ДПС не даде почетно звание на освободителя на Кърджали

"Срам и позор", възмутиха се от БСП и ГЕРБ
Обновена: 21 окт 2012 15:15 | 21 окт 2012 15:15,
631
ДПС не даде почетно звание на освободителя на Кърджали
Сесията на Общинския съвет. Снимка: БТА

Скандал се разрази на тържествената сесия на Общинския съвет в Кърджали, след като генерал Васил Делов - освободителят на Кърджали, не беше обявен за почетен гражданин. 

16 съветници от БСП и ГЕРБ гласуваха "за", но 22 съветници от ДПС гласуваха с "въздържал се" и така генералът не получи званието.

Номинацията на генерал Делов беше издигната от инициативен комитет, в който участват политици, местни журналисти и общественици.

Първоначално ДПС подкрепи идеята, но в последния момент представи подписка с имената на 320 души, които твърдят, че има незараснали рани от Балканската война, и не са съгласни ген. Делов да бъде почетен гражданин на града им.

ДПС предложи тази година да няма почетни граждани, за да бъде празникът обединяващ за всички жители на Кърджали. 

От ГЕРБ и БСП бойкотираха тържествата по повов 100-годишнината от Освобождението на Кърджали заради пропадналото решение.

Срам и позор за Кърджали, коментира областният лидер на БСП Милко Багдасаров. Според него това е не само предпоставка за етническо напрежение, но "директно обявяване на противопоставяне".

Това вече не е празник на Кърджали и може би ще поискаме смяна на датата, като те да дадат предложение защото нямат право да празнуват нещо, в което не вярват, че трябва да правят, заяви депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.

Председателят на групата съветници от ДПС Расим Муса мотивира гласуването на колегите си с протестната подписка на жители на общината, които поставят под въпрос историческата значимост на ген. Делов. Той заяви, че нямат нищо против ген. Делов и не са против него, но решението трябвало да се вземе единодушно, без възражения.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


631
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
17
 
! Отговори
антифес преди 11 години
герб се били възмутили ха ха , да ама излъчват турските сериали нали .да не ми минават с тия ибрикчиите на мутрата , трябва да се започне ПОДПИСКА срещу излъчването на анадолските сериали по български телевизии !!!
37
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За кой ли път ДПС показва, че е антибългарска партия. Трябва да се забрани. Колкото по-бързо, толкова по-добре. Който не се чувства и не иска да бъде българин да върви където си иска, но да напуска родината ни. Без *** и турци по-лесно ще се оправим.
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми те са некви турци.За тях тва си е направо позорна дата.Некъф гнусен *** и армията му са разбили великата отоманска армия съставена от крадени български,македонски,сръбски и гръцки деца..Е,от тия на снимката един няма с българско име.Всичките са с некви арабско-турски.Та те още България не могат да признаят тия *** та камо ли действията на някакъв "терорист и престъпник" срещу официалната османска власт.Интересно в цял Кърджали 320 души ли живеят за да се взима под внимание мнението им?
35
2
 
12
 
! Отговори
Плюйте преди 11 години
още по Волен и го наричайте *** :)
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
AKO И ТОВА ГО ПРЕГЛЪТНЕМ ----СЛЕДВАЩАОТО ИСКАНЕ НА ДПС ЩЕ Е ОТЦЕПВАНЕ НА РАЙОНА НЕЩО ЗА КОЕТО ТУРЦИЯ РАБОТИ ОТДАВНА
33
0
 
9
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Значи, не съм запознат в детайли с биографията на въпросния Васил Делов.Всъщност, не го познавам. Но се постарах да намеря малко факти за него в Уикипедия.Той е участвал не само във войната в която изгонва турците от Кърджали.Той е участвал също така и в сръбско-българската война. А също и в Първата Световна Война, в която Османската империя е съюзник на България.Така че мисля че в най-добрия случай съветниците от ДПС постъпват глупаво.Мисля че дължат обяснение защо гласуват така!
32
2
 
20
 
! Отговори
Дудук преди 11 години
Не се поддавайте! КЪРДЖАЛИ Е ГРАД С ПРЕДИМНО ЕТНИЧЕСКО БЪЛГАРСКО НАД 50% НАСЕЛЕНИЕ. Турците са много в околните близки села, затова общината се води повече с турци. САМИЯТ ГРАД Е ПРЕДИМНО НАСЕЛЕН С БЪЛГАРИ и то горди българи, наследници на прогонените тракийски бежанци.
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НОВА ГАВРА!
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да се махат у анадолата !
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали всички партийци се бият гърдите, че ще внасят закон за забраната на ДПС? Няма да го направят, защото всички са си необходими.
28
0
 
9
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
това е един "хубав" повод на следващите избори да отидат да гласуват повече хора, колкото по-висок е процента на изборната активност толкова по-малко депутати
27
0
 
5
 
! Отговори
Бе преди 11 години
какви турци са тия бетурци билибсп и герб били по-малко от депесарите в общинатагати и излъгациятаохлюви смотании трите партии са в един отбор да таковам тяхната таковънка
26
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
няма закони в тази държава ! плюя ви на измислената демокрация ! скапани родопродажници и ***
25
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вече и на децата им е ясно че родопите са държава в държавата и кърджали е столицата . там бг и европейски закони на практика не важат . а тия нашите задрямали политици вместо да слугинстват на сащ , да си погледнат собствената държава.
24
1
 
26
 
! Отговори
Русе преди 11 години
И след 100 години генерал Васил Делов - освободителят на Кърджали ще остана в историята като такъв.А тези 320 души още утре ще бъдат там където им е мястото..Никои в нищото!
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това са общински съветници, не са граждани.
22
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Братя българи, до кога?
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И да дават и да не дават не мисля, че има голямо значение. Освободителите на България не са се борили, за да получават ордени или почетни гражданства от някакви си депутати - особено ако тези депутати са турци. Борили са се за свободата.Пък и вижте какви хора получават вече ордена "Стара Планина". То да те е срам да си го вземеш, ако ти го връчат.
20
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧЕ ТО КЪРДЖАЛИ БЪЛГАРСКИ ГРАД ЛИ Е ?
19
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мръсни турци! Раждат се в тая страна,хранят се в нея,работят в нея и пак я мразят! Това са хора с чуждо самосъзнание! Къде се намират? Срамота!