Бивш агент на ЦРУ: Разчитайте на себе си за атентатора в Бургас!

Това е игра на службите, тя е различна от истинско полицейско разследване, твърди Беър
Обновена: 19 авг 2012 15:45 | 19 авг 2012 15:40,
224
Бивш агент на ЦРУ: Разчитайте на себе си за атентатора в Бургас!
Снимка: Reuters

България може да достигне до истинския изпълнител на терористичната бомбена атака на летището в Бургас само, ако разчита на собствените си ресурси. 

Това посъветва бившият агент на ЦРУ Робърт Беър, който е автор на книгата, послужила за сценария на наградения с "Оскар" филм "Сириана" (See No Evil).

Той е участвал в разработването на група на ваша територия през 90-те години на миналия век.

Пред bTV Беър заяви, че версията терористичният акт да е дело на „Хизбула" е реалистична. Тя обаче трябва да бъде доказана.

Още по темата

„Хизбулла“ оперира в България от средата на 80-те. Те имаха изградена организация в страната. Аз лично съм участвал в разработването на група на ваша територия през 90-те. Тогава българското правителство беше много притеснено от тези хора и техните намерения. Съвместните ни действия тогава бяха ефективни", коментира Беър.

Той разкрива още, че „Хизбулла" е имала мрежи из цяла Източна Европа", но не даде подробности по операцията.

„Бих ви казал всичко, ако можех. ЦРУ се страхуваше от лесното проникване на „Хизбула" в страни като България", диопълва американецът.

Според бившия агент на ЦРУ в разследването на атентата в Бургас има голям проблем.

„В Близкия Изток не можеш да се довериш напълно на хора, които активно са „в играта". Не можеш да отидеш в САЩ или в Израел и да питаш за Иран, защото няма да получиш обективен отговор. Просто защото и двете страни са решени да воюват с Иран", разяснява Беър.

Ако във Вашингтон са разполагали с неоспоримо доказателство срещу Иран, по един или друг въпрос, тази информация можела да не бъде споделена с Израел, ако в този момент все още САЩ не иска да атакува Иран.

„Това е игра на службите, която е много различна от истинско полицейско разследване. Ако разчитате само на тях, няма да стигнете до обективна и надеждна информация", завършва Беър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
който има Хистъри, обаче със синьо кръгче, може да гледа след малко като свърши това предаване сета повотрението на епизода от снощи за Сталин Рузвелт и Чърчил и да прецени сам кой кого иска да жертва във войната . Чърчил е бил винаги против руснаците, последните месеци нарочно са бавели атаките над германците, дори е искал да се запази Германия и да не се атакува, точно щото е мразел руснаците и Германия щяла да му бъде от полза срещу тях. мрази също така и балканските народи и ги жертва лесно
99
1
 
6
 
! Отговори
До 101 преди 11 години
Отговорът е - руския! - Говорят го 175 милиона в Европа
98
0
 
3
 
! Отговори
до 98 преди 11 години
Май не можеш да четеш?!Ясно е написано, че гласуването за немския език в САЩ за официален е мит.През 1795 г. е изпратена петиция до конгреса от Аугуста, Вирджиния за публикуването на над 3000 закона на английски и немски език, но е било отхвърлено с 42 срещу 41 гласа. Това е послужило за основа на този мит.
97
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как да разчитаме на себе си,като вече нямаме разузнаване и контраразузнаване по американска заръка.И какво се прави,като всички знаят,че арабите плащат на нашите *** да приемат исляма и създават съмнителни ислямски секти?!
96
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Радвам се че правителството не се поддаде да повтаря като папагал думичките на америкаците и евреите, защото ако го беше направило, Балканите пак щяха да са "първопричината" за поредната нова световна война.
95
1
 
3
 
! Отговори
До 40, 45 преди 11 години
Всичко, Dnes.bg пишете за религиозните мохамедански празници, с такъв патос и любов, говори само едно, че Dnes.bg не е български, а турски информационен сайт за нас българите, чрез който вие си правите вашите статистически изследвания и от време на време пускате простотии за да ни обърквате. Предполагахме го и по други ваши изказвания, не официални, а така пробутани между другото.
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Америка сега няма да атакува Иран защото предстоят избори, а Израел само раздуват балона, въпреки че много израелци искат тази война за "да се свършело", но с кого ще се свърши един Господ знае. Малко е вероятно Иран да нападнат, но това което може да стане ако нито едните нито другите нападат Хизбула от Ливан, Хамас от Газа или Египтяните да се събудят и да се зачоплят с евреите.
93
3
 
7
 
! Отговори
подривна дейност преди 11 години
Беър лъже. От 20 години, особено, от както гнилият режим на пожарникаря е на власт, не е заловен нито един чужд шпионин, нито един терорист, нито един контрабандист, нито един религиозен фанатик, нито един търговец на оръжие. Точно обратното, те са поощрявани в антидържавната си подривна дейност от тогавашните правителства, а понастоящем от Цецо Лажецо, чрез бездействието им!
92
2
 
7
 
! Отговори
Цвичко Цветанов преди 11 години
Бивш агент на ЦРУ: Разчитайте на себе си за атентатора в Бургас!---------------------------А ние разчитаме на ЦРУ
91
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каквото и да коментираме истината е една : Благодарение на ГРОБ поставяме на карта бъдещето на нашите деца . Благодарение на ГРОБ се бутаме там , където не ни е мястото и където от нас нищо не зависи !
90
2
 
4
 
! Отговори
до 85 преди 11 години
немският щеше да езикът на Европа--Със сигурност. И сега немският е най-разпространения матерен език в Европа - 100 млн. души го говорят. За второ и трето място се борят френския и италианския с по около 75-80 млн. души, английският е чак на четвърто място - 60-64 млн. души.Новият световен език ще е някой от европейските езици, но кой - не се знае.
89
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какво стана с ПРО ? готов ли е щита ??
88
2
 
2
 
! Отговори
ДО 72 И 82 преди 11 години
ВИЕ НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ ТОВА Е ЦИТАТ. БЕГАЙТЕ ДА УЧИТЕ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
87
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тва коет одадоха като кадри по тв, мисля че е имало 2 взрива , защото по едно време започнаха да излизат светлинки- 4-5 една след друга все едно че някой стреля с автомат
86
1
 
1
 
! Отговори
до 90 преди 11 години
Не 5 гласаа 1на Фредерик Аугуст Мюленбер в Пенсилвания.
85
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
разкритията на този атентат ще излязат когато дойде момента да ни включат в играта . България ще стане плацдарм на войната да знаете
84
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дипломация, това е единственото оръжие което притежаваме . всичок друго е у коша . не знам дали Картофа го осъзнава. случихме на управници точно когато не трябва . да не стане така че да ни забърка в някой конфликт и след няколко месеца да дизертира и той като сирийския министър предстедател на някъде
83
1
 
4
 
! Отговори
до 90 преди 11 години
Нали знаеш,че когато са се създавали щатите ,не са достигнали 5 гласа за да бъде Немският език официален....Съдба...--Знам тази история, но е мит. Той се основава на искане на германци в един регион на Америка, официалните документи да бъдат публикувани на английски и немски език. Имало е гласуване на местния парламент, но някои от самите немци са галували против, той като са искали сънародните им по-бързо да се американизират.
82
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лошо разигран цирк на Мусад. Слаб експлозив който дори не е изпочупил стъклата на намиращите сена 2 метра от взриза автобуси!!Моменталното заличаване на следите от израелските служби със замитането на всичко останало след експлозията и вземането без разпит на основни свидетели.Нашите служби гледаха втрещени как евреите събират всичко след цирка си и го отнасят в Израил.ПИСНА НИ ДА БЪДЕМ ОБЛЪЧВАНИ С КАКВИ ЛИ НЕ ПРОСТОТИИ.БЪЛГАРИЯ ИМА ДРУГИ ПРОБЛЕМИ, МНОГО ПО ВАЖНИ ОТ ЕВРЕЙСКИТЕ.
81
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е ми щом развързват ръцете на нашите най доброто което могат да направят е да протакат нещата и да изчакват