Нова вълна на протест, този път срещу Топлофикация

Очакват се недоволни от 16 града в България
Обновена: 10 фев 2013 12:48 | 10 фев 2013 09:26, Петя Славова
347
Нова вълна на протест, този път срещу Топлофикация
Снимка: Булфото

След като на 9 февруари родителите в няколко български града излязоха на протест, още недоволни хора ще направят същото на 10 февруари. Този път поводът е високите сметки за ток и парно, които стреснаха мнозина от началото на годината.

Повече от 16 града се готвят да бъдат чути от управляващите, като акцията се организира в социалната мрежа Facebook, а митингите ще преминат под мотото „Да запалим монополите”.

Очаква се да се съберат хора в София, Пловдив, Варна, Русе, Благоевград, Сандански, Силистра, Гоце Делчев, Белене, Шумен, Ямбол, Велико Търново, Бургас, Монтана, Добрич и Кърджали като началото е поставено за 11.00 часа.

Още по темата

Исканията са свързани с национализация на енергоразпределителните дружества; премахване на всички посредници, а НЕК да поеме тяхната функция; разсекретяване на всички договори в сектора Енергетика; търсене на отговорност на подписалите ги лица; електроенергията произведена от АЕЦ Козлодуй да се разпределя само на вътрешния пазар за нуждите на гражданите и обществото; да се премахне задължителното изкупуване на ел. енергията от НЕК, пише Дарик.

От Топлофикация протестиращите ще искат индивидуални договори с топлофикационните дружества с право на прекратяване с едномесечно предизвестие от страна на клиентите; уредите да отчитат в МВт/ч и реално отчитане на изразходваната топлоенергия.

Новите сметки за парно смутиха мнозина от потребителите.Оплаквания имаше от различни краища на страната.
Организаторите искат всеки да си донесе сметките, които смята, че са неправомерни. Повече от 400 души в Столипиново също излязоха на протест. В столицата хората се събират пред министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
15
 
4
 
! Отговори
pet преди 11 години
Boli me .... za sofiqnci)))))))))))
32
2
 
43
 
! Отговори
до 30 преди 11 години
***, а какво ще кажеш че не ползваш парно, а плащаш за ши*аните тръби? Аз не искам парното им, но няма начин да се откажа от "услугата" им, освен ако не си продам апартамента.Даже това попитах един представител на Топлофикация" на събранието на входа Октомври месец" Добре бе, господине, аз като не искам вашето парно, защо съм длъжен да ви плащам за тръбите такса? Не мога ли да ги изолирам та да не отдават топлина? Не можело. Какъв е изхода го питам...ОНя: Продай си апартамента...щях да го
31
2
 
1
 
! Отговори
хахахаха преди 11 години
http *** armenskipop.net
30
2
 
29
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
Топлофикация като е държавна какво - най-голямата мафия! Всичко опира до контрол и... да не те сърбят ръцете за пари
29
9
 
3
 
! Отговори
До бай пандел преди 11 години
Обединението почна от тук. Сидеров пристана на доган.
28
8
 
17
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 11 години
А КОИ СА ОРГАНИЗАТОРИТЕ, КОИТО ИСКАТ НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ?ТОВА АТАКА И СИДЕРОВ ГО ИСКАТ ОТ ГОДИНИ. ВИКАХМЕ ИМ ЛУДИ.
27
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ползваш не плащаш. Това го има само при комунистите. После деца и внуци го плащат с лихвите а техните живеят в чижбина с вашите пари.
26
20
 
0
 
! Отговори
BAY PANDEL преди 11 години
BALGARITE SEGA DA MI QDETE ONAQ RABOTA. AKO SE BQHME OBEDINILI S TURCIQ 6TQHME DA SME MNOGO DOBRE TURCIQ SA S NAJ RAZVITATA IKONOMIKA. tUK BALGARITE SI PO6TETE VY[KITE.
25
2
 
39
 
! Отговори
Shark преди 11 години
До топло. Проблема многознайко е че ние ние не сме казали че няма да плащане каквото сме ползвали, а че не искаме да плащаме това, което НЕ СМЕ ПОЛЗВАЛИ. Правиш ли разликата, а? Или пишеш само ей така, да си против и напук. Ти в магазина като отидеш и поискаш кило сирене, а ти поискат пари като за две кила ще бъдеш ли доволен, а?? *** овце, заради такива като вас Балгария е на този хал.
24
3
 
35
 
! Отговори
67 преди 11 години
ПО ВРЕМЕ НА БУДИЗМА ТОПЛИФИКАЦИИТЕ И ЕНЕРГОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА ЦЪФНАХА
23
1
 
23
 
! Отговори
Арменския Поп преди 11 години
Заповядайте да се оплачете при мен.Приемно време понеделник 8-8:15 и сряда 15-15:30.
22
0
 
35
 
! Отговори
Салахадин преди 11 години
Казвам ви аз още от фаровете!!Като не излязохте да ги изринете за една безумна тъпотия като "Целогодишни фарове" ще ви се качват на главата!Да видим какво се случи;След фаровете има данък лихва,касов апарат на кафе машина(ей богу),ЧЕЗ направо ни се смее в очите със 100% по високи сметки,евтин газ уж,ама не и евтино парно!!Мързи ме да ги изброявам!!Там без масови протести и революция няма да стане!!!2 пъти по 45 лева за бенз давам и съм сам в "Корса"-та за София като има протест!!
21
15
 
0
 
! Отговори
Учиндолския скопец преди 11 години
Искам безплатен секс. Само доган ме урежда с такъв.
20
0
 
30
 
! Отговори
С82 преди 11 години
Проблемите в Топлофикация главно са от вътрешни схеми за източване на пари и доста длъжници на които не може да им се търси отговорност и в крайна сметка останалите изрядни платци покриват всички т.н. "ЗАГУБИ" по трасето. Подобно е положението с формирането на цената на тока и водата - като не могат да съберат едни пари, привикваха Семерджиев и той вдигаше цените за да си покрият всичко!
19
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хан Кубрат!Нека си припомним заръката му!Да не са 100-на ,а да сме 3 000 000 на улицата!
18
34
 
4
 
! Отговори
провинциалист преди 11 години
Парното е МНОГО ПО- ЕВТИНО от отопление на ток!!!! Стига сте ревали, докато се разхождате из целия си апартамент по шорти!!! ***, нагли "столичани"!!!
17
10
 
4
 
! Отговори
пресъхна им преди 11 години
кранчето за кражби на ***, които ни съсипаха и сега- " намалете цените на топло, ток, вода и тра- ла- ла " ! ***- умрете !!!
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ползваш -плащаш ,а не плащаш се едно завод е ползвал.
15
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Р. Овч. и *** Нинова ще отговарят за топлото и милионите които присеоиха от топлото. Могат да яхнат дори и протеста тези крадци.
14
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Конвектор**