Нова вълна на протест, този път срещу Топлофикация

Очакват се недоволни от 16 града в България
Обновена: 10 фев 2013 12:48 | 10 фев 2013 09:26, Петя Славова
347
Нова вълна на протест, този път срещу Топлофикация
Снимка: Булфото

След като на 9 февруари родителите в няколко български града излязоха на протест, още недоволни хора ще направят същото на 10 февруари. Този път поводът е високите сметки за ток и парно, които стреснаха мнозина от началото на годината.

Повече от 16 града се готвят да бъдат чути от управляващите, като акцията се организира в социалната мрежа Facebook, а митингите ще преминат под мотото „Да запалим монополите”.

Очаква се да се съберат хора в София, Пловдив, Варна, Русе, Благоевград, Сандански, Силистра, Гоце Делчев, Белене, Шумен, Ямбол, Велико Търново, Бургас, Монтана, Добрич и Кърджали като началото е поставено за 11.00 часа.

Още по темата

Исканията са свързани с национализация на енергоразпределителните дружества; премахване на всички посредници, а НЕК да поеме тяхната функция; разсекретяване на всички договори в сектора Енергетика; търсене на отговорност на подписалите ги лица; електроенергията произведена от АЕЦ Козлодуй да се разпределя само на вътрешния пазар за нуждите на гражданите и обществото; да се премахне задължителното изкупуване на ел. енергията от НЕК, пише Дарик.

От Топлофикация протестиращите ще искат индивидуални договори с топлофикационните дружества с право на прекратяване с едномесечно предизвестие от страна на клиентите; уредите да отчитат в МВт/ч и реално отчитане на изразходваната топлоенергия.

Новите сметки за парно смутиха мнозина от потребителите.Оплаквания имаше от различни краища на страната.
Организаторите искат всеки да си донесе сметките, които смята, че са неправомерни. Повече от 400 души в Столипиново също излязоха на протест. В столицата хората се събират пред министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко години трябва да минат за да осъзнаят тези ,че парното е просто много скъпо.Струва около 200-300 лева месечно за двустаен апартамент.Земете си един конжектор и поне ще знаете за какво плащате.Ем ще ви е топло веднага,хем няма да плащате студени радиатори и монтиран на тръбата топломер.Колко години трябва да минат за да го осъзнаят тези хора.Печка на ток.Елементарно е.
12
29
 
0
 
! Отговори
toplo преди 11 години
в момента в софия няма по-ефективно отопление от парнот и хора които не разбират, че топлината се заплаща искат да сринат топлофикация и града да мине на цепене на дърва, макар че последното ще укрепи физически нацията...
11
1
 
42
 
! Отговори
Коломбо преди 11 години
Абе какви са тези протести всеки ден и "на парче ". Вички проблеми идват от едно място - онези които коват законите и покровителстват монополите, олигарсите, корупцията, кражбите, социалната несправедливост, покушенията, беззаконието...Не е ли по-добре всички да сем на едно място и да им потърсим сметка на тези нагли търтеи?
10
3
 
43
 
! Отговори
Никола преди 11 години
Уважаеми,докато не подпалите 2-3 офиса и не пребиете 2-3 директора нищо няма да се промени ,на тях не им пука за вас.......
9
1
 
42
 
! Отговори
Shark преди 11 години
до 1. Не, хора с работа, които не могат да си плащат сметките поради две причини: 1. ЕРП-тата масово лъжт, надписват и т.н мошенгии и 2. Заплатите са мизерни. А такива, които ги мързи да се подместят от компютрите и да отидат на протест и само плюят, се наричат хора без морал! Никой не ви иска мнението, стойте си във форумите и драскйте глупости.
8
2
 
43
 
! Отговори
аз преди 11 години
Този дето не стои на студено... Кажи го това на пенсионера, който взима 200лв. пенсия, а сметката му е 100!
7
24
 
8
 
! Отговори
RadioZamunda преди 11 години
Искаме безплатни банани!!!
6
4
 
23
 
! Отговори
Тони преди 11 години
Овце те ги стрижат и колят ама те си мълчат и си стоят на топло,***......
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До топло, ***
4
3
 
50
 
! Отговори
Чарк преди 11 години
Като мълчите, ще ви крадат! Я изгонете всички монополни крадци от държавата, да видите как и тока ще поевтинее до три пъти и живота ще стане по-спокоен и уреден!
3
3
 
45
 
! Отговори
2013 преди 11 години
Ти каква работа имаш в неделя, бе, овца безмълвна! Ето от такива търтеи като теб прелива държавата, но все още има и хора с БУДНО мислене!
2
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СМЪРТ ЗА ТОПЛОФИКАЦИЯ
1
55
 
4
 
! Отговори
Мъдрец преди 11 години
Хора без работа.