ДПС не даде почетно звание на освободителя на Кърджали

"Срам и позор", възмутиха се от БСП и ГЕРБ
Обновена: 21 окт 2012 15:15 | 21 окт 2012 15:15,
631
ДПС не даде почетно звание на освободителя на Кърджали
Сесията на Общинския съвет. Снимка: БТА

Скандал се разрази на тържествената сесия на Общинския съвет в Кърджали, след като генерал Васил Делов - освободителят на Кърджали, не беше обявен за почетен гражданин. 

16 съветници от БСП и ГЕРБ гласуваха "за", но 22 съветници от ДПС гласуваха с "въздържал се" и така генералът не получи званието.

Номинацията на генерал Делов беше издигната от инициативен комитет, в който участват политици, местни журналисти и общественици.

Първоначално ДПС подкрепи идеята, но в последния момент представи подписка с имената на 320 души, които твърдят, че има незараснали рани от Балканската война, и не са съгласни ген. Делов да бъде почетен гражданин на града им.

ДПС предложи тази година да няма почетни граждани, за да бъде празникът обединяващ за всички жители на Кърджали. 

От ГЕРБ и БСП бойкотираха тържествата по повов 100-годишнината от Освобождението на Кърджали заради пропадналото решение.

Срам и позор за Кърджали, коментира областният лидер на БСП Милко Багдасаров. Според него това е не само предпоставка за етническо напрежение, но "директно обявяване на противопоставяне".

Това вече не е празник на Кърджали и може би ще поискаме смяна на датата, като те да дадат предложение защото нямат право да празнуват нещо, в което не вярват, че трябва да правят, заяви депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.

Председателят на групата съветници от ДПС Расим Муса мотивира гласуването на колегите си с протестната подписка на жители на общината, които поставят под въпрос историческата значимост на ген. Делов. Той заяви, че нямат нищо против ген. Делов и не са против него, но решението трябвало да се вземе единодушно, без възражения.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


631
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
19
 
7
 
! Отговори
Ахмед Доган паша преди 11 години
Срам и позор за Кърджали, коментира областният лидер на БСП Милко Багдасаров !Чв то Кърджали е турски град с над 50 % турско население какъе срам и какво са очаквали, то да не им е Велико Търново.
17
2
 
31
 
! Отговори
дами преди 11 години
Генерале не си свършил всичата си работа преди 100г.,оставил си много фесове в БГ.
16
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде са българите,защо не са обсадили общината или блокирали пътя,българскиятдух не е само за жълтите павета.
15
0
 
39
 
! Отговори
Дудук преди 11 години
1. Кърджали е град, населен предимно от етнически българи. Турците са повече В ОБЩИНАТА, защото има много околни села2.Раните на 320 души на могат да се сравнят с раните на 7 милиона и кръвта на милиони, загинали3. Празникът е БЪЛГАРСКИ, В БЪЛГАРСКИ ГРАД , В ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ. Празникът е празник, защото е извоюван точно от генерал Делов. Де се е чуло и видяло такава наглост4. Нагледахме се и търпяхме всякакви ДПС извращения. ГРАНИЦАТА Е ПРЕМИНАТА И ТОВА Е НЕЧУВАНА НАГЛОСТ.
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
турска скапана *** !
13
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За всичко са виновни Царя и Станишев те им дадоха такава власт като им бяха коалиционен партньор,и сега като гледам пак искат да влязат в власта и потриват ръце БСП да спечели и шак да се намърдат на власт.И станели така бъдете сигорни че след време ще направят така че рамазан баирям да стане официален празник на България.
12
0
 
13
 
! Отговори
ES преди 11 години
Mislete i postignete obedinenie na ATAKA i BMPO,te trqbva da rukovodqt Bulgaria i bulgarskiq narod!V Bulgaria da ostanat neinite grajdani,pritejava6ti hristiqnska religia/pravoslavna ili katoli4eska, i pla6ta6ti redovno danucite si!Na vsi4ki drugi da im se otnemat glasopodavatelskite prava!Da se spasi Bulgaria vse o6te ne e kusno!
11
1
 
47
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Ами да спрем новините на турски тогава !На зло куче, зъл прът !
10
2
 
55
 
! Отговори
Дудук преди 11 години
МЕН МЕ Е СРАМ ПРЕД МИЛИОНИТЕ ЗАГИНАЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ, ЧЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ В БЪЛГАРСКИ ГРАД В ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ ДЕПЕСАРСКИ ТЕРОРИСТИ ДА ОПРЕДЕЛЯТ ПРАЗНИЦИТЕ И ГЕРОИТЕ НИ! СРАМ МЕ , ЧЕ СМЕ ТАКИВА ОВЦЕ!
9
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вече съвсем открито турците и *** се гаврят с българските герои ,афишират че не признават мнението на официалните власти, следващата стъпка коя е? и понеже ние никога не сме имали политици, които имат топки за разлика от сърбите и гърците, ние няма опасност да се первърнем във второ косово. направо турски вилает ще станеме.
8
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Срам и позор са маанетата които позволявате на тези гадове.Дишат български въздух,хранят се от българската земя,раждат в български болници,ползват социалните глезотии вместо българитеи после ни предават като еничари.Това е работа на хидроинженера Доган,който се надсмива и на Българския Парламент.
7
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турски монголоидни *** ***, място в Европа нямате.
6
2
 
50
 
! Отговори
Лошо преди 11 години
*** с всеки ден се чувстват все по безнаказани за циганиите си, турците пък имали `незараснали рани от Балканската война` !? Ще каже човек, че са от племето на Дънкан Маклауд.
5
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е ми те това е българия, *** и турчора не признават правилата тука и сами си създават свои . това държава ли е ? ние нямаме на практика абсолютно никаква служба по националната сигурност, пълна анархия ,всеки прави каквото си поиска и никой не му иска сметка
4
5
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, тази партия е антибългарска, антиконституционна и няма място във властта
3
3
 
78
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Ами Ние Българите,имаме още незараснали рани от 5 Вековното Турско робство,и сега искаме ние да си Управляваме,а не измислените Демократични Ценности,като не им харесва да вървят там откъдето са дошли
2
3
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** СЕ ГОТВЯТ ЗА..АВТОНОМИЯ..ПРЕДПОЛАГАМ------РАБОТЯТ ПО ШИПТЪРСКИЯТ МОДЕЛ.......ТАЗИ СМРАД НЕ СИ ЗАМИНА В АНАДОЛРА И СЕГА ЩЕ СМЪРДЯТ ИЗ БЪЛГАРИЯ...!!!!
1
26
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Опа, България започва да се цепи...