Нови криминални драми в "Напоителни системи"

Управител на дружеството в Пазарджик обвинен в блудство и опит за изнасилване
Обновена: 23 окт 2012 14:50 | 23 окт 2012 12:32, Екип на Dnes.bg
41
Нови криминални драми в "Напоителни системи"
Снимка: архив Impact press group

Управителят на „Напоителни системи” – Пазарджик Ангел Даскалов е разследван за опит за блудствани действия и опит за изнасилване на четири служителки в дружеството, заяви пред Dnes.bg говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов. На Даскалов са повдигнати обвинения.

Досъдебните производства са образувани след сигнал от една от жертвите. По-късно още три служителки са подали сигнали за сексуален тормоз.

Шефът на институцията извършвал непристойни действия спрямо подчинените в кабинета си в продължение на 2 години. В един от случаите е направил опит да изнасили своя служителка.

„Криминална полиция” и прокуратурата работят по случая, а Ангел Даскалов е на свобода от гаранция от 5000 лева.

Още по темата

Това не е първият скандал с ръководството на “Напоителни системи“. През февруари тази година стана ясно, че тогавашният председателя на борда на директорите на “Напоителни системи“ Георги Харизанов няма висше образование.

Дни по-късно се разбра, че на Харизанов може да му липса образователен ценз, но той има криминално минало. Срещу него са водени две дела - за заплаха за убийство и за кражба на 50 хиляди долара, извършена през 2001 година в офис, където той преди е работил.

Разкритията на Харизанов станаха повод БСП да поиска оставката на земеделския министър Мирослав Найденов. Той до последно защитаваше ексшефа на “Напоителни системи“, макар че Харизанов беше излъгал в автобиографията си за образованието си и не беше информирал министъра за водените срещу него дела.

Покрай скандала около Харизанов стана ясно още, че10 от 11-те шефове на регионалните звена на “Напоителни системи“ нямат хидроинженерно образование.

Тогава депутатът от левицата Петър Курумбашев оповести, че председателят на борда на клон "Средна Тунджа" Коста Димитров бил теолог по образование. "Вероятно е назначен да прави молитви за дъжд, за суша", отбеляза депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
демократ преди 11 години
До Анонимен-Още ли има *** , крадливи , ебливи ,разбойници и незнам си какви , останали от славното седесарско минало ?
31
0
 
5
 
! Отговори
bez ime преди 11 години
Хората който го назначават трябва да погледнат дипломата,свидетелство за съдимост и така нататък.Просто и елементарно.Как така ще излъже в биографията си.Ще излъже ако насреща му стой ***.
30
2
 
0
 
! Отговори
Мартин преди 11 години
А как точно Найденов е виновен за тези обвинения? По принцип сме били свидетели на толкова много подобни истории, но достоверността им повечето пъти е относителна. Истината е, ме подбудите за такива изявления могат да са от всякакъв характер, рядко са толкова масови и единодушни мненията по подобни въпроси.
29
0
 
22
 
! Отговори
ТО преди 11 години
Имаме : Напоителни системи , Водно строителство ,Водно стопанство , Басеинова дирекция, Язовири и каскади ,Хидромелиорации и още куп измислени служби + Министър на водите ,които ама грам работа не вършат .Е докога ще ги търпят тези лапачи- А ВОДА НЯМА, НО ЦЕНАТА Е - ЕХЕЕЕЕ
28
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Курумбашев да се самосезира, че няма диплома по порнология, а се занимава с това!
27
1
 
13
 
! Отговори
Феникс преди 11 години
Приятели, до зимата на нашето недоволство не остава много.........Българина не е толкова *** и МАНИПУЛИРУЕМ както се оптитаха последните три години съвсем да ни изкарат. Хората всичко си го разбираме както си е нищо че през МЕДИИТЕ разни палячовци се опитват да ни продават домати с колци и филии с мас.Да докажем че макар и докаран до безумна бедност ние НЕ СМЕ НАЙ-ГЛУПАВИЯ НАРОД!!!!!!!!!
26
0
 
23
 
! Отговори
тошко преди 11 години
Що е то "Напоителни системи"? Има ли някой който да е виждал през последните 10 г. някаква действаща "Напоителна система"! Какво работят там тези "хубавци и хубавици"? Не е ли време да им се СПРЕ КРАНЧЕТО и на тях? До кога ще смучат от бюджета като КЪРЛЕЖИ?
25
3
 
17
 
! Отговори
Българин преди 11 години
До БЪЛГАРИН 15Защото този не някой крадлив ,гладен *** ,а служител на държавна длъжност.Защото този е поредната Герберска "калинка"и хората трябва да разберат ,че тези са най- безочливите управници ,които сме имали.
24
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За да се развива селско стопанство е необходимо да се изградят напоителни системи.Такива бяха изградени преди 10.Язовирите в момента са дадени на частници.Превърнали са ги в рибарници.Напоителните системи също са в частни ръце.Искат огромни суми на тия ,които искат да се занимават със земеделие.А трябва да са държавна собственост.В същото време 140-150 милиона куб метра вода изтича безплатно в Турция.После те ни продават и заливат пазара с техни производства.А за нашите производители няма вода.
23
1
 
21
 
! Отговори
Па знам ли? преди 11 години
Както е подкарано в тези Напоителни системи, защо пък да не назначат за управници и необразовани и безработни роми? Хем ще им върви трудов стаж, заплатка ще си получават, пък има и за вторични. 20-сет и кусур години все едни управници и управия няма. Събуди се българино, повече от 625 години спиш.
22
2
 
39
 
! Отговори
Днеско преди 11 години
Аман, бе! Дайте да изритаме недоразуменията от ГЕРБ, че вече ми писна от простотиите им!Те новините тук са или за ***, или за мутри!
21
0
 
27
 
! Отговори
тео преди 11 години
Да го направят - евнух , те мераклиите за секс ще го открият !
20
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАЛИНЧО ПРЪЧОВ - ЧЛЕН НА ЦК НА ГЕРБ
19
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се назначи Доган, той е главен хидроинженер на републиката. Честен и почтен човек е, не краде не лъже и не взима незаконни комисионни. На всичко от горе не пие и не задява жените.
18
4
 
24
 
! Отговори
СС преди 11 години
Станишев е виновен, той ги е назначавал! :))
17
6
 
48
 
! Отговори
мдааааа преди 11 години
Поредната ГЕРБерастска калинка.Ние сме прости,алчни,***,брутални и крадливи...гарантирано от ГЕРБ !
16
0
 
8
 
! Отговори
e преди 11 години
pravelno vsi4ki imena trqbva da se izpisvat da se znae bokluka koi e,vkaraite go v zatvora da razbere kak se e..
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брадчеди... "политици" и "управляващи"...ся да ви рекъ ена работа... "Комунизъма" показа, че с шуробаджинащина не стаа работата... Що се напъвате все в същата посока бе ? Е няма да стане. Никога не се е получавало и ся няма да се получи. Ако мислите за напредък на държавата става въпрос де, не за друго. Обаче така на око кат ви гледам, мислите само за крадене.
14
4
 
11
 
! Отговори
До 17 преди 11 години
По добре отдъхни от простотията
13
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Време е да си отдъхнем, защото това е последна година на БСП в парламента!!!