Бивш агент на ЦРУ: Разчитайте на себе си за атентатора в Бургас!

Това е игра на службите, тя е различна от истинско полицейско разследване, твърди Беър
Обновена: 19 авг 2012 15:45 | 19 авг 2012 15:40,
224
Бивш агент на ЦРУ: Разчитайте на себе си за атентатора в Бургас!
Снимка: Reuters

България може да достигне до истинския изпълнител на терористичната бомбена атака на летището в Бургас само, ако разчита на собствените си ресурси. 

Това посъветва бившият агент на ЦРУ Робърт Беър, който е автор на книгата, послужила за сценария на наградения с "Оскар" филм "Сириана" (See No Evil).

Той е участвал в разработването на група на ваша територия през 90-те години на миналия век.

Пред bTV Беър заяви, че версията терористичният акт да е дело на „Хизбула" е реалистична. Тя обаче трябва да бъде доказана.

Още по темата

„Хизбулла“ оперира в България от средата на 80-те. Те имаха изградена организация в страната. Аз лично съм участвал в разработването на група на ваша територия през 90-те. Тогава българското правителство беше много притеснено от тези хора и техните намерения. Съвместните ни действия тогава бяха ефективни", коментира Беър.

Той разкрива още, че „Хизбулла" е имала мрежи из цяла Източна Европа", но не даде подробности по операцията.

„Бих ви казал всичко, ако можех. ЦРУ се страхуваше от лесното проникване на „Хизбула" в страни като България", диопълва американецът.

Според бившия агент на ЦРУ в разследването на атентата в Бургас има голям проблем.

„В Близкия Изток не можеш да се довериш напълно на хора, които активно са „в играта". Не можеш да отидеш в САЩ или в Израел и да питаш за Иран, защото няма да получиш обективен отговор. Просто защото и двете страни са решени да воюват с Иран", разяснява Беър.

Ако във Вашингтон са разполагали с неоспоримо доказателство срещу Иран, по един или друг въпрос, тази информация можела да не бъде споделена с Израел, ако в този момент все още САЩ не иска да атакува Иран.

„Това е игра на службите, която е много различна от истинско полицейско разследване. Ако разчитате само на тях, няма да стигнете до обективна и надеждна информация", завършва Беър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
2
 
22
 
! Отговори
торегора преди 11 години
ЦРУ и МОСАД са готови на всичко само и само да имат повод за удар над Иран.Целта е да не излезнат на яве разработките на иранеца Кеше.Тогава е свършено с господството на илюминатите над света.
119
3
 
3
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
В никаква "космическа ера" не сме в момента сме в самото начало на тая ера. В момента сме на ниво "грамофон" още не сме изобретили стерео уредбата, касетките, дисковете. С какво да ударят САЩ Иран от космоса? Много детски гледаш.
118
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той да не намеква за атентатите през периода 1984-1990 год.Списъкът е много дълъг.Извършени са от протурски групи,подпомагани от вън т.н.турско национално освободително движение.
117
1
 
3
 
! Отговори
до133 преди 11 години
Чи то тогаз какво значи този надпис
116
0
 
7
 
! Отговори
бачо Нешо преди 11 години
Нагрятата обстановка в този район не е от вчера. Ще лумне нещо ,ама е още с натрупване изчакване и душене.Все си мисля че Хизбула ще направят някой-друг атентат и тогаз наистина ще предизвикат сериозно израелтяните.
115
1
 
8
 
! Отговори
полицейски служители преди 11 години
Цитат: "Полицаи, облечени с бронежилетки с надпис "Полиция", не означава, че са полицейски служители, уточни Калин Георгиев."
114
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
по време на война всички средства са позволени, то и ако хитлер беше спазвал договорите които е подписал, нямаше да нападне Русия . те се надявай на договор и спи спокойно че той те пази
113
2
 
3
 
! Отговори
не се поддава на нат преди 11 години
Преди месец излезе съобщението, че Европейската общност не се поддава на натиска на Израел и не квалифицира Хизбулла като терористична организация.
112
0
 
5
 
! Отговори
до 119 преди 11 години
нали живеем в ерата на космическите открития, защо американците не ударят Иран отгоре два три пъти през сателита --С какво точно да ги ударят отгоре? Би ли уточнил?! Да мятат камъни, картофи? Съгласно международните договори в космоса не може да се разполагат оръжия.
111
1
 
8
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
да не се притесняват за нас имаме цв.цв. , имаме дюнери на всяка крачка просто както каза министъра: "лицето терориста изобщо не е приличал на терорист"
110
2
 
7
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
е много ясно че ще разчитаме на Цв.Цв. и нашите служби тия мосад и цру за нищо не стават. Само ги забележете нашите през ден имат нова версия ето това се казва неуморна работа:оня ден:не е камикадзевчера:камикадзе еднес:май не е камикадзе
109
4
 
3
 
! Отговори
до 112 преди 11 години
Отговорът е - руския! - Говорят го 175 милиона в Европа -Кой ще е новият световен език ще се определи до голяма степен от това, кой ще овладее близкия космос - околоземната орбита, Луната, Марс. Който ги овладее, той ще владее и Земята. Засега играчите са САЩ, Русия, ЕС и Китай. Има и малки играчи Япония, ИндияДа не забравяме, че в основата на НАСА са германци, т.е. ЕС има интелектуални ресурси и пари - най-голямата икономика на света. Който език приеме ЕС за официален, той ще стане световен.
108
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е ми да ето това е въпроса, докато америка и др страни отделят все повече пари за военните си бюджети, на нас ни разпуснаха армията, дадоха оръжията , танковете и самолетите за скраб и сега сме разграден двор. за 2 часа ще ни превземе който си пожелае и никой няма да ни помогне
107
1
 
2
 
! Отговори
до 110 преди 11 години
Хох дойч го има. Около Брауншвайг, Ханновер, Целле и Хильдерсхайм.
106
5
 
4
 
! Отговори
Рамазан преди 11 години
При самолетна катастрофа в Южен Судан са загинали 31 души, сред които министри и други официални лица. Аеропланът се разбил в планините около град Талоди в граничния щат Южен Кардофан. С него пътувала правителствена делегация за участие в празника, отбелязващ края на Рамазана.Загинал героиски и министъра на исляма Гази ал Садик.
105
2
 
8
 
! Отговори
д-р Зорге преди 11 години
Че как да стане тая работа, като 23 години службите ни са методично и целенасочено разбивани и използвани за разчистване на сметки,а агентите ни в чужбина бяха предавани и продавани на тоя който даде най-много...23 години ни набиват в главите, че нямаме нужда от разузнаване от армия от служби за сигурност - ще ни пази НАТО и Америка...А Америка само използва и захвърля - това ни очаква и нас и пак ще клекнем да ревем пред руската врата - ама дали ще ни отворят повече?
104
4
 
3
 
! Отговори
mama vi преди 11 години
A, доктор Кеше! Цялата дандания с иран е заради неговите технологии. Те ще са достъпни официално на 21.06. Световните сатрапи се боят от тях и ще направят всичко за да ги спрат, но не могат! За сега има три книги и 207 апарата разработени от фондацията на доктор КЕШЕ! Безплатен ток, безплатно гориво, невъзможност за милитаристична атаки и ... потърсете Кеше и ще разберете.
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нали живеем в ерата на космическите открития, защо американците не ударят Иран отгоре два три пъти през сателита и готово, вече няма да има проблем. и една кибер атака да им дръпнат шалтера на цялата техника и готово . нали уж казват че който владее небето , той печели войната
102
1
 
4
 
! Отговори
до 61 преди 11 години
Ама разбира си, американците спечелиха войната!! К Р Е Т Е Н!!!!--Ето, човекът е изказал мнение и се е подписал накрая! Хвала на такива хора от племето ***.
101
0
 
7
 
! Отговори
малка рибка преди 11 години
Студената война между Източния и Западния модел, започнала след втората световна война на територията на Германия не е завършила и до днес. Въпреки че Соцлагера се счита за разпаднал същите системи продължават да работят по цял свят.