Бивш агент на ЦРУ: Разчитайте на себе си за атентатора в Бургас!

Това е игра на службите, тя е различна от истинско полицейско разследване, твърди Беър
Обновена: 19 авг 2012 15:45 | 19 авг 2012 15:40,
224
Бивш агент на ЦРУ: Разчитайте на себе си за атентатора в Бургас!
Снимка: Reuters

България може да достигне до истинския изпълнител на терористичната бомбена атака на летището в Бургас само, ако разчита на собствените си ресурси. 

Това посъветва бившият агент на ЦРУ Робърт Беър, който е автор на книгата, послужила за сценария на наградения с "Оскар" филм "Сириана" (See No Evil).

Той е участвал в разработването на група на ваша територия през 90-те години на миналия век.

Пред bTV Беър заяви, че версията терористичният акт да е дело на „Хизбула" е реалистична. Тя обаче трябва да бъде доказана.

Още по темата

„Хизбулла“ оперира в България от средата на 80-те. Те имаха изградена организация в страната. Аз лично съм участвал в разработването на група на ваша територия през 90-те. Тогава българското правителство беше много притеснено от тези хора и техните намерения. Съвместните ни действия тогава бяха ефективни", коментира Беър.

Той разкрива още, че „Хизбулла" е имала мрежи из цяла Източна Европа", но не даде подробности по операцията.

„Бих ви казал всичко, ако можех. ЦРУ се страхуваше от лесното проникване на „Хизбула" в страни като България", диопълва американецът.

Според бившия агент на ЦРУ в разследването на атентата в Бургас има голям проблем.

„В Близкия Изток не можеш да се довериш напълно на хора, които активно са „в играта". Не можеш да отидеш в САЩ или в Израел и да питаш за Иран, защото няма да получиш обективен отговор. Просто защото и двете страни са решени да воюват с Иран", разяснява Беър.

Ако във Вашингтон са разполагали с неоспоримо доказателство срещу Иран, по един или друг въпрос, тази информация можела да не бъде споделена с Израел, ако в този момент все още САЩ не иска да атакува Иран.

„Това е игра на службите, която е много различна от истинско полицейско разследване. Ако разчитате само на тях, няма да стигнете до обективна и надеждна информация", завършва Беър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не ме плаши с тормоз и кризи, защото ние ще продължим да се борим с тях----------------------------Вече се борим 25 години,не е рунд не са два, докога
139
0
 
3
 
! Отговори
titooooooooooo преди 11 години
vyn amerikancite ot BALKANITE tova eeeeeeee mrysno pleme
138
0
 
5
 
! Отговори
Акъл море преди 11 години
Много добър съвет,но неизпълним.От много години българските служби работят самостоятелно без надзор от "съюзниците",само когато трябва да прикриват работещи за тях мафиоти.За всичко останало "съгласуват" със партньотите от ЕС и НАТО,т.е. правят каквото им се нареди.
137
1
 
4
 
! Отговори
баба ви от Кестрич преди 11 години
до 155Написаното от вас само потвърждава факта ,че старобългарския е един от най-древните езици.
136
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е игра на службите, ..." Значи службите са виновни.
135
9
 
3
 
! Отговори
до 146 преди 11 години
гръцкия трябва да е световен език --и англииски и руски...всички турци и вулгари трябва да знаят гръцки--писмено и говоримо.--Вулгарите нали говорите на гръцки. Когато гърците на живели на територията на Римската империя, римляните са ви наричали на латински вулгус, т.е. простонародни, хора, които се необразовани и не владеят латински.Не си знаеш историята, вулгус.
134
4
 
1
 
! Отговори
до 148 преди 11 години
Да не забравяме ,че българския/старобългарски/ е един от най-старите езици.--Кой език имаш предвид точно? Прабългарите са говорили ирански език, който не е запазен в БГ. Откак има България официалният език е славянски език, наречен български, на името на държавата България. Преди 5000 г. всички едропейци са говорили един език - протоиндоевропейски, от който се създават всички останали езици, вкл. славянските, иранските....
133
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
че герб не ги "бръснат за слива" е ясно, ама от това страда цяла България
132
0
 
7
 
! Отговори
До 23 преди 11 години
Новината за смъртта на нашия сънародник, без значение християнин или мюсюлманин, е преминала тихомълком само за някои. Лично аз усилено агитирах да преведеме малко пари на семейството, както и лично направих, а и още не е късно за това, разбира се за тези които могат и искат. Банковата сметка,открита от автобусната фирма още е налична и я има в нета. Тия 10 000 лева, дето ги даде бате Бойко са нищо. Дайте да събереме поне няколко по толкова,че един честен човек си отиде заради *** конспирация.
131
1
 
7
 
! Отговори
do 146 преди 11 години
Ей малака, свършва ви хубавото време през което цоцахте 30 години милиарди от ЕС и да въртите броениците и да лежите по гръб , докато ви слугуват бедни женици от източния блок.Ще се наложи Малака да побачкате вече, че ножчето опря до кокала.
130
1
 
2
 
! Отговори
До mlad6ito преди 11 години
Верно си останал с познанията за младши сержант!Орбитални средства за нападение се разработват още от 50-60-те години на миналия век! И СССР и САЩ имат успешни успешни функциониращи системи за "бомбардиране от орбита".Всъщност, всяка държава способна да изведе и приземи орбитален апарат, на практика разполага с космически средства за атака!
129
2
 
8
 
! Отговори
баба ви от Кестрич преди 11 години
до 146Да не забравяме ,че българския/старобългарски/ е един от най-старите езици. Освен нравите ,езика е нози който отделя един етнос от друг. Държа си на българския, чужд не искам !
128
0
 
11
 
! Отговори
Психиатрос преди 11 години
До ДЕМОКРАТОСЯ да си пиеш хапчетата..
127
24
 
1
 
! Отговори
ДЕМОКРАТОС преди 11 години
гръцкия трябва да е световен език --и англииски и руски...всички турци и вулгари трябва да знаят гръцки--писмено и говоримо.
126
7
 
8
 
! Отговори
НОВ СВЕТОВЕН РЕД преди 11 години
ВЕЧЕ НЕ ВИ ЛИ Е ЯСНО, ЗА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД, ЧОВЕКА СИ ГО КАЗВА: Не можеш да отидеш в САЩ или в Израел и да питаш за Иран, защото няма да получиш обективен отговор. Просто защото и двете страни са решени да воюват с Иран.АКО НЕ ВЯРВАТЕ ВСЕ ОЩЕ В НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД НА МОРГАН , РОКФЕЛЕР РОДШИЛД ФАМИЛИИТЕ , ЩЕ ПОВЯРВАТЕ КОГАТО СТАНЕ РЕД ДА ВЗЕМАТ ТЯЛОТО И ДУШАТА ВИ , НЕВЕРНИЦИ , *** РОБСКИ, АЛКОХОЛИЦИ...ДОСТА ТОРМОЗ И КРИЗИ ЩЕ ВИДИТЕ,АКО НЕ СЕ ОБЕДИНИТЕ С ИСТИНАТА, ЗАПОМНЕТЕ ТОВА
125
0
 
13
 
! Отговори
само в Бг преди 11 години
От политици и *** ----толкова в Бг !
124
1
 
24
 
! Отговори
азе преди 11 години
Във всички държавни институции в Бг има само ---"КАЛИНКИ",ТОВА СА ---КАДРИТЕ НА ПРЕХОДА !Това е резултатът !?
123
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Терористически операции на ЦРУ и Мосад вече и в България. Гарантирано от ГЕРБ ! А еврейна Младенов да продължава да поддържа разни "бунтовници" в Сирия който убиват цивилни граждани в бомбени атентати и после да гледаме мутрата Цветанов как най-нагло лъже българският народ че едното нямало нищо общо с другото.
122
2
 
5
 
! Отговори
до140 преди 11 години
Чи от де гънки кат са празни кратуни
121
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Великана Цв каза, че разследването ще продължи много години, тъй като НА ВСИЧКИ НЕ САМО ЧЕ ГЛАВИТЕ СА ПРАЗНИ, НО НЯМАТ ГЪНКИ ...