СА МУ СВЪРШИЛИ ЛЕКАРСТВАТА ОТ ПСИХИАТЪРА ! БРАТО, ОТИВАЙ НА ЧЕТВЪРТИ КИЛОМЕТЪР, ЗАЩОТО ДНЕС ЩЕ ТИ БЪДЕ ТРУДЕН ДЕНЯ !
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Странджата не спо като премиера Борисов - сън не ги хваща !!!