Чалга в "Столипиново" против енергото

Протести и във Видин срещу високите сметки за ток
Обновена: 9 фев 2013 20:28 | 9 фев 2013 20:25, Веселина Йорданова
108
Чалга в "Столипиново" против енергото
Снимка: БулФото

Повече от 400 жители на ромския квартал "Столипиново"  в Пловдив излязоха на протест срещу високите сметки за ток, съобщи БНТ.

Според хората от квартала тази зима фактурите за електроенергия са завишени не с 13, а с поне 50%. Местните категорично подчертаха, че искат да са редовни платци, но сумите вече били непосилни за тях.

Суми от порядъка на 300 лева са изненадали ромите в "Столипиново", при положение, че повечето от тях се отопляват с въглища от социалните служби. По-скъпа за тях вече е и такса „включване”.

Жителите на квартала настояват от електроразпределителната компания ЕВН да спрат дистанционното отчитане, което, според хората от квартала, надувало сметките за ток.

Ромите предупреждават, че ако не бъдат чути, следващите протести ще са още по-големи, а активността им на парламентарния вот ще е нулева:  "Без столипиновци, без гражданите на България - ние нито една политическа сила няма да подкрепим".

В знак на протест днес бяха дори кючеците и чалгата, които огласиха целия квартал от мощни тонколони.

Във Видин стотици хора излязоха на протест срещу високите сметки за ток и произвола на монополите у нас. Те поискаха деприватизация на електроразпределителните дружества и премахване на посредниците между производители и потребители. В подписката срещу политиката на ЧЕЗ се включиха близо 1000 души.

Хората изразиха съмненията си, че сметките за ток се надписват и чрез различни трикове се увеличава потреблението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
4
 
! Отговори
ттт преди 11 години
С тока измами не би трябвало да стават. Всеки може да си следи разхода и да рекламира сметката. Можете да си проверите и точността на електромера. На него пише колко просветвания са един киловатчас (обикновенно 1000 или 1600). Оставяте да работи само един консуматор с позната мощност (най-добре бойлер) и броите. Ако показва по-голям разход, обаждате се в енергото и ще ви го сменят.Уви с парното е майка плаче грамофон свири.
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма разлика между двете.. то цялата България е чалга!
58
0
 
4
 
! Отговори
до 99 от Чехия преди 11 години
ДАНО!И който се чувства още българин, да зарязва печалби и гурбети и пред Парламента.За гурбети винаги има време.
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Май народа няма да издържи до изборите !! Не само *** излизат по улиците !!Точката на кипене достигна своя връх !!На хората вече им писна !!
56
0
 
10
 
! Отговори
как и при Еон преди 11 години
Ако не си платиш навреме тока, те откачат и после плащаш за закачане плюс сметката с лихвите. До тук нищо. Но си представете, че сте на гурбет и ви се е повредил електромера. НАЧИСЛЯВАТ ТИ СУМИТЕ, КОИТО СИ ИЗРАЗХОДИЛ ПРЕДИШНАТА ГОДИНА ЗА СЪЩИТЕ МЕСЕЦИ! И пиши жалби и възражения, да обясняваш, че предишната година сте били вкъщи трима души и сте се отоплявали на ток, а сега няма никой. И въпреки, че не плащаш сметките не те откачат! Трупат ги месец след месец. Кръвопийци са това.НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ
55
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аре пак викайте "Мачкай Бойко...." ...ш...бани гербери!
54
0
 
6
 
! Отговори
D-R CIC преди 11 години
До До 72- TIQ *** ZASHTO PROTESTIRAT !? TE I BEZ TOVA NE PLASHTAT !!!!
53
0
 
5
 
! Отговори
До 72 преди 11 години
Много си прав. На практика излиза, че държавата трябва да плаща на тези, които са останали да живеят тук. Да търпят непрекъснатите простотии, непрекъснатото крякане във всички медии за досиета, компромати и т. н. и т. н. Новините по телевизията не са нищо друго, освен черна хроника. Нищо позитивно не може да чуе човек. А за монополистите, вкл. и здравната каса просто нямам думи.
52
7
 
7
 
! Отговори
AZ преди 11 години
Да ти кажа Мариана - политиците с радост биха национализирали ЕРП тата- .Да знаеш че ще им натикаш в ръцете златна кокошка. Освен това виж колко добре управлява държавата примери колкото искаш -НЕК,БДЖ, ВМЗ сопот и мнооого ......
51
4
 
4
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Оооо, неее!!! Предпочитам Топлофикация пред чалгата!!!
50
0
 
11
 
! Отговори
IMK преди 11 години
Аа плащат си *** иначе им спират тока - ЕВН дори има иновации как се слагат електромери на недостъпни места.Водата разбира се не я плащат щото е общиснка.
49
0
 
22
 
! Отговори
Поляк преди 11 години
Смех, голем смех! Кой е видял някога *** да плаща ток?!Те били големи майтапчии тия *** от Столипиново, бе!Там само крадат, друсат се и проституират.Ток имат да плащат за милиони, но го плащаме ние - българите, докато те си правят кефа да правят чавета и *** шашармалъци.
48
1
 
27
 
! Отговори
мариана преди 11 години
РЕФЕРЕНДУМ- да има питане поне по 10 въпроса .С едно гласуване - народа да си каже мнението по толкова наболели теми .Управляващите трябва да са на ПУЛСА на обществото.А са се ояли и за 4 години като пиявици на гърба на народа смучат кръвта му Н А Ц И О Н А Л И З А Ц И Я .Всичко сме го построили ние , а идват наготово от на майната си да ми продават моя ток на ......мен. ВЪН от България гадове мръсни ! Къде е царя сега да отговаря за далаверите си
47
1
 
18
 
! Отговори
gtf преди 11 години
не е проблема изцяло в дружествата - проблема е и в пиявиците (подкрепяни от власт имащите) дето са се залепили за тех и ги източват ...То е ясно, че в България нема инвеститор-монополист, който да не дере по 3 кожи.. но на запад не смеят толкова щото има закони, тук обаче са подкрепяни всячески с-у смешни комисионни, особено пък от това правителство, което буквално ни продаде убивайки малкия и среден бизнес. Така се разчисти место за големите ..комунисти и монополи...
46
2
 
5
 
! Отговори
Хей, Джексън, преди 11 години
До jaxonКой те краде? те дори не знаят къде се намира държавицата ти.
45
1
 
4
 
! Отговори
......... преди 11 години
Смях се от сърце:)
44
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм ***, но на тъпата България данъци няма да плащам! В БГ всеки те стриже, а никой нищо не ти дава. На запад те стрижат, но улиците са чисти и има повече работа и по-добре платена. И има и нормални хора, а не зверове като тук. България не ми е дала нищо. Нещо повече - тъпата държава трябва да ми плаща, че живея тук!
43
3
 
16
 
! Отговори
Хак да ви е преди 11 години
Да, ама са излязли , не са спали по форумите като вас!
42
0
 
37
 
! Отговори
Закони и помощи ? преди 11 години
*** от Столипиново до 2007-2008г. не си плащаха тока ,но след промяната и ремонта на ел.мрежата и ел.мерите на рисковите абонати станаха дистанционни охраняеми,а начините за кражба намаляха.В България има много *** , които не учат, не работят,а разчитат да раждат деца и да получават помощи от всякакъв характер.Ако раждаемостта и приръстта им спрямо работещото население , не се обвържат с парите и помощите които получават, то в бъдеще няма да има кой да работи, за да получават те помощ.
41
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахаха много са прости тия, кой ще им обърне внимание