Последен шанс за митница "Свиленград"

Поставят митническата администрация под тримесечен мониторинг
8 юни 2012 15:45,
31
Последен шанс за митница "Свиленград"
Ирена Узунова. Снимка: архив Булфото

Митница "Свиленград" няма да бъде закрита, съобщи днес Областният управител на Хасково Ирена Узунова, упълномощена да съобщи решението на министъра на финансите Симеон Дянков.

Още по темата

През следващите 3 месеца служителите на митницата ще бъдат поставени под сериозен мониторинг, който ще констатира компетенциите и професионализма при изпълнение на задължения на работещите там.

"Държавата, Министерството на финансите и Агенция "Митници" ще включат допълнителен ресурс за обучение на всички служители на митницата, които отново ще бъдат тествани", допълни Узунова.

По думите й през последната седмица са водени няколко разговора с шефа на агенция "Митници" Ваньо Танов и финансовият министър Симеон Дянков с цел да се съхранят работните места.

Според кмета на Свиленград и председателя на местния Общински съвет ако митническа администрация бъде закрита, ще бъдат засегнати около 120 семейства.

"Това е последен шанс за Митница "Свиленград", обясни Ирена Узунова. Тя призова администрацията да работи на европейско ниво, за да може хората да докажат, че митницата не е само място за корупционни практики.

Dnes.bg припомня, че преди малко повече от седмица на теста за лоялност 17% от общо 270-те служители са се провалили, а други 40% са признали, че са получавали или прикривали подкупи, и са правили нарушения. Именно тези тестове поставиха под въпрос съществуването на Митница "Свиленград".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
za edin den ot krajbi i reket tia si vzimat po edna zaplata otgore i to dnevno.ima li beden mitnichar s po malko ot 3 kata kashta i tri skriti pod zemiata .tolkova sa korympirani i prodajni i alchni i nagli.edva li tozi tanov shte napravi neshto zashtoto e straxliv a i moje da si zagybi glavata.
26
0
 
6
 
! Отговори
bg преди 11 години
Значи не стига , че са корумпирани и няма да има уволнени , ами и ще даваме пари за допълнителното им обучение - да се научат по-добре как да рекетират без да ги хванат.Ей Дянков, ще съсипеш хубавата ни държава. Няма ли някой горе да го махне тоя.
25
0
 
2
 
! Отговори
Krum преди 11 години
tova e nechuvana v sveta brutalna bg perverzia i maroderstvo ! na dokazani kradtzi i na lajtzi da glasuvat pak doverie i da gi ostavyat da rabotyat na sastite mesta!vse edno da kradat ot banka ili zlatarski magazin bglevove i pak da gi ostavyat na sastata rabota!na vsichki kradlivi mitnichari barzo shut v gaza! i snimkite i imenata im da stanat publichno dostoyanie kato na djebchiite!!!!!!svetkavichni uvolnenia!samo bg voinitzi ot bg armia da rabotyat po bg granitzi s chesti smeni!!!!!
24
2
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Работата ще се оправи,като уволнят всички настоящи служители и назначат нови,като на всеки 2 седмици новите служители се подалагат на детектор на лъжата дали извършват злоупотреби и дали вземат рушвети!
23
0
 
4
 
! Отговори
minahot tam?:) преди 11 години
няма нужда да остават или да ги сменят всичко ще бъде на 100% прозрачно когато се въведат скенерите,какви са тези *** истории да останат,да хващат мотиките и да си копат нивите . граничарите са като *** там прости и винаги готови за бой.ако ги оставят значи държавата *** от тези корупционнни схеми нали така ?:)
22
0
 
6
 
! Отговори
на снимката.... преди 11 години
...поглед за ----БОНУС!
21
1
 
6
 
! Отговори
НЯМА 5--4 преди 11 години
ЗАКРИВАНЕ И ТОВА Е !
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе както се казваше в един велик виц навремето, като не върви бизнеса в един публичен дом, сменят к..те и потръгва... не се споменаваше нищо за шанс след шанс
19
1
 
9
 
! Отговори
кунг-фу паяк преди 11 години
"водени няколко разговора с шефа на агенция "Митници" Ваньо Танов и финансовият министър Симеон Дянков с цел да се съхранят работните места"ОК, нека съхраняват работните места, но за други работници. Тези корумпираните да ги уволняват веднага.
18
1
 
8
 
! Отговори
Митничарчето преди 11 години
Там дето е текло, пак ще тече :)
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този последен шанс май продължава 23 години
16
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проблема е не дали да се затвори митницата , а да се смени ПЕРСОНАЛА!Корумпирания персонал!"Със стари *** нов бардак не се прави!"А явно брадвата на ГЕРБ не сече два пъти на едно място!Явно правителството застава зад корупцията!"Браво" на ГЕРБ!
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гледах новините по БТВ за митницата в Свилен град и теста им на митничарите..само как се усети и видя корупцията та сред митничарите..открито признание на почти всички..и безсилието на държавата спрямо митничарите..и сега четем за 2 шанс???? уволнения до последният човек НЕЗАБАВНО..и подмяната с нови хора..това е пътя
14
0
 
4
 
! Отговори
killer преди 11 години
Жокер за разследващи журналисти (не че в РъБъ има такива, де): да се провери в каква точно атмосфера са проведени тези тестове. Втори жокер: къде са тестовете, демек колко хора са виждали резултатите и дали тестваните са запознати с тях. Имате жокерите. Действайте, другари "журналисти". Или липсва кураж?
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
смешна държавица сме .... шенген, да го духа бойко-лъжеца
12
2
 
7
 
! Отговори
torro преди 11 години
Що не вземе някой качествен човек с име да напише нещо - писна ми от анонимни хамелиони , които пишат в чата само за спорта . Напълно подкрепям .... в неговото предложение - хване ли се някой на корумпиран митничар конфискация на имущество , без право на държавна работа и ефективна присъда . Не слагайте всички под един знаменател - почтени хора има ДОРИ и там .
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
....................., а митницата във Видин я закрихте? Е.ати двойния аршин, е.ати управляващите?
10
1
 
7
 
! Отговори
11 преди 11 години
Поредният голям смях и абсурд в абсурдистан.
9
2
 
11
 
! Отговори
... преди 11 години
Сега пичове от министерсвата да ви обесня нещо! Значи на митницата коа не градеш и не вземаш пари, те самите митничари там ше те пречукат! Единствения начин да се намали това нещо е да се каже хване л исе някой с пари даже било и 1 лев. се конфискуеа всичко негово, че и на жена му, родата му било то братовчеди балдъзи и прочие до 9-то коляно 50 години напред, няма право да работи за държавата и за съответния човек по бързата процедура 15 - 20 годинки строг тъмничен! Няма да ги спре но все пак!!!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и за кво беше цялата пушилка всъщност ? да се отчитат нагоре, вместо тук там по личните джобове ли ?