Бивш агент на ЦРУ: Разчитайте на себе си за атентатора в Бургас!

Това е игра на службите, тя е различна от истинско полицейско разследване, твърди Беър
Обновена: 19 авг 2012 15:45 | 19 авг 2012 15:40,
224
Бивш агент на ЦРУ: Разчитайте на себе си за атентатора в Бургас!
Снимка: Reuters

България може да достигне до истинския изпълнител на терористичната бомбена атака на летището в Бургас само, ако разчита на собствените си ресурси. 

Това посъветва бившият агент на ЦРУ Робърт Беър, който е автор на книгата, послужила за сценария на наградения с "Оскар" филм "Сириана" (See No Evil).

Той е участвал в разработването на група на ваша територия през 90-те години на миналия век.

Пред bTV Беър заяви, че версията терористичният акт да е дело на „Хизбула" е реалистична. Тя обаче трябва да бъде доказана.

Още по темата

„Хизбулла“ оперира в България от средата на 80-те. Те имаха изградена организация в страната. Аз лично съм участвал в разработването на група на ваша територия през 90-те. Тогава българското правителство беше много притеснено от тези хора и техните намерения. Съвместните ни действия тогава бяха ефективни", коментира Беър.

Той разкрива още, че „Хизбулла" е имала мрежи из цяла Източна Европа", но не даде подробности по операцията.

„Бих ви казал всичко, ако можех. ЦРУ се страхуваше от лесното проникване на „Хизбула" в страни като България", диопълва американецът.

Според бившия агент на ЦРУ в разследването на атентата в Бургас има голям проблем.

„В Близкия Изток не можеш да се довериш напълно на хора, които активно са „в играта". Не можеш да отидеш в САЩ или в Израел и да питаш за Иран, защото няма да получиш обективен отговор. Просто защото и двете страни са решени да воюват с Иран", разяснява Беър.

Ако във Вашингтон са разполагали с неоспоримо доказателство срещу Иран, по един или друг въпрос, тази информация можела да не бъде споделена с Израел, ако в този момент все още САЩ не иска да атакува Иран.

„Това е игра на службите, която е много различна от истинско полицейско разследване. Ако разчитате само на тях, няма да стигнете до обективна и надеждна информация", завършва Беър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
5
 
1
 
! Отговори
до 85 преди 11 години
Нали знаеш,че когато са се създавали щатите ,не са достигнали 5 гласа за да бъде Немският език официален....Съдба...
79
9
 
3
 
! Отговори
до65 преди 11 години
До Анонимен65-незнам турците ама българите хич ви няма,нормалната християнска религия е католическата, ортадоксалната е измислена и наложена на българите от руснаците.
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
малките държави са обречени и страдат най много в една война . наближава исторически момент за българските политици които трябва много внимателно да преценяват действията си , въпреки че се съмнявам че имат някакъв избор . но за България е добре а поддържа добри отношения не само с НАТО и с ЕС но и със Русия за всеки случай
77
5
 
4
 
! Отговори
до 84 преди 11 години
Абе човек, дали знаеш, че катюшите са били на Студебейкъри ? --Искаш да кажеш, че германската армия се е посирала от страх като види американски камион Студебейкър?! Ха, ха, ха! Това беше най-големия виц на деня.
76
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
англичаните и американците не мисля че им пука за нас, въобще . няма значение кой стои зад атентата, но те могат така успешно да го използват като повод в свой интерес и да ни вкарат във война когато решат
75
6
 
13
 
! Отговори
успех този път с ЕС преди 11 години
Ако Хитлер не беше нападнал СССР, сега светът щеше да е доста по-различен. ЕС щеше да има от 80 г. - Германия владееше цяла Европа, световната резерва валута щеше да е марката, първият космонавт щеше да е германец, първите хора на Луната - германци, първата балистична ракета, първата атомна бомба, немският щеше да езикът на Европа, жизненият стандарт на цяла Европа щеше да е по-висок от американския. Сега се мъчим да наваксаме, но пътят е правилен и ще минем САЩ. ЕС е най-голямата икономика.
74
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
74Абе човек, дали знаеш, че катюшите са били на Студебейкъри ?
73
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
снощи по Хистъри дадоха мн интересен епизод за 2 св война..как месеци наред Сталин Чърчил и Рузвелт спорят откъде да атакуват Германия която вече отстъпва по вс фронтове. Сталин иска американците и англичаните да настъпят през Франция или Италия, а Чърчил иска да вкара с провокация на остров Родос турците във войната и да настъпят през Балканите.ако Сталин не се беше застъпил за Балканите сега тука щеше да е турско.др което е,преди да почнат посл настъпления вече бяха начертали новата карта на Е
72
3
 
4
 
! Отговори
до 72 преди 11 години
цензурастчетата от фес.бг са турци бе и еврейски *** затова е нормално да пишат на ваша територия.
71
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
73Да, ама друг път са плащали. СССР са платили едва 30% от дължимото. При това, САЩ са искали да се плати само оборудването което не е унищожено във войната !За унищоженоо по време на бойните действия не са искали нищо !
70
3
 
1
 
! Отговори
Видимо преди 11 години
Погледнете изметнатата ламарина над багажника на автобуса навън и я сравнете с твърдението на министър Цв., че взри вяването е станало отвън на гърба на атентатора!!!
69
1
 
4
 
! Отговори
до 74 преди 11 години
така си мислиш.Има издадени книги на Жуков,описва детайлно всичко.Има и архиви,чети ги
68
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До !!!!!Който отрича подадената ръка, рискува никога повече да не получи помощ.Вероятно това ще се случи с руснаците, защото най-нагло вече десетилетия отричат получената помощ през ВСВ и когато един ден им потрябва отново помощ, никой няма да им подаде ръка
67
0
 
12
 
! Отговори
ФАКТ преди 11 години
При Курск не е имало НИТО ЕДИН американски танк!
66
0
 
9
 
! Отговори
Московски мечок преди 11 години
няма значение какго наричаме, въпроса е че днес хиляди отбелязаха празника, в Хасково бяхме окупирали целия център все едно сме си в Турция! --Следващия път да сте в Турция. Ще дойдем да проверим в Константинопол.
65
3
 
6
 
! Отговори
men преди 11 години
атентинтириминтири. бомбата е на мосад. имали са достъп до багажите на хората, имали са възможност да следят чантите, имали са възможност да взривят бомбата от дистанция. българският народ не се страхува от хизбула а от ЦРУ и Мосад които не само имат келтки в българия ами и правителство което постоянно манипулират и използват за да си прокарват дрогата от турция в европа. това е истината.
64
4
 
9
 
! Отговори
ленд-лииз митове преди 11 години
Американците са доставили старо и морално остаряло оръжие на СССР. Ползата от него е била много малка. Основната тежест на преврата във войната е било руско оръжие - руски танкове, руски оръдия, руски самолети... Катюша... Американските танкове никога не са ползвали в сериозни боеве, защото са били ненадеждни и лесно били унищожавани от германците. Пушките са били пълен ***. Танковете са били 12 % ам. доставки - далече от измислените 60%. При това ефектът от тях е бил близо 0%.
63
4
 
7
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
САЩ никога не са давали нищо даром - стоките за СССР са плащани с диаманти и злато !!!
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скъпи "журналисти" от ДНЕС.БГ, цитат от статийката Ви: "Той е участвал в разработването на група на ваша територия през 90-те години на миналия век."Явно сте искали да напишете "на НАША територия". Никога не съм се съмнявал в "професионализма" на екипа Ви!
61
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Благодарния Сталин :Уже в ноябре 1941 года в свом письме к президенту США Рузвельту И. В. Сталин писал:Ваше решение, господин Президент, предоставить Советскому Союзу беспроцентный кредит в размере 1 000 000 000 долларов в обеспечение поставок военного снаряжения и сырья Советскому Союзу было принято советским Правительством с сердечной признательностью, как насущная помощь Советскому Союзу в его огромной и тяжлой борьбе с общим врагом кровавым гитлеризмом.