Кукли с лика на Дянков на родителския протест

Майки напомниха, че освен в икономическа, сме и в демографска криза
Обновена: 9 фев 2013 20:25 | 9 фев 2013 15:20, Веселина Йорданова
218
Кукли с лика на Дянков на родителския протест
Деца на протеста в София. Снимка: БТА

Родители протестираха за по-високо майчинство и детски надбавки. Освен в София, на улицата излязоха още в Бургас, Пловдив, Благоевград, Добрич.

В столицата шествие премина по жълтите павета от Народното събрание до Министерския съвет. Протестът бе организиран от Инициативен комитет за повече грижа за децата в България.

Евгения Тодорова, член на инициативния комитет, заяви, че следващата стъпка на протестиращите майки е изслушване в Европейския парламент, вероятно в началото на март. По думите й има възможност при одобряването на отпуснатите средства по европейските програми, приоритетните сектори на правителството да бъдат преструктурирани.

Протестиращите напомниха, че страната ни се намира освен в икономическа криза, и в демографска криза и последните три години у нас са се родили по-малко деца с 20 000.

Още по темата

Според майките отпуснатите от правителството 30 млн. лева за строителството на нови детски градини не са достатъчно за справяне с проблема, защото в тях ще бъдат настанени не повече от 1500 деца.

Протестиращи носеха в ръце кукли, облечени с тениски с надпис „За мен бюджет няма, да му мисли мама”, като на някои от лицата на детските играчки бяха поставени образите на министъра на финансите Симеон Дянков и на зам.-председателя на парламентарната социална комисия Светлана Атанасова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
16
 
! Отговори
Съд за геноцид преди 11 години
Съд за геноцид срещу българския народ!От 23 години насам в страната липсват 3.5 милиона българи, измрели и изселили се в чужбина. Това е 41 % от населението на България.Абсолютно безобразие!Докога ще търпим тази политическа и икономическа мафия!
184
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
taka taka,kato izbirate 23 god samo izmenici i vragove na naroda i rodinata ,kvo revete .....
183
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо искат, че на запад колко е платеното майчинство, комунизма си отиде, да се оправят. Като не им оттърва да не раждат.
182
1
 
15
 
! Отговори
varnenec преди 11 години
da se legalizira marihuanata da se oblaga s danuci i s pe4albata ot danuci da se stroqt bolnici i da se davat pove4e pari za maikite...da ste 4uvali holandec da se oplakva ili nie shte sme poslednite?
181
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво на децата циганчетата защо ги няма
180
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БСП+Партия Рома Партия Рома :D за *** ли да гласуваме бе никой никой не заслужава да се глласува за него. Всички са за бесилото до един
179
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нали им дават 90 процента от заплатата почти една година след раждането.как да се увеличат детските ,например,като *** само това и чакат.помислете малко.най-добре би било данъчни облекчения на работещите майки и освобождаване от редица общински и държавни такси на многодетните майки,като винетки,липса на ддс при закупуване на автомобил,платени отпуски по 20 дни за работещите майки .ползване на ваучери за почивка за мйките с 3 деца .
178
0
 
17
 
! Отговори
тати преди 11 години
Пари във Б-я има много и за сега не е нужно да се печатат още . Но парите не се разпределят правилно между хората и от там вече страда покупателната способност и икономиката .Задържането на много пари на едно място и във ограничен брой /кръг/ хора не е здравословно за самите пари- хора и икономиката. Но лакомията по света е в големи %-ти и затова човечеството има големи проблеми. Едно от лекарствата за обуздаването на тази лакомия за пари е комунистическата идея за по балансирано разпределение на благините /пари/ по света. Но докато не си измисли и наложи нова по балансирана форма на управлени
177
1
 
16
 
! Отговори
пак аз преди 11 години
до USA - *** провокаторска, напрежение ли всяваш? ***.
176
0
 
17
 
! Отговори
Г преди 11 години
защо снимате едни и същи лица - Борисов и Станишев -едни и същи - други хора нямат ли мнение -само тези ли ще слушкаме и гледаме цял живот? журналиститеи тези от телевизиите са толкова виновни колкото о иполитиците за лошото ни управление и кражби и обедняване !защо Герб не организира всенароден митинг пред Александър Невски- къде е диалога с народа? къде питам? само от медиите ли ще ни управлявате господа -народа ви мрази и нензвижда-независимо коя партия предстаВЛЯВАТЕ-ЛЕНИНСКА РЕВОЛЮЦИЯ!!
175
1
 
17
 
! Отговори
аз преди 11 години
как няма да сме демогравска криза като всички млади момичета са ***
174
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук много платени писърушки има. Радвам се че за първи път някой обрана внимание на най-сериозния проблем в цулата Българска история - демографския проблем. Това е най-важния въпрос освен всички други защото след 30 год. .... ние ще изчезнем като народ. Очевидно на някой това еизгодно и за това е заръчано на Дянков да задуши възпроизвеждането ни. БРАВО НА МАЙКИТЕ !!! НЕ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ НА ПЛАТЕНИТЕ ДРАСКАЧИ ВЪВ ФОРУМИТЕ !!! ОТСТОЯВАЙТЕ ПРАВАТА СИ ЗАЩОТО ТОВА СА И НАШИТЕ ПРАВА !!! УСПЕХ.
173
1
 
17
 
! Отговори
А ЗАЩО СЕГА ? преди 11 години
През тези черни 23 години нямаше майки, които да се нуждаят от пари от държавата, може би ! Сега реват същите тези, които ни ограбиха до кокал и натикаха нашите деца по гробовете, за да могат пак да смучат с вендузите си от вимето на дойната крава за тях- България ! Не, благодаря- не искам да ви виждам повече, а последното ми дете няма, в никакъв случай няма да го оставя в лапите на тази алчна и проста българска *** ! Смърт за тази " държава " !!!
172
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АБЕ ДА НЕ СА ЛУДИ МУТРО-КОМУНИСТИТЕ ДА ДАВАТ ПАРИ ЗА ДЕЦА? А ЗА ТЯХ КАКВО ЩЕ ОСТАНЕ НА МАРКО ЧАДЪРА ЛИ? НАЛИ ТРЯБВА ДА СИ РАЗДАВАТ БОНУСЧЕТА И ДА СИ УВЕЛИЧАВАТ ЗАПЛАТКИТЕ БЕ НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕ. ТЕ ТАМ СА ЗА ДА ЗАБОГАТЕЯТ БЕ НАРОДЕ ДА НЕ СИ МИСЛИТЕ ЧЕ СА ТАМ ДА ВИ ОПРАВЯТ ЖИЗНЕНИЯТ СТАНДАРТ? АКО БЯХА ЗА ТОВА ТАМ ЗА 23 ГОДИНИ ЩЯХМЕ ДА СМЕ ПО СТАНДАРТ НА ГЕРМАНЦИТЕ БЕ НАРОДЕЕЕЕ. ВДИГНАХА ВИ ТОКА ПОРНОТО ВОДАТА ХРАНАТА А ЗАПЛАТИ И ПЕНСИЙ ЗАМРЪЗНАЛИ ВЪВ ФРИЦЕРА. Е МИСЛЯТ ЛИ ЗА ВАС НАРОДА? ДА АМА НЕ.
171
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Zabriaviash 4e NE tova pravitelstvo izgoni dezata ni
170
29
 
14
 
! Отговори
USA преди 11 години
Mръсна комунистичвска ***! Безмозъчните майки си го заслужават!
169
0
 
16
 
! Отговори
k преди 11 години
До 168Втора Балканска война
168
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
щом се определят като ***, държавата да направи *** фонд и от него да плащат на гнусните и мързеливи *** помощите...
167
11
 
22
 
! Отговори
nilesev преди 11 години
По-голяма простотия от този протест не съм виждал.Било по-добре 30млн. да се раздадат на майките, а да не се използват за построяване на детски градини. И какво ако ги раздадат. От тези 30млн. поне 20млн. ще отидат в манговците. Махалите ще щракат с пръсти, ще си пииват и ще благославят тъпите *** ,които стоят зад този протест. Българките пак няма да раждат,защото тогава няма да има и детски градини.Къде по-хубаво е да си седиш в кафенето кръстосала крак връз крак и да опъваш цигарката.
166
19
 
22
 
! Отговори
Зак преди 11 години
Срам! Да ползвате децата за негодуванията си. Всички до един сте поръчани от БСП. Работете, за да издържате децата си. Не правете деца, ако не можете да ги издържате. И аз искам да имам четири деца, но нямам възможност за тях. Спрете с тия действия и вижте какво се прави. И аз искам да имам повече пари за обучение на децата си в висшето образование. Да излизам ли на протест и да видим до къде ще докараме като постоянно искаме нещо? Айде стига вече. Имайте малко вяра и търпение, както имам и аз.